NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 20:52

NRK - 23 maj 23 kl. 12:30

F-16-opplæringen av ukrainske piloter i gang

Ukrainske piloter får nå opplæring i bruk av kampfly av typen F-16 i Polen og flere andre land, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell. – Jeg er glad for at treningen av piloter for F-16 er startet i flere land. Det vil ta tid, men jo før jo heller, sa Borrell under et forsvarsministermøte i Brussel tirsdag. Forsvarsdepartementet i Polen ønsket ikke å kommentere opplysningen tirsdag. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Polen, EUs, Josep Borrell, Borrell, Brussel, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: F-16-opplæringenav , ukrainske, piloteri , gang
Klartale - 19 maj 23 kl. 06:16

Flyktninger må ha mer tid til å lære norsk

«Добрий день», eller «god dag» på norsk. Et helt nytt språk skal læres. Men mange av ukrainerne har kun rett på inntil ett år med opplæring i norsk.

NRK - 05 feb 23 kl. 07:33

Polen: Opplæringen av ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner er i gang

Polen er allerede i gang med opplæringen av ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner, ifølge landets forsvarsminister. De ukrainske soldatene får opplæringen i Polen, sier forsvarsminister Mariusz Baszczak til lokale medier. Han reiste ifølge det polske nyhetsbyrået PAP til Kyiv fredag for å diskutere planene om å levere Leopard 2-stridsvogner til Ukraina.

NRK - 19 maj 23 kl. 19:12

Danmark planlegger å trene ukrainske F-16-piloter

Danmark skal snart lage en konkret plan for å trene ukrainske piloter i å fly F-16-kampfly. Det opplyser den fungerende danske forsvarsministeren Troels Lund Poulsen (V) til det danske nyhetsbyrået Ritzau. Det skjer etter at USAs president Joe Biden tidligere i dag skal ha åpnet for å trene ukrainske piloter i å fly F-16.

NRK - 17 jul 23 kl. 14:56

Ukraina: Første pulje med ukrainske piloter klar for F-16-opplæring

Den første gruppen av ukrainske piloter som skal drilles i bruken av F-16-jagerfly, er klar, opplyser Ukrainas luftforsvar mandag. Flere titalls ukrainere samt teknisk personell skal trenes på de amerikanskproduserte jagerflyene. – Vi venter på at den første gruppen får klarsignal til å forlate landet, og etter det vil en ny gruppe reise innen kort tid, sier Jurij Ignat, talsperson for det ukrainske flyvåpenet.

NRK - 05 mar 23 kl. 04:26

Ukrainske kampflypiloter i USA

To ukrainske piloter er i Arizona i USA, for å prøve ut flysimulatorer og bli evaluert av det amerikanske luftforsvaret. Det sier to ikke navngitte amerikanske tjenestemenn til Reuters lørdag. Det er første gang ukrainske piloter får opplæring i USA, og vil gjøre dialogen mellom ukrainsk og amerikansk personell enklere, og gi dem en mulighet til å se hvordan det amerikanske luftforsvaret opererer, sier en amerikansk forsvarstalsperson.

NRK - 30 aug 23 kl. 15:10

To nye land melder seg på i F-16-trening av ukrainske piloter

Hellas og Tsjekkia er de nyeste landene som slutter seg til å lære opp ukrainske piloter i å fly F-16-jagerfly. Det opplyser Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen til nyhetsbyrået Ritzau. Poulsen er onsdag i spanske Toledo for å delta i EUs uformelle forsvarsministermøte.

NRK - 23 maj 23 kl. 15:07

Stoltenberg: Opplæring av ukrainske piloter gjør ikke Nato til part i krigen

Beslutningen om å gi ukrainske piloter opplæring i bruk av F-16-fly er riktig, men gjør ikke Nato til part i krigen, sier generalsekretær Jens Stoltenberg. – Ukraina har rett til selvforsvar. Vi bistår Ukraina med opprettholde denne retten, sier Stoltenberg.

NRK - 26 maj 23 kl. 17:44

Nederland vurderer sterkt å sende F-16 til Ukraina

Nederland vurderer sterkt å sende kampfly av typen F- 16 til Ukraina, men noen endelig beslutning er ikke fattet, sier statsminister Mark Rutte. Tidligere i uken sa regjeringen at opplæringen av ukrainske piloter skal starte så raskt som mulig. På en pressekonferanse fredag understreket Rutte at en beslutning ikke er tatt, men han la til at så lenge man starter opplæring av piloter, er det åpenbart at man «sterkt vurderer» å sende kampfly.

Klartale - 15 aug 23 kl. 06:00

Fikk militær opplæring i USA før de tok makta

Makten ble nylig kuppet i Niger. Det er det fjerde kuppforsøket siden 1980. En militærgruppe gikk til angrep på de som styrer landet.

NRK - 25 maj 23 kl. 14:48

Sverige lar ukrainske piloter prøvefly Gripen-fly

Den svenske regjeringen besluttet torsdag å la ukrainske piloter få opptrening i egne fly. Forsvarsdepartementet bekrefter overfor SVT at de tillater opptrening i svenske JAS Gripen-jagerfly. Dette ble klart da Sveriges forsvarsminister og beredskapsminister besøkte Ukraina torsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Sammenstøt mellom politi og demonstranter i Paris

Grupper av demonstranter og politi barket sammen under en protest mot politivold i Paris lørdag. Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin kaller voldsbruken uakseptabel. En film som er lagt ut på X/Twitter av Paris' politisjef Laurent Nunez, viser en politibil som blir angrepet av demonstranter med jernstenger.

NRK - 1 time siden

Lavrov langet ut mot Vesten fra FNs talerstol

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov langet ut mot USA og Vesten da han inntok talerstolen under høynivåuka i FNs hovedforsamling lørdag. Landets krig i Ukraina brukte han imidlertid ikke særlig mye av taletiden på. – USA og dets underordnede vestlige kollektiv fortsetter å nøre oppunder konflikter som kunstig deler menneskeheten i fiendtlige blokker, og hindrer oppnåelsen av overordnede mål.

NRK - 1 time siden

Riksvei 9 stengt etter ulykke

To biler har kollidert front mot front på riksvei 9 ved Grendi i Bygland. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent. Luftambulanse er på vei, opplyser politiet.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke med flere biler involvert i Lillestrøm

Det har vært en trafikkulykke i en tunnel i Lillestrøm med flere biler involvert. Det skriver politiet på X/Twitter. Tunnelen er sperret og nødetatene er på vei..

NRK - 2 timer siden

Eva Joly mener Erna Solberg må gå av

Jurist, korrupsjonsjeger og tidligere politiker Eva Joly mener Solberg må gå av som partileder for å bevare tilliten til demokratiet. Hun mener Økokrim må åpne en sak og se på Sindre Finnes mange børsoperasjoner. – Det er klart her er det røde flagg for innsidehandel som må etterforskes, sier jurist Eva Joly.

NRK - 3 timer siden

MC-fører alvorlig skadet etter ulykke i Ringsaker

Ved 17-tiden lørdag ettermiddag var en MC og en personbil involvert i en trafikkulykke på Stavsjøvegen i Ringsaker. MC-føreren, en gutt i tenårene, er ifølge politiet i Innlandet alvorlig skadet etter ulykken. Vedkommende er flydd til Ullevål sykehus.

NRK - 2 timer siden

Aserbajdsjan lover FN å behandle etniske armenere som «likeverdige borgere»

Myndighetene i Aserbajdsjan lover FN å behandle de etniske armenerne i Nagorno-Karabakh som likeverdige borgere. Den væpnede armenske militsen i regionen Nagorno-Karabakh ble denne uken tvunget til å legge ned våpnene etter kraftige aserbajdsjanske angrep. Etter kapitulasjonen er det bekymring for framtiden til den armenske folkegruppen i området.

NRK - 4 timer siden

Minst 15 drept og 40 såret av selvmordsbombe i Somalia

Minst 15 mennesker er drept og 40 er såret etter et kjøretøy lastet med eksplosiver eksploderte ved en veisperring i Beledweyne i Somalia lørdag, ifølge AFP. Leder for departementet for humanitær hjelp og krisehåndtering i delstaten Hirshabelle, Abdifatah Mohamed Yusuf, bekrefter dødstallet og skadde..

NRK - 3 timer siden

Fleire hundre i prideparaden i Sogndal

Fleire hundre deltok då det for første gong vart arrangert ein prideparade i Sogndal. – Det har gått over all forventing, til og med i ordentleg vestlandsvêr, seier Sandra Tenud, leiar i Sogn og Fjordane pride. Ho seier ho er begeistra over det gode oppmøte og den gode stemninga.

NRK - 3 timer siden

SVT: E6 vil være stengt i flere måneder etter skredet

Natt til lørdag ble en buss og flere biler ble tatt av et leirskred på E6 nær Göteborg. Ifølge SVT vil E6 være stengt i flere måneder på grunn av skredet. Ingen ble alvorlig skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com