Klartale > Nyheter

Wednesday, 06 December, 09:54

Klartale - 02 feb 23 kl. 08:51

Får kritikk for å ha kinesisk app på jobb-telefon

Mange bruker appen Tiktok. Men den er også mye diskutert. Appen er eid av et kinesisk selskap. De samler inn data om brukerne. Myndighetene i Kina kan få tak i informasjon, fryktes det.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Tiktok, Kina, Norges, Enger Mehl, Per-Willy Amundsen, NTB, Dagbladet, Mehls, Stortinget, Mehl, TV, Høyre, Sveinung Stensland, Grunde Almeland, Venstre, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Får kritikk, forå ha , kinesisk, app, jobb-telefon
NRK - 02 nov 23 kl. 14:15

Nå kan du betale i app på butikken

Norgesgruppen og Rema 1000 åpner nå for bruk av deres egne apper for å betale i kjedenes butikker. Det skjer etter at de to dagligvareaktørene og Coop nå innfører Bankaxept i sine digitale kanaler, skriver sistnevnte i en pressemelding. Coop-kunder har kunnet betale med kjedens app siden 2019, og apper som Apple Pay har lenge kunnet brukes i butikkene.

Klartale - 28 feb 23 kl. 13:46

Derfor må de slette den populære appen

Tiktok er en populær app. Spesielt blant unge. Emilie Enger Mehl fikk beskjed om å slette Tiktok.

Klartale - 22 jan 23 kl. 06:30

Frykt for mye smitte under nyttårs-feiring i Kina

Søndag er det kinesisk nyttår. Det er en høytid som folk i Kina reiser for å være sammen med familie. De siste årene har det vært umulig som følge av strenge regler for å unngå smitte med korona.

NRK - 04 feb 23 kl. 04:58

Ny spionballong observert over Latin-Amerika

En ny spionballong er observert over Latin-Amerika, melder USAs forsvarsdepartement. De mener også denne er kinesisk, i likhet med den som flyr over USA. – Vi har fått meldinger om en ballong som flyr over Latin-Amerika.

NRK - 15 feb 23 kl. 09:34

Kina truer USA med gjengjeldelse

Kina vil komme med mottiltak mot amerikanske instanser som undergraver kinesisk suverenitet, opplyser landets utenriksdepartement. Uttalelsen kom fra utenriksdepartementets talsperson Wang Wenbin på en pressekonferanse onsdag. Lovnadene om gjengjeldelse kommer etter at USA 4.

NRK - 23 mar 23 kl. 08:34

Kina hevdar at amerikansk krigsskip var i deira farvatn

Kinesisk luftforsvar hevdar å ha jaga bort eit amerikansk krigsskip som var i kinesisk farvatn. USA avviser påstanden. Kinas sørlege luftforsvarskommando sa torsdag at ein amerikansk missiljagar tok seg ulovleg inn i kinesisk territorialfarvatn ved Paraceløyane i Sør-Kina-havet.

NRK - 23 apr 23 kl. 16:12

Latvia, Litauen og Estland raser over kinesisk uttalelse

De tre baltiske landene reagerer kraftig på en uttalelse fra Kinas ambassadør i Paris om at tidligere sovjetrepublikker ikke egentlig er selvstendige nasjoner. Latvias utenriksminister Edgars Rinkevics skrev på Twitter lørdag kveld at han har bedt den kinesiske chargé d'affaires møte i utenriksdepartementet mandag for å forklare seg om uttalelser som fra latvisk side betegnes som fullstendig uakseptable. – Vi forventer en forklaring og en full tilbaketrekking av denne uttalelsen fra kinesisk hold, sier utenriksministeren i Latvia, et land som er medlem av både EU og Nato.

NRK - 20 okt 23 kl. 16:07

Finsk politi ser på kinesisk skip etter gasslekkasjen i Østersjøen

Gasslekkasjen i Østersjøen etterforskes av finsk politi. Tidligere har finske myndigheter bekreftet at det var flere skip i området da gasslekkasjen i rørledningen Balticconnector oppsto 8. oktober.

NRK - 18 apr 23 kl. 02:16

USA: Brasil etteraper russisk og kinesisk propaganda

USA retter kraftig kritikk mot Brasil etter at landets president Luiz Inacio Lula da Silva sa at USA oppfordrer til krig i Ukraina. – I dette tilfellet hermer Brasil etter russisk og kinesisk propaganda, uten å se på fakta i det hele tatt, sier talsmann John Kirby i USAs nasjonale sikkerhetsråd. Uttalelsen fra Det hvite hus kom mandag etter at Lula på sitt besøk i Kina lørdag sa at «USA må slutte med å oppfordre til krig og begynne å snakke om fred.

Dagbladet - 28 okt 23 kl. 10:27

USA raser mot kinesisk jagerflymanøver

Det amerikanske forsvaret er ikke nådige i sin kritikk etter at et kinesisk jagerfly fløy farlig nær et av deres bombefly over Sør-Kina-havet. - At de kommer hit for å vise muskler er grunnen til slike risikoer, svarer Kina..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 30 minutter siden

Slankesprøyter testes på 6-åringer

Ozempic og Wegovy blir brukt av folk som vil gå ned i vekt. Nå blir sprøytene testet på barn mellom seks og tolv år. Selskapet Novo Nordisk eier sprøytene.

Klartale - 30 minutter siden

Advarer om barn i togsporet

Selskapet Bane Nor er bekymret. De sier at barn er i togsporene. Eller nær sporene.

Klartale - 1 time siden

Dette er Norges rikeste mann

Witzøe sin formue vokste i fjor. I 2021 var formuen på 19,8 milliarder kroner. Witzøe tjente 2,4 millioner kroner i fjor.

Klartale - 1 time siden

To personer funnet døde i natt

De to døde er ikke identifisert. Men politiet har en anelse om hvem de er. Det skriver Politiet i Vest i en pressemelding.

Klartale - 2 timer siden

Ukens oppgave nr 48 - kt nr 48

Ukens oppgave er utviklet av spesial-pedagog Lisen Engh for Klar Tale. Med oppgaven kan du lære hva vanskelige ord betyr. Du kan svare på spørsmål fra ukens artikkel og informasjonen du finner i oppgaven.

Klartale - 3 timer siden

Sanksjoner

---SanksjonerAUF er ungdoms-partiet til Arbeiderpartiet. AUF og nestleder Gaute Børstad Skjervø vil ha sanksjoner mot Israel. Det skriver avisa Klassekampen.

Klartale - 3 timer siden

Slik påvirker syklusen kvinner

Mathilde Pilskog og Siri Moseng Reiersen er begge opptatt av kvinners helse. De har lært seg mer om kvinners syklus. Begge forteller at de lærte for lite da de var unge.

Klartale - 3 timer siden

De 28 viktige dagene

Mensen har vært tabu å snakke om. Også i moderne tider. Nå skjer det heldigvis en endring.

Klartale - 3 timer siden

Podcast nr 48

PODCAST NR 48
.

Klartale - 17 timer siden

Nye utgravninger skal gi flere svar om Norges eldste by

Tønsberg blir ofte kalt for Norges eldste by. En gang lå Norges største borg fra middelalderen der. Det ligger på Slottsfjellet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com