VG > Innenriks

Fredag, 07 Mai, 19:13

VG - 07 april 21 kl. 05:21

FHI-overlege Aavitsland: Antall innleggelser sentralt for gjenåpning

Når de mest utsatte er vaksinert mot corona, kan innleggelsestall være vel så viktig som smittetall når gjenåpning skal vurderes, mener FHI-overlege Preben Aavitsland..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
FHI, Preben Aavitsland, Aavitsland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FHI-overlege, Aavitsland, Antall, innleggelser, sentralt, for, gjenåpning
NRK - 04 april 21 kl. 09:06

FHI-overlege tror vi er nær toppen

FHI-overlege Preben Aavitsland mener ikke at utviklingen nødvendigvis går i feil retning, selv om over 300 koronapasienter var innlagt på norske sykehus lørdag. Tallet er ikke langt unna toppen på antall innlagte under pandemien, 325 personer 1. april i fjor.

NRK - 23 mars 21 kl. 06:35

Austlandskommunar avgjer

Smittesituasjonen i Noreg før påske er avhengig av utviklinga i ti austlandskommunar. Det seier Preben Aavitsland i FHI til NTB. Han peiker på at kring 80 prosent av koronasmitten i Noreg oppstår i kommunar med mykje smitte over lang tid.

VG - 04 april 21 kl. 09:17

FHI-overlege tror vi kan være nær en topp i antallet coronainnlagte

Lørdag var over 300 coronapasienter innlagt på norske sykehus. Men utviklingen går ikke nødvendigvis i feil retning, mener FHI-overlege Preben Aavitsland..

NRK - 14 jan. 21 kl. 18:52

FHI tar ut ekstra vaksiner

FHI snur og tar nå ut 40.000 ekstra vaksinedoser fra lager, bekrefter FHI til NRK. Dosene var egentlig ment som en sikkerhet for at de som allerede har fått første dose også skal få dose nummer to.

NRK - 23 feb. 21 kl. 11:47

Kan endre vaksinestrategi

Folkehelseinstituttet leverer eit innspel til Helse- og omsorgsdepartementet om endring av vaksinestrategien, skriv Dagbladet. – Vi leverer eit innspel til departementet om geografisk skeivfordeling i dag. Det blir offentleg når departementet har teke ei avgjerd, seier overlege Preben Aavitsland i FHI i til avisa.

Dagbladet - 26 feb. 21 kl. 11:06

FHI mener kommuner må vurdere tiltak

FHI er urolig for den pågående smitteøkningen i Oslo-området. Overlege Preben Aavitsland i FHI mener kommunene fortløpende må vurdere kontaktreduserende tiltak..

NRK - 15 mars 21 kl. 07:20

Nakstad bekymret for innleggelser

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier smittenivået i det sentrale Østlandsområdet er tilsvarende det det var rundt nyttårsaften. Likevel bekymrer det helsemyndighetene at det er flere innleggelser nå enn det var den gangen. – Det tyder på at de muterte virusvariantene gir litt mer alvorlig sykdom og flere innleggelser.

NRK - 06 mars 21 kl. 14:27

Kritiserer intensivkapasiteten

Sykehuset Østfold og Ahus i Lørenskog behandler nå 55 koronapasienter. I Østfold har antall innlagte økt kraftig det siste døgnet. På Ahus er intensivkapasiteten sprengt.

Dagbladet - 02 feb. 21 kl. 23:19

Stor usikkerhet rund vaksinasjon

Det er ennå ikke avklart om FHI vil anbefale at personer under 45 år skal ta coronavaksine, opplyser overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet (FHI)..

Dagbladet - 02 feb. 21 kl. 23:19

Vaksine til folk under 45? Usikker

Det er ennå ikke avklart om FHI vil anbefale at personer under 45 år skal ta coronavaksine, opplyser overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet (FHI)..

Fler nyheter fra VG

VG - 1 time siden

Fjerner regionale tiltak i flere Viken-kommuner

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet å videreføre regionalt tiltaksnivå B i ni Viken-kommuner. I disse kommunene blir det dermed ikke utepils med det første..

VG - 3 timer siden

PostNord-bil mistet pakker i fart – strødd utover veien

Irfan Aslam (42) forteller om full stopp i trafikken etter at pakkene fredag ettermiddag ramlet ut av en PostNord-bil ved Alnabru i Oslo..

VG - 5 timer siden

Ingen formuesskatt-kamp på Høyres landsmøte

Redaksjonskomiteens leder, Henrik Asheim, bekrefter at det ikke blir noen voteringer om formuesskatt på Høyres landsmøte..

VG - 9 timer siden

Sønn siktet for drap på mor (88) i Lyngdal: Ble brukt skytevåpen

Sønnen i 50-årene som er siktet for drapet på sin mor (88) i Lyngdal er tvangsinnlagt, etter å ha blitt vurdert som psykotisk av sakkyndig psykiater..

VG - 5 timer siden

Skeive muslimer: – Det føles som et fengsel

Den muslimske fastemåneden går mot slutten, men på grunn av coronapandemien og sosial nedstenging har skeive muslimer mistet møteplassene sine..

VG - 6 timer siden

Bekymret for unge: – Coronasertifikat kan bli slutten på dugnadsånden

Oda Sofie Pettersen (21) er bekymret for at coronasertifikatet vil gjøre studenter og unge demotivert til å fortsette med smitteverntiltakene..

VG - 7 timer siden

Strengere regler for elsparkesykler: – Hvorfor skal fotgjengere ta støyten?

3000 kroner blir boten, om dere er flere på elsparkesykkelen og blir tatt. Men regjeringen innfører foreløpig ingen promillegrense..

VG - 9 timer siden

Sønn siktet for drap på mor i Lyngdal: Har knyttet seg til handlingen

Mannen som er siktet for drapet på den eldre kvinnen som ble funnet død i Lyngdal torsdag er avdødes sønn..

VG - 9 timer siden

To søstre i Tysfjord-saken får 2,25 millioner hver i forliksoppgjør: – Glade det endelig er over

Etter en fem år lang kamp i rettssystemet har kvinnene inngått forlik med tidligere Tysfjord kommune..

VG - 11 timer siden

Siktet for Frogner-drapet: Risikerte å miste huset

Han forlot sin tidligere jobb for å bistå bekjente som investerte i fast eiendom. Det startet som vennetjenester og endte med milliontvist og drapssiktelse..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt