NRK > Nyheter

Fredag, 30 Juli, 00:27

NRK - 29 mai 21 kl. 17:22

Første fly med diplomater lettet

Det første flyet med utviste russiske diplomater lettet lørdag fra Tsjekkia. Det skriver Reuters. De gjenværende ambassadeansatte har frist til mandag på å forlate landet. Tsjekkiske myndigheter mistenker russiske agenter for å stå bak eksplosjonene i et tsjekkisk våpenlager i 2014. Dette er ikke første gang landene utviser hverandres diplomater..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tsjekkia, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Første, flymed , diplomater, lettet
NRK - 28 mai 21 kl. 13:44

Litauen utviser diplomater

Litauen utviser to hviterussiske diplomater, uttalte landets utenriksdepartement i dag. Litauen mener Hviterusslands aktiviteter, blant annet ved å tvinge et Ryanair-fly til å lande for å arrestere en journalist. «Med denne handlingen står Litauen i solidaritet med Latvia, som fikk sine diplomater utvist fra Hviterussland for noen dager siden,» sto det i uttalelsen..

NRK - 24 mai 21 kl. 18:05

Latvia utviser diplomater

Latvia utviser den hviterussiske ambassadøren og alle landets diplomater, sier en talsperson for Latvias utenriksdepartement til Reuters. Utvisningene skjer etter at Hviterussland utviste samtlige av Latvias diplomater tidligere i dag..

NRK - 28 mai 21 kl. 19:45

Utviser hviterussiske diplomater

Utenriksdepartementet i Litauen utviser to diplomater fra Hviterussland. Hviterussland mener utvisningen fra Litauen ikke kan rettferdiggjøres og opplyser fredag kveld at to litauiske diplomater må forlate landet innen sju dager..

NRK - 31 mai 21 kl. 17:45

Begrenser adgangen for diplomater

Nato har begrenset adgangen til alliansens hovedkvarter for diplomater fra Hviterussland etter aksjonen mot et Ryanair-fly nylig. Beslutninger er basert på en vurdering av sikkerhetstiltakene ved hovedkvarteret, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg på en pressekonferanse mandag. Ifølge en Nato-tjenestemann, som ikke ønsker å bli navngitt, er fem hviterussere, inkludert en ambassadør, fratatt retten til å bevege seg fritt i bygningen utenfor Brussel..

Aftenposten - 19 mars 21 kl. 11:12

Kun kongen og diplomater har full immunitet – ikke statsministeren

Statsminister Erna Solberg risikerer straff for smittevernbrudd. I Norge er det kun kongen og diplomater som er….

E24 - 20 mars 21 kl. 16:12

Én av ti norske diplomater i utlandet har hatt corona

I alt 9 prosent av Utenriksdepartementets utstasjonerte diplomater har fått påvist covid-19. Fem av dem har vært evakuert til Norge for å få behandling..

NRK - 31 mars 21 kl. 12:22

Italia utviser russiske diplomater

Italia utviser to russiske diplomater etter at en russisk diplomat og en italiensk marineoffiser ble pågrepet, mistenkt for spionasje, onsdag formiddag. Det melder AFP..

NRK - 15 april 21 kl. 14:29

USA utviser ti russiske diplomater

Det hvite hus utviser ti russiske diplomater og sier de vil dette i gang nye sanksjoner mot Russland. Bakgrunnen er russisk innblanding i det amerikanske presidentvalget i fjor, og hackingen av statlige byråer, melder nyhetsbyrået AP..

VG - 15 april 21 kl. 15:23

USA utviser russiske diplomater

President Joe Biden har torsdag signert en presidentordre med sanksjoner mot Russland, melder Det hvite hus. Ti russiske diplomater i Washington D.C.

NRK - 15 april 21 kl. 20:03

Polen utviser russiske diplomater

Polen utviser tre russiske diplomater og beskylder dem for fiendtlige handlinger, melder AFP..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

404 nye smittetilfeller i Norge

Torsdag ble det registert 404 nye smittetilfeller i Norge. Det er 51 flere enn onsdag, og 138 flere enn forrige torsdag. Smittetallet er høyeste tallet siden mai.

NRK - 2 timer siden

Savnet 10-åring er funnet

Den 10 år gamle gutten som ble meldt savnet av politiet torsdag kveld, ble funnet etter kort tid. – En observant mann observerte gutten og varslet politiet. Vi er i kontakt med gutten nå og kjører han hjem til familien, skriver Oslo-politiet..

NRK - 3 timer siden

Spania stanser Polisario-sak

En spansk domstol har avsluttet en sak som omhandlet anklager om folkemord rettet mot Brahim Ghali (71), lederen for uavhengighetsbevegelsen Polisario i Vest-Sahara, melder NTB. Bakgrunnen for rettssaken i Spania var anklager om at Ghali var ansvarlig for folkeord, terrorisme og tortur mellom 1975 og 1990..

NRK - 2 timer siden

Mer penger til Kongress-sikkerhet

Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten i Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke skader etter stormingen av Kongressen i januar..

NRK - 1 time siden

Amazons overskudd opp 50 prosent

Overskuddet til netthandelsgiganten Amazon steg nesten 50 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme periode i fjor. Resultatet ble på 7,8 milliarder dollar, tilsvarende over 61 milliarder kroner..

NRK - 2 timer siden

Påbyr munnbind for uvaksinerte

Alle føderalt ansatte som ikke er fullvaksinert mot korona, må bruke munnbind og underlegges regelmessig testing, ifølge Det hvite hus. De nye kravene gjelder for 4 millioner ansatte og innleide arbeidere i føderal sektor i USA..

NRK - 2 timer siden

Verneavtale i Barentshavet

Russiske fiskeriselskaper oppretter verneområde i norsk sone i Barentshavet, melder Fiskeribladet. Det har blitt inngått en avtale mellom fire av de største fiskeriselskapene i Nordvest-Russland om å beskytte 3,4 prosent av Barentshavet for bunntråling..

NRK - 2 timer siden

Vedtok mer penger til sikkerhet

Senatet i USA har vedtatt en krisebevilgning på 2,1 milliarder dollar som blant annet skal gå til å styrke sikkerheten ved Kongressen. Summen tilsvarer over 17 milliarder kroner. Pengene skal også brukes til å dekke utestående gjeld etter stormingen av Kongressen i januar..

NRK - 2 timer siden

Smittetopp i Thailand

Thailand har satt en ny, dyster rekord i både smittetilfeller og koronadødsfall. Mangelen på sykehussenger er alvorlig, advarer helsedepartementet. Torsdag registrerte myndighetene 17.

NRK - 2 timer siden

Skogbrann herjer i Finland

De største skogbrannene i Finland på 50 år sprer seg i Kalajoki, melder Yle. Over 250 brannmannskaper kjemper mot brannen, som har svidd av rundt 300 hektar av de finske skogene. Vind i området øker risikoen for at brannen sprer seg ytterligere, ifølge Yle..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt