NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:17

NRK - 02 nov 22 kl. 04:20

Få tror på politikernes klimamål

En spørreundersøkelse viser at folk flest ikke tror målsettingene om reduksjon av utslipp er mulige å nå. I Parisavtalen har Norge nå lovet at utslippene i 2030 skal være 50-55 prosent lavere enn de var i 1990. Utslippene i dag er omtrent på samme nivå som tidlig på 1990-tallet, skriver Aftenposten. En undersøkelse Opinion har gjort for Norges Røde Kors viser at folk flest ikke tror på politikernes målsetting. Bare 15 prosent av 1.
Les mer på NRK


Les mer om:
Parisavtalen, Norge, Aftenposten, Opinion, Norges Røde Kors, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: tror, politikernes, klimamål
NRK - 03 nov 22 kl. 08:45

Regjeringa aukar klimamålet til 55 prosent

Neste veke reiser regjeringa til klimatoppmøtet COP27 i Egypt. Nå aukar regjeringa Noregs klimamål til å kutta 55 prosent innan 2030. I fjor reduserte Noreg klimagassutsleppa sine med 0,7 prosent frå 2020, som er 4,7 prosent lågare enn i 1990.

Klartale - 16 jun 23 kl. 08:47

Nordmenn har ingen tro på at Norge vil nå klimamålene

Nordmenn har lite tro på at vi kan nå målene for klima. Det viser en undersøkelse. Det er InFact som har gjort undersøkelsen for Nettavisen.

NRK - 03 nov 22 kl. 08:45

Regjeringa auker klimamålet til 55 prosent

Neste veke reiser regjeringa til klimatoppmøtet COP27 i Egypt. – Dagens innmeldte klimamål ligg an til å skape 2,5 grader oppvarming viss ikkje fleire land auker sine klimamål og gjer meir for å nå dei, seier statsminister Jonas Gahr Støre under regjeringa si pressekonferanse om klimatoppmøtet. – Dit kan me ikkje koma.

NRK - 03 nov 22 kl. 11:44

Frp, Høgre og SV sakner konkrete tiltak for å nå det nye klimamålet

Regjeringa auka i dag Noregs klimamål til 55 prosent utsleppskutt innan 2030, frå tidlegare 50 til 55 prosent. Frp meiner regjeringa si oppjustering av dei norske klimamåla vitner om manglande verkelegheitsforståing, seier klimapolitisk talsperson Marius Arion Nilsen. Han meiner Noreg ikkje einsidig kan skjerpa sine utsleppforpliktingar, utan å stilla strengare krav til dei mest folkerike landa i verda.

NRK - 03 nov 22 kl. 11:44

Frp, Høgre, MDG og SV sakner konkrete tiltak for å nå det nye klimamålet

Regjeringa auka i dag Noregs klimamål til 55 prosent utsleppskutt innan 2030, frå tidlegare 50 til 55 prosent. Frp meiner regjeringa si oppjustering av dei norske klimamåla vitner om manglande verkelegheitsforståing, seier klimapolitisk talsperson Marius Arion Nilsen. Han meiner Noreg må stilla strengare krav til dei mest folkerike landa i verda.

NRK - 28 aug 23 kl. 20:38

Støre fortsetter å holde hånden oppe for klimamålene

Anne Kirsti var en av de som spurte Erna Solberg og Jonas Gahr Støre spørsmål under folkemøtet i Tromsø mandag kveld. Hun utfordrer Støre og Solberg om tre nye tiltak for miljøet. Men de to partilederne sliter med å bli enige om tre klimamål.

NRK - 16 jun 23 kl. 03:44

Tror ikke på norske klimamål

Færre enn 10 prosent av nordmenn tror Norges klimamål er realistiske å nå. Det kommer fram i en spørreundersøkelse InFact har gjort for Nettavisen. Norges klimamål er at vi skal kutte "minst 55 prosent" av våre klimagassutslipp, sammenlignet med 1990-nivå, innen 2030.

NRK - 22 aug 22 kl. 03:35

SV vil ha klimasvar fra Senterpartiet

Før SV skal forhandle med regjeringen om statsbudsjettet, vil klimatalsperson Lars Haltbrekken ha klart svar på Sps holdning til klimamålene og kvotekjøp. – Senterpartiet er nødt til å avklare sitt forhold til klimakrisen og de norske klimamålene, sier Haltbrekken til Klassekampen. Gjennom, Parisavtalen har Norge forpliktet seg til å kutte utslippene med 50 prosent innen 2030.

Aftenposten - 31 okt 22 kl. 17:41

Én av syv tror på politikernes klimamål i Norge

Bare én av syv tror Norge vil klare å oppfylle målet å redusere utslippene innen 2030..

NRK - 08 nov 22 kl. 10:14

Støre vil snakke om skjerpet klimamål i toppmøte-tale

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil fortelle om Norges skjerpede klimamål når han holder Norges innlegg på klimatoppmøtet i Egypt. Det opplyser Støre til NTB. Han sier Norge nå er et av landene som har økt ambisjonsnivået slik det ble enighet om på fjorårets klimatoppmøte i Glasgow.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com