NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 07:08

NRK - 29 nov 22 kl. 21:10

Førebur evakuering på Hawaii

Innbyggarar som bur i nærområda til vulkanen Mauna Loa på Hawaii, blir bedne om å gjere seg klare til å evakuere. Utbrotet starta seint søndag kveld lokal tid, og er det første utbrotet på vulkanen på nesten 40 år. Ifølge styresmaktene når lavaen som no blir kasta ut av krateret ei høgde opp mot 60 meter, melder AFP. Geologar seier at det ikkje er fare for folk eller materielle øydeleggingar, men dei åtvarar mot at lavastraumane kan endre retning, og at det kan bli aktuelt å evakuere..
Les mer på NRK


Les mer om:
Mauna Loa, Hawaii, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Førebur, evakuering, Hawaii
Klartale - 29 nov 22 kl. 15:45

Første utbrudd på 40 år

Vulkanen Mauna Loa er verdens største aktive vulkan. Og den ligg på Hawaii. Mandag hadde den sitt første utbrudd på nær 40 år.

VG - 29 nov 22 kl. 21:56

Innbyggerne ved vulkan på Hawaii bes om å forberede seg på evakuering

Glødende lava spys opp fra verdens største aktive vulkan på Hawaii. Innbyggere i nærområdene bes om å være forberedt på hurtig evakuering..

NRK - 30 jul 22 kl. 07:48

Okkuperte byar i Ukraina førebur seg på folkeavstemming

Dei russisk-installerte myndigheitene i dei okkuperte byane i Ukraina er truleg under stort press frå Moskva for å halde på kontrollen over regionane. I tillegg førebur dei seg på å halde folkeavstemmingar for å bli med i Russland seinare i år, skriv britisk etterretning. Russland klassifiserer dei okkuperte områda som under mellombels «sivilmilitær administrasjon».

NRK - 07 okt 22 kl. 18:22

USA: Ingen indikasjon på at Russland førebur bruk av atomvåpen

President Joe Biden åtvara i går om at faren for kjernefysisk våpen ikkje har vore så stor sidan den kalde krigen. Det kvite hus understrekar at dei ikkje har nokon indikasjon på at Russland førebur eit kjernefysisk åtak, ifølge Reuters..

NRK - 28 nov 22 kl. 11:09

Vulkanutbrudd på Hawaii

På Hawaii er det et utbrudd fra vulkanen Mauna Loa, ifølge Reuters. Vulkanen ligger på Big Island i Hawaii. Vulkanen regnes som en av verdens største aktive vulkaner.

Klartale - 1 time siden

Kan vi flytte disse dyrene?

Tidligere har forskere vært skeptisk til å flytte dyr og planter. Nå har noen endret mening. Årsaken er at de tror vi er nødt til å flytte ulike arter for å redde dem fra klimaendringer.

NRK - 30 nov 22 kl. 05:07

Voldsomme lavautbrudd på Hawaii

Lavastrømmen øker fra vulkanen Mauna Loa på Hawaii. Bilder fra fly som overvåker utbruddet, viser tre høye lava- «fontener» på den nordøstlige sprekksonen på vulkanen. Elver av glødende lava er synlig i flere kilometer nedover fjellsiden.

NRK - 17 jan 23 kl. 11:52

Flytoget kritisk til Bane Nor

Flytoget retter kritikk mot Bane Nor etter strømbruddet i Romeriksporten i desember. – Flytoget var i dialog med Bane Nor om evakuering over eget tog eller til evakueringsplass. Dette ble ikke gjort noe som vi mener forsinket evakueringen.

Klartale - 16 nov 22 kl. 16:00

Ber folk ved vulkan pakke bagen før utbruddet kommer

Den siste månedene er det blitt mer urolig i bakken under vulkanen Mauna Loa øya The Big Island. Til vanlig er det mellom 10 og 20 små jordskjelv i området hver dag. Nå er det mellom 40 og 50 små skjelv hver eneste dag.

NRK - 29 nov 22 kl. 04:39

Lava strømmer fra vulkanutbrudd på Hawaii

Det amerikanske jordskjelvsenteret USGS melder om en rekke mindre jordskjelv på Hawaii der vulkanen Mauna Loa er i utbrudd. Flere store lavaelver strømmer nedover den nordøstre fjellsiden, melder den lokale TV-stasjonen KHON2 News. Foreløpig er det ikke fare for at lavastrømmene skal true bebyggelse, men nødetatene er i beredskap og situasjonen følges tett.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Politiet har tatt ut siktelse mot helikopterfirma etter ulykke i Verdal

Midt-Norsk Helikopterservice er siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor. Fra før er piloten siktet i saken. En mann og en kvinne fra Overhalla, begge 68 år gamle, mistet livet da helikopteret fra Midt-Norsk Helikopterservice styrtet i bakken i Verdal 1.

NRK - 15 minutter siden

Mor og besteforeldre bortførte nyfødt baby i Danmark

Lørdag kveld fikk politiet i Danmark melding om at en nyfødt baby var blitt bortført fra fødeavdelingen ved Slagelse sykehus på Sjælland. Babyen var da bare noen timer gammel. – Barnets mor, bestemor og bestefar er pågrepet og siktet for å ha bortført barnet, sier Jakob Jensen som er vaktleder for Sørsjelland og Lolland Falsters politi, til Ritzau.

NRK - 1 time siden

En person til sykehus etter boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. Tre personer som bor i huset kom seg ut av huset. – En person blir kjørt til sykehus for behandling/sjekk og to andre blir sendt til legevakt for sjekk, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Flere stengte fjelloverganger i Vest

Vegtrafikksentralen Vest melder om flere stengte veier søndag morgen, på grunn av uvær i fjellet. Fv50 Aurland-Hol: Stengt Fv53 Tyin-Årdal: Stengt E134 Haukeli: Kolonne Rv7 Hardangervidda blir stengt til mandag, ny vurdering kl. 12.

NRK - 1 time siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 1 time siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 1 time siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.

NRK - 1 time siden

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 1 time siden

Truet med pistol i Moss

Rundt klokken tre natt til søndag ble en politipatrulje i Moss kontaktet av en mann og kvinne som fortalte at de hadde blitt truet av en ukjent mann med pistol. Beskrivelser av mannen fra de fornærmede, og innsats fra politiet, ble en mann i 20-årene pågrepet i nærheten etter kort tid, melder politiet i Øst på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com