NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 14:41

NRK - 01 dec 23 kl. 16:50

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området». Venezuela gjør krav på den olje- og mineralrike regionen Essequibo i Guyana og vil gjøre området til en delstat i Venezuela. Guyanas regjering ser på folkeavstemningen som et forsøk på annektering av to tredeler av landet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Haag, Venezuela, Guyana, ICJ, Essequibo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN-domstol, Venezuela, ikkekan , annektere, delerav , naboland
NRK - 04 dec 23 kl. 04:12

Venezuelanerne har stemt for å gjøre krav på deler av naboland

95 prosent av deltakerne i en folkeavstemning i Venezuela har stemt for å gjøre krav på store deler av nabolandet Guyana, opplyser tjenestemenn. Selv om det ikke har vært mange velgere å se i stemmelokalene, hevder valgkommisjonen at over 10,5 millioner har stemt. Venezuela har drøyt 50 millioner innbyggere.

NRK - 07 dec 23 kl. 16:12

USA utfører militærøvelse i Guyana

USA skal holde en militær flyøvelse i Guyana etter at venezuelanerne i en folkeavstemning stemte for å annektere mesteparten av nabolandet, skriver NTB. En hundre år lang konflikt mellom Guyana og Venezuela økte i intensitet da ExxonMobil i 2015 oppdaget olje i Essequibo-regionen, som utgjør to tredeler av Guyanas territorium. I folkeavstemningen søndag sa et stort flertall ja til å annektere området, og tirsdag foreslo venezuelanske myndigheter å opprette en venezuelansk provins i Guyana og ba landets oljeselskaper begynne å utstede lisenser for oljeutvinning der.

NRK - 10 dec 23 kl. 02:31

Presidentene i Venezuela og Guyana skal møtes

Venezuelas president Nicolás Maduro skal møte sin motpart fra Guyana, Mohamed Irfaan Ali, til uken. Venezuela gjør krav på to tredeler av Guyanas landområde. Møtet ble kunngjort av statsministere i den karibiske øystaten St.

NRK - 22 aug 23 kl. 23:33

Medvedev: Russland kan annektere georgiske utbryterregioner

Russlands tidligere president sa at Russland kan annektere Georgias utbryterregioner sør Ossetia og Abkhasia. Det melder Reuters. Den ideen er fortsatt populær i regionene, skrev Dmitry Medvedev i en artikkel publisert i den russiske avisen Argumenty i Fakty.

NRK - 07 dec 23 kl. 01:34

Militærhelikopter fra Guyana savnet nær Venezuela

Et helikopter med sju personer om bord fra hæren i Guyana er meldt savnet nær grensen mot nabolandet Venezuela. Forsvarssjef Omar Khan sier kontakten med helikopteret ble brutt kort tid etter at det tok av i dårlig vær onsdag. Han sier det ikke er noe som tyder på at Venezuela er innblandet i forsvinningen.

NRK - 16 okt 23 kl. 17:05

Norge bekrefter gjennombrudd i Venezuela-forhandlinger

Opposisjonen og regjeringen i Venezuela skal møtes på nytt for å diskutere gjennomføring av presidentvalg neste år. Møtet skjer allerede i morgen på Barbados. Opposisjonen, som ofte er splittet, skal velge sin kandidat kommende søndag, og utfordre regimet til sittende president Nicolas Maduro.

NRK - 09 sep 23 kl. 00:37

Får ikke flytte Georgia-rettssak til føderal domstol

Tidligere president Donald Trumps stabssjef Mark Meadows får ikke flytte rettssaken fra domstolen i Georgia til en føderal domstol. Meadows og 18 andre, blant dem Trump selv, er tiltalt for å ha forsøkt å omgjøre valgresultatet i delstaten Georgia i 2020, der Joe Biden vant. Meadows søkte tidligere denne uken om å få flyttet sin rettssak fra en domstol i Georgia til en føderal domstol.

NRK - 15 dec 23 kl. 13:35

Guyana og Venezuela enige om å ikke bruke makt i Essequibo-konflikten

Guyana og Venezuela ble torsdag enige om å unngå all bruk av makt og å ikke eskalere spenningene i deres langvarige strid om det oljerike Essequibo-området. Det skjedde etter et møte mellom deres statsoverhoder i Saint Vincent og Grenadinene. Regionen på 160.

Aftenposten - 07 dec 23 kl. 07:47

Han prøver å ta en Putin

Regimet i Venezuela prøver å annektere det meste av nabolandet Guyana..

NRK - 07 dec 23 kl. 22:38

Fem døde etter at militærhelikopter fra Guyana styrtet

Et helikopter med sju personer om bord fra hæren i Guyana er lokalisert etter at det ble meldt savnet nær grensa til nabolandet Venezuela. Guyanas president Irfaan Ali sier på Instagram at minst fem av de sju om bord er bekreftet omkommet. Fem offiserer var på en inspeksjonsreise langs grensa i det splitter nye Bell-helikopteret da det ble meldt savnet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Til sjukehus og legevakt etter trafikkulykke

Det var 3 biler og totalt 7 personer involvert i trafikkulykka på Hareid lørdag. En bilfører blir fraktet til sjukehus for videre behandling. Vedkommende fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadd.

NRK - 45 minutter siden

Brann i Haugesund er slukket

Lørdag formiddag meldte sør-vest politidistrikt om brann i en leilighet i Haugesund. Brannen er nå slukket og nødetatene har så langt ikke funnet noen personer der inne. Brannmannskap går nå gjennom leiligheten og har startet ventilering.

NRK - 30 minutter siden

En person til sjukehus etter bilulykke

Det var 3 biler og totalt 7 personer involvert i trafikkulykka på Hareid lørdag. En bilfører blir fraktet til sjukehus for videre behandling. Vedkommende fremstår ifølge politiet ikke som alvorlig skadd..

NRK - 30 minutter siden

Første dom med skjerpet straff for hasjsalg i Christiania

Dansk politi innførte på nyåret strengere straffer i et område i og rundt bydelen Christiania i Danmarks hovedstad København. Dette ble innført som et grep for å slå ned på den systematiske hasjhandelen som har foregått i området i årevis. Nå har en kvinne tilstått besittelse av hasj og det syntetiske stoffet skunk som hun skulle selge i Christiania.

NRK - 45 minutter siden

Full brann i Haugesund

Det full overtenning i et leilighetskompleks i Haugesund, opplyser sør-vest politidistrikt. Det er ikke fare for spredning til boliger rundt. Det er uvisst om personer er inne i leiligheten og nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 1 time siden

Macron i debatt med franske bønder som stormet landbruksmesse

Den franske presidenten Emmanuel Macron diskuterer med franske bønder under en landbruksmesse i Paris. Det melder blant andre den franske kanalen BFM TV. Tidligere lørdag morgen ble det kjent at flere bønder stormet landbruksmessen i forbindelse med at Macron skulle dit.

NRK - 1 time siden

Smelteverket er stengt på ubestemt tid

Lørdag formiddag er all drift ved smelteverket i Sauda stanset etter brannen i natt, melder Stavanger Aftenblad. Årsaken til brannen var en liten eksplosjon i en av ovnene på smelteverket som spredde seg til transportbåndet. – Ingen ansatte kom til skade.

NRK - 1 time siden

Kong Charles berømmer det ukrainske folk for «besluttsomhet og styrke»

– Besluttsomheten og styrken til det ukrainske folket fortsetter å inspirere ettersom det uprovoserte angrepet på landet deres, livet deres og levebrødet deres går inn i et tredje, tragisk år, skriver britiske kong Charles i melding i forbindelse med markeringen av toårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina. Det melder AFP og flere britiske medier. Han berømmer også det ukrainske folket for sin tapperhet i møte med det han omtaler som «ubeskrivelig aggresjon»..

NRK - 1 time siden

Over 10.000 ble evakuert i Plymouth etter funn av bombe fra andre verdenskrig

En av de største evakueringene i Storbritannia i fredstid noensinne fant sted i byen Plymouth fredag. Grunnen var at en ueksplodert tysk bombe fra andre verdenskrig ble funnet i en hage i byen tidligere i uka. I en militær kolonne ble bomben fraktet gjennom et tett befolket område fredag ettermiddag.

NRK - 2 timer siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com