NRK > Nyheter

Mandag, 26 Juli, 15:27

NRK - 14 juni 21 kl. 07:37

FHI ser på vaksinering av studentar

Folkehelseinstituttet ser på korleis landets rundt 300.000 studentar skal bli vaksinert i løpet av sommaren. Den første dosen skal settast i kommunen der studentane er registrert i Folkeregisteret, mens dose to blir sett i kommunen der ein studerer, seier overlege Are Stuwitz Berg i FHI til NRK. – Vi jobbar med dette no. Problemet er at vi ikkje veit kvar vi skal flytte dosane frå.
Les mer på NRK


Les mer om:
Folkeregisteret, Are Stuwitz Berg, FHI, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FHI, ser, vaksineringav , studentar
NRK - 28 mai 21 kl. 18:25

FHI vil vurdere vaksinering av barn

Folkehelseinstituttet skal vurdere vaksinering av barn med alvorlig underliggende sykdom innen et par uker, sier overlege Preben Aavitsland i FHI. Tidligere fredag godkjente EUs legemiddelbyrå EMA Pfizer-vaksinen for bruk til unge mellom 12 og 15 år..

NRK - 14 april 21 kl. 16:14

FHI: Uenig i deler av rapport

FHI-direktør Camilla Stoltenberg mener koronakommisjonens rapport gir en god vurdering av pandemien, men er uenig i noe av kritikken Hun er ikke enig i at FHI var skeptisk inngripende tiltak i en større pakke 12. mars 2020, og peker på at FHI tok initiativ til en større pakke 10. mars.

NRK - 26 mai 21 kl. 14:16

FHI ber unge til undersøkelse

FHI inviterer personer mellom 18 og 30 år til å delta i en undersøkelse om effekten av vaksinering mot korona. Undersøkelsen går ut på å svare på spørsmål, samt blodprøver for noen. – Det er svært viktig å følge med på befolkningens motstandskraft mot koronasykdom, og om de vaksinene vi bruker i Norge faktisk gir god beskyttelse.

VG - 12 mars 21 kl. 12:02

Legemiddelverket undersøker melding om dødsfall etter vaksinering

Legemiddelverket og FHI har fått melding om ett dødsfall etter vaksinering med AstraZeneca-vaksinen i Innlandet..

NRK - 23 april 21 kl. 15:54

Ikkje vaksinering før 17. mai

Folkehelseinstituttet stengjer døra for vaksinering av russen før russetida er over. Indre Østfold kommune hadde eit ynskje om å vaksinere russen for å hindre spreiing under feiringa, men FHI seier at det ikkje er aktuelt..

VG - 09 juli 21 kl. 16:17

FHI: Kommuner kan åpne opp for drop-in-vaksinering

Flere kommuner sliter med å få tak i folk til å sette første vaksinedose. Nå kan kommuner tilby drop-in-vaksinering – også til innbygger i nabokommuner..

NRK - 06 mai 21 kl. 14:36

Smitte blant studentar i Bergen

Fleire studentar i Bergen er smitta av korona etter større samlingar i helga som var. Smittevernoverlegen fryktar «superspreiarar» og ber folk som har vore på utandørsfestar om å teste seg..

NRK - Igår: 15:09

28 bortførte studentar frigitt

28 studentar som blei bortført i Nigeria i juli, er frigitt av kidnapparane sine. Desse var blant dei 121 studentane som blei tatt frå ein internatskule 8. juli.

NRK - 19 april 21 kl. 22:30

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

NRK - 06 juni 21 kl. 17:52

FHI: Pandemien er ikke over

Pandemien er ennå ikke over i Norge selv om stadig færre legges inn på sykehus, stadig flere blir vaksinerte, og smittetallene nasjonalt går nedover. Det skriver FHI i en pressemelding søndag. Dette er et svar på at overlege i FHI Preben Aavitsland skrev på Twitter at pandemien så å si var over.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Avblåser leteaksjonen

Leteaksjonen etter mannen som ble observert kavende i Venneslafjorden i Vennesla avblåses da politiet har kommet i kontakt med en mann som stemmer med beskrivelsen. Mannen som er fra Nederland var ute og svømte butterfly i det aktuelle tidsrommet. Mannen gikk i land etter svømmeøkten og har det bra..

NRK - 15 minutter siden

Tror bryllup-utbruddet er over

51 personer har fått påvist koronasmitte etter et bryllup på Strømmen i starten av juli. Lillestrøm kommune regner ikke med at det kommer flere..

NRK - 30 minutter siden

Bergensbanen er i trafikk att

Toget går att på Bergensbanen etter å ha vore stengd eit par timar grunna brann i eit overbygg ved ein tunnel på Ustaoset. Truleg har gneistregn frå togskinnene sett fyr på gras og spreidd seg til overbygget, opplyser Sørøst politidistrikt til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Person slått med jernstang

En person som var involvert i en slåsskamp ved Borkedalen i Lillesand ble blant annet slått med jernstang og kjøres til legevakt av politiet. Flere personer var involvert i slåsskampen, men gikk hver til sitt da politiet ankom stedet..

NRK - 45 minutter siden

Nye søk i Vennesla

Det søkes nå sørover Otra etter mannen som mandag formiddag ble observert kavende i vannet i Venneslafjorden. Politiet arbeider ut ifra nye observasjoner..

NRK - 30 minutter siden

Sherman hardt ut mot Kina

USAs viseutenriksminister Wendy Sherman gikk hardt ut mot Kina og tok opp deres påståtte hacking på et møte i Tianjin. Kina ber USA slutte å demonisere landet. En rekke saker som cybersikkerhet og menneskerettigheter har bidratt til å forverre forholdet mellom USA og Kina..

NRK - 45 minutter siden

SAS-passasjerer rammes av flystreik

SAS-flygninger fra Oslo, København og Stockholm er kansellert som følge av streik blant flygeledere i Italia. Forbrukerrådet minner folk om rettighetene de har. – Vi jobber med å booke om passasjerene til andre flyselskaper, men det jobber alle flyselskapene med, så det er kamp om plassene, sier pressesjef John Eckhoff i SAS til NTB.

NRK - 45 minutter siden

Taxiløyver i Oslo har økt

Siden taxireformen i november har det blitt registrert 2890 nye løyver i Norge. I hovedstaden har antallet løyver økt med 51 prosent. Reformen har gjort det mulig for flere internasjonale aktører å slå seg opp i det norske markedet..

NRK - 1 time siden

Brann i Femundsmarka

Det brenner på to steder i Femundsmarka ved Revsjøen på grensen mellom Trøndelag og Innlandet. Brannen er på Trøndelag-siden av grensen, men det er mye røyk som kan synes fra Innlandssiden.

NRK - 1 time siden

Palestinsk 17-åring død

En 17 år gammel palestisnk gutt har dødd på sykehuset etter at han for to måneder siden ble skutt i halsen av israelske soldater nær Ramallah på den okkuperte Vestbredden. Skytingen skjedde etter flere voldelige sammenstøt mellom palestinske demonstranter og israelske soldater under den elleve dager lange krigen mellom Israel og Hamas i mai. Det var den fjerde krigen siden den militante gruppen tok kontroll over Gazastripen i 2007.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt