NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:43

NRK - 18 nov 22 kl. 06:33

Færre dødsfall blant gravide og nybakte mødre

Mødredødeligheten i Norge går ned og er lavest blant åtte europeiske land i en ny studie. Høyest ligger Storbritannia, hvor det dør fire ganger flere i forbindelse med svangerskap og fødsel. Funnene ble publisert i en rapport i det medisinske tidsskriftet BMJ tirsdag. Der var det innhentet tall fra åtte høyinntektsland som bruker avanserte metoder for å identifisere, dokumentere og vurdere mødredødsfall, som er dødsfall under svangerskap eller inntil 42 dager etter fødselen. Mødredødeligheten i Norge har lenge vært blant de laveste i verden.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, Storbritannia, BMJ, Slovakia, Lill Trine Nyfløt, Nasjonalt, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, dødsfall, blant, gravideog , nybakte, mødre
NRK - 17 jan 23 kl. 13:36

Fersk rapport: Risikoen for alvorlig korona øker under graviditet

Risikoen for å bli alvorlig syk under korona øker for gravide kvinner, viser en ny studie publisert i det vitenskapelige tidsskriftet BMJ. I studien har forskerne analysert over 13.000 gravide kvinner fra flere steder i verden.

NRK - 11 okt 22 kl. 14:04

Singapore Airlines lar gravide flyvertinner beholde jobben

Singapore Airlines skal ikke lenger si opp flyvertinner som blir gravide, opplyser flyselskapet. Tidligere har kabinpersonale blitt sagt opp dersom de blir gravide, og selskapets leger erklærte at de ikke var i stand til å fly lenger. De som ønsket å gå tilbake i jobben etter å ha fått barn, måtte søke seg til jobben som vanlig.

Klartale - 30 dec 22 kl. 11:00

Tror flere dør av korona i Kina enn de melder

Det tror det britiske selskapet Airfinity. Det er stor forskjell fra offisielle tall fra Kina.Myndighetene i Beijing meldte om dødsfall fra korona fredag.

NRK - 29 nov 22 kl. 07:46

VM-sjefen innrømmer hundrevis av dødsfall

VM-sjefen i Qatar, Hassan Al-Thawadi, sier i et intervju med Piers Morgan at det er flere hundre mennesker som har gått bort i byggingen av verdensmesterskapet. – Beregningene er på mellom 400 og 500 døde. Det eksakte nummeret er noe som blir diskutert.

NRK - 27 jan 23 kl. 16:14

WHO: Nesten 40.000 koronadødsfall i forrige uke – over halvparten i Kina

Nesten 40.000 koronarelaterte dødsfall ble rapportert inn til Verdens helseorganisasjon i forrige uke, opplyser WHOs generaldirektør. Halvparten var i Kina.

NRK - 09 nov 22 kl. 19:13

WHO melder om 90 prosent fall i koronadødsfall

Antallet koronadødsfall i verden har falt kraftig siden sist vinter, viser tall fra Verdens helseorganisasjon (WHO). WHO-sjefen Tedros Adhanom Ghebreyesus sier det ble meldt inn 9.400 dødsfall relatert til covid-19 i verden i forrige uke.

NRK - 24 jan 23 kl. 08:56

SSB: Litt færre barn lever i lavinntektsfamilier

I 2021 tilhørte 110.700 barn en husholdning med vedvarende lave husholdningsinntekter. Det var litt færre enn årene før.

Klartale - 04 jan 23 kl. 06:00

Klarer Iran å skremme folk til taushet?

Majidreza Rahnavard smiler tappert. Noen tok bilde av den unge mannen og moren i fengselet. Hun holder hånda på brystet hans og smiler.

VG - 18 nov 22 kl. 07:22

Færre dødsfall blant gravide og nybakte mødre i Norge

Mødredødeligheten i Norge går ned og er lavest blant åtte europeiske land i en ny studie..

NRK - 03 aug 22 kl. 13:26

Rekordmange narkotikarelaterte dødsfall i England og Wales

Dødsfall knytt til narkotikabruk var på sitt høgste i England og Wales nokonsinne i fjor, viser ferske tal. Auken er hovudsakleg skylda opiater. I fjor blei det registrert 4849 dødsfall knytt til narkotiaforgiftning i England og Wales, ifølge statistikkbyrået ONS.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 30 minutter siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 2 timer siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com