NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 17:46

NRK - 01 juni 21 kl. 05:00

Færre vil kutte ned på bilbruken

Tall fra Klimaundersøkelsen i Oslo som presenteres tirsdag, viser at færre enn før er villige til å kutte ned på bilbruken. Andelen som sier de mener at Oslo sentrum bør være mest mulig bilfritt er nå på 45 prosent. Det er en nedgang på sju prosentpoeng fra 2020, skriver Dagsavisen. På spørsmål om Oslo har gått for langt i å fjerne biler fra sentrum, svarer nesten halvparten, 49 prosent, at myndighetene har gått for langt. Det er fem prosent flere enn for ett år siden.
Les mer på NRK


Les mer om:
Klimaundersøkelsen, Oslo, Dagsavisen, Klimaetaten, Sørensen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, vil, kutte, ned, bilbruken
NRK - 24 juli 21 kl. 02:01

Israel vil kutte utslippene

I kampen mot klimakrisen går Israels regjering inn for å kutte karbonutslippene med minst 85 prosent fra 2015-nivå innen 2050. I løpet av inneværende tiår er målet å kutte 27 prosent i planen regjeringen vil legge fram for Knesset søndag..

NRK - 15 juni 21 kl. 14:04

Havforskere vil kutte torskekvoten

Bestanden av skrei og nordøstatlantisk hyse er på vei ned. Derfor er rådet fra Det internasjonale råd for havforskning, ICES, å kutte kvoten med en femdel neste år. Hadde det ikke vært for regler i kvotesamarbeidet med Russland, som forhindrer større endringer enn 20 prosent fra år til år, ville rådet fra ICES vært å redusere kvoten med 40 prosent..

NRK - 26 mai 21 kl. 15:34

Domstol: Shell må kutte utslipp

En domstol i Nederland har dømt oljegiganten Shell til å kutte sine klimagassutslipp. Det er miljøorganisasjonen Milieudefensie som har ført saken mot oljegiganten. I dommen heter det at Shell må kutte sine utslipp med 45 prosent innen 2030, sammenlignet med utslippsnivået i 2019.

NRK - 15 juni 21 kl. 02:30

FHI: Munnbind ikke lenger nødvendig

Det er ikke lenger et nasjonalt råd om å bruke munnbind i Norge. FHI mener ulempen ved å bruke munnbind etter hvert vil bli større enn nytten, skriver VG. Overlege i FHI, Bjørn Gunnar Iversen, sier at når andelen vaksinerte blir høy, vil effekten av munnbind avta, fordi færre vil være smittebærere, og færre vil være mottakelige for smitte.

NRK - 21 april 21 kl. 09:10

Kilder: USA vil halvere utslippene

Joe Biden vil denne uken love å kutte USAs utslipp med minst 50 prosent innen 2030, ifølge to kilder med kjennskap til saken. Det melder Washington Post. Fra før har USA lovet å kutte utslippene med 26-28 prosent fra 2005-nivå..

NRK - 20 mai 21 kl. 09:19

Ingen koronadødsfall på én måned

Siden pandemien startet har Sykehuset Østfold meldt om 25 pasienter som har dødd med covid-19. Nå er det en hel måned siden forrige koronarelaterte dødsfall. Det har også gått en måned siden sist det var et større smitteutbrudd på sykehuset.

NRK - 14 mars 21 kl. 16:23

Volkswagen kuttar jobbar

Volkswagen skal kutte opp mot 5.000 jobbar innan 2023 for å kutte kostnader i forbindelse med overgangen til elektriske bilar, melder selskapet. Opp mot 900 tilsette vil få tilbod om tidlegpensjon, medan andre må slutte i forbindelse med omleggingar..

NRK - 24 mars 21 kl. 01:34

Ruter vil kutte i kollektivtilbudet

Kollektivselskapet Ruter planlegger å kutte i kollektivtilbudet i Oslo og Viken når pandemien er over. Årsaken er voldsomme tap. Selskapet planlegger et kutt på mellom 5 og 10 prosent fra august 2021, skriver Vårt Oslo..

NRK - 25 mars 21 kl. 21:52

MDG vil kutte 95 prosent innen 2035

MDGs landsmøte går inn for et nytt mål om å kutte utslippene av klimagasser med 95 prosent innen 2035. Det nye utslippsmålet ble vedtatt da landsmøtet torsdag kveld vedtok partiets hovedsatsinger i partiprogrammet for neste periode..

NRK - 22 april 21 kl. 11:30

Japan skjerper klimamål

Japan skjerper klimamålene, melder AFP. Landet vil kutte 46 prosent av klimagassutslippene innen 2030, opplyser statsminister Yoshihide Suga timer før Joe Bidens klimatoppmøte. Tidligere hadde Japan mål om å kutte 26 prosent..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Kvinne i 40-årene funnet død

Politiet opplyser at personen som ble funnet død i Fredrikstad torsdag, er en kvinne i 40-årene. Dødsfallet blir betegnet som mistenkelig. Ifølge politiet var ikke kvinnen bosatt i den aktuelle leiligheten.

NRK - 10 minutter siden

Nå er Trolltunga nasjonal turiststi

Miljødirektoratet har torsdag gitt Trolltunga i Ullensvang status som nasjonal turiststi. – Vi er glade for at vi nå kan autorisere Trolltunga som nasjonal turiststi, et verdenskjent ikon der naturens eget verk utgjør attraksjonskraften, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet, i en presesmelding..

NRK - 15 minutter siden

Sju personer i kollisjon på E18

En bil har kjørt inn i en annen bakfra i østgående retning på E18 ved Grenstøl i Tvedestrand. Totalt er sju personer involvert i ulykken. Ingen er fastklemte og alle er bevisste.

NRK - 15 minutter siden

Mann funnet død i Tønsberg

En mann er funnet død langs en sti i Eikskogen i Tønsberg. Nødetatene satte i gang med hjerte- og lungeredning da de kom til stedet. Pårørende til mannen er varslet..

NRK - 45 minutter siden

Brann etter lynnedslag i Trøndelag

Lynet har slått ned på Gartland i Grong og satt fyr på terrenget. Brannmannskap fra Høylandet er på tur. Og, enda et lynnedslag er skjedd ved Formofoss i Snåsa.

NRK - 45 minutter siden

Forsinkelser på E18

Det er mye trafikk mellom Dørdal og Larvik som skaper rundt 30 minutters forsinkelser på E18, melder Vegtrafikksentralen..

NRK - 45 minutter siden

Kjøll om trusebot: – Uakseptabelt

Idrettspresident Berit Kjøll gir de norske beachhåndballjentene støtte i striden om de må spille i truser og bikinioverdel og ber om at reglene endres. Det har vekket oppsikt internasjonalt at det norske landslaget ble bøtelagt for å stille i tights i EM-bronsefinalen i Bulgaria. De norske spillerne krever at reglene endres.

NRK - 30 minutter siden

Selger bit av Dianas bryllupskake

Et 40 år gammelt kakestykke fra det eventyraktige bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana skal selges på auksjon 11. august. Den omtalte biten stammer fra en av de 23 offisielle bryllupskakene som ble bakt til bryllupet for 40 år siden, i 29.

NRK - 30 minutter siden

Én av ti drikker mer enn før korona

I overkant av én av ti nordmenn drikker mer alkohol enn før pandemien. To av ti drikker mindre, mens juli ligger an til å bli måneden i år med høyest alkoholkonsum, viser en undersøkelse fra Norsk koronamonitor..

NRK - 30 minutter siden

Åpner for rettssak mot Shakira

En spansk dommer mener bevisene er tilstrekkelige for at den colombianske sangeren Shakira må møte i retten tiltalt for skattesvindel, melder Reuters. Påtalemyndighet mener sangeren unnlot å betale opptil 14,5 millioner euro, rundt 150 millioner kroner, i skatt på inntekt opptjent mellom 2012 og 2014. Representanter for sangeren hevder Shakira ikke bodde i Spania før i 2015 og derfor har oppfylt all sine skatteforpliktelser..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt