VG > Nyheter

Monday, 25 October, 13:16

VG - 16 sep 21 kl. 00:49

Første amatørbesetning til verdensrommet

– De risikerer livet, sier NRKs romfartsekspert Hallvard Sandberg om deltakerne i den første privatfinansierte romferden, som tok av natt til torsdag..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
NRKs, Hallvard Sandberg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Første, amatørbesetning, til, verdensrommet
VG - 16 sep 21 kl. 00:49

I natt skjer det: Første amatørbesetning i verdensrommet

– De risikerer livet, sier NRKs romfartsekspert Hallvard Sandberg om deltakerne i den første privatfinansierte romferden, som skyter fart mot rommet natt til torsdag..

Klartale - 07 okt 21 kl. 15:30

Spiller inn første film i verdensrommet

Russland er et land med mye historie innen romfart. De var blant annet første land som sendte et menneske i bane rundt jorda. Nå har de sendt et filmteam til verdensrommet.

NRK - 17 sep 21 kl. 05:00

Skuespiller klar for verdensrommet

Den russiske skuespilleren Julija Peresild sier det er for sent å bekymre seg for utfordringene ved å spille inn film i verdensrommet. – Om du er redd for ulv, bør du ikke gå inn i skogen. Det er for sent å være redd, sa Peresild til journalister under en digital pressekonferanse torsdag.

NRK - 07 jun 21 kl. 13:30

Bezos reiser ut i verdensrommet

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos sier han skal reise til verdensrommet 20. juli neste måned. Reisen blir sammen med broren.

NRK - 01 jul 21 kl. 16:11

82-åring ut i verdensrommet

Wally Funk, en 82 år gammel kvinnelig pilot, skal reise ut i verdensrommet sammen med Jeff Bezos denne måneden. Dette er den første bemannede romfarten for milliardærens selskap, Blue Origin. Funk blir verdens eldste ti l å reise ut i verdensrommet.

NRK - 15 jul 21 kl. 18:03

18-åring til verdensrommet

En 18 år gammel betalende kunde skal fly til verdensrommet om bord i Blue Origins romfartøy 20. juli, og han blir dermed den yngste astronauten noensinne. Den 20.

E24 - 07 jun 21 kl. 13:27

Jeff Bezos skal reise ut i verdensrommet

Verdens rikeste person, Amazon-gründer Jeff Bezos, blir med på Blue Origin-rakettens første reise med folk ut i verdensrommet..

NRK - 05 okt 21 kl. 11:01

Første filmstjerne i verdensrommet

I dag går den russiske skuespilleren Yulia Peresild inn i filmhistorien. Hun er nå skutt opp i verdensrommet der filmen "Utfordringen" skal spilles inn..

NRK - 04 okt 21 kl. 15:13

Star Trek-skuespiller til verdensrommet

Den kanadiske skuespilleren William Shatner som portretterte kaptein James T. Kirk i Star Trek, får reise til verdensrommet på ordentlig. Shatner (90) blir den eldste romfareren til nå, når han 12.

NRK - 14 okt 21 kl. 11:10

Prins William ut mot romturisme

Dagen etter at Star Trek-skuespiller William Shatner (90) besøkte verdensrommet med Blue Origin, kritiserer prins William romturisme. – Vi trenger verdens beste hjerner til å prøve å fikse denne planeten, ikke prøve å finne neste sted å dra til og leve, sier prins William i et intervju med BBC. Flere kjente og rike mennesker har i det siste tatt turen opp til verdensrommet..

Fler nyheter fra VG

VG - 4 timer siden

Togstansen over - trafikk mellom Oslo og Kolbotn går igjen

Den travle pendlerstrekningen mellom Kolbotn og Oslo S er nå åpen igjen etter å ha vært stengt for togtrafikk mandag morgen..

VG - 30 minutter siden

Marsjerer mot kuppforsøket i Sudan

Militæret i Sudan nekter å holde en avtale om maktdeling. Nå er statsministeren i stedet tatt til fange, og kaos råder. – Dette er ikke over, tror norsk ekspert..

VG - 4 timer siden

General erklærer unntakstilstand i Sudan – oppløser regjeringen

De fleste av Sudans regjeringsmedlemmer, deriblant statsminister Abdalla Hamdok, skal være tatt til fange i et militærkupp. Folk oppfordres til protester..

VG - 1 time siden

Dømt til ti års fengsel

Den tyske IS-kvinnen Jennifer W. er dømt til ti års fengsel, etter å ha latt en fem år gammel jente som ble holdt som slave, dø av tørst i Mosul i Irak..

VG - 1 time siden

Askøy-ordfører: – En forferdelig tragisk ulykke

– Dette er forferdelig for de nærmeste og en tung dag for mange, sier Askøy-ordfører Siv Høgtun (H). Kommunen satte krisestab søndag kveld, da de fikk vite at de tre savnede i ulykken i Kvam er fra kommunen utenfor Bergen..

VG - 1 time siden

Askøy-ordfører: – En forferdelig tragisk

– Dette er forferdelig for de nærmeste og en tung dag for mange, sier Askøy-ordfører Siv Høgtun (H). Kommunen satte krisestab søndag kveld, da de fikk vite at de tre savnede i ulykken i Kvam er fra kommunen utenfor Bergen..

VG - 5 timer siden

Politiet om søket i Kvam: Har funnet båt

TOKAGJELET (VG) Redningsaksjonen etter de tre personene i Tokagjelselva fortsetter med full styrke mandag. Klokken 11 sier politiet at de har funnet en båt..

VG - 4 timer siden

Togstansen over: – Trafikken mellom Oslo og Kolbotn går igjen

Den travle pendlerstrekningen mellom Kolbotn og Oslo S er stengt for togtrafikk mandag morgen. Det har skapt lange ventekøer for å komme seg på buss for tog til Oslo – og kan ha forårsaket mer biltrafikk på veiene..

VG - 4 timer siden

Sudan rammet av angivelig militærkupp

De fleste av Sudans regjeringsmedlemmer, deriblant statsminister Abdalla Hamdok, skal være tatt til fange i et angivelig militærkupp. Folk oppfordres til protester..

VG - 6 timer siden

Mandag 25. oktober: Dette skjedde i natt

Mandag morgen leter store mannskaper fremdeles etter tre personer politiet mener trolig har falt utfor en foss. Det er ikke gjort noen funn i løpet av natten..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt