NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:57

NRK - 06 maj 22 kl. 16:46

Få journalister stemmer SP, KrF eller Frp

Den årlige Medieundersøkelsen legges fram under Nordiske Mediedager i Bergen. I undersøkelsen svarer norske journalister og redaktører på hvem de ville stemt på dersom det var stortingsvalg i morgen. Årets resultater viser at norske journalister i stor grad stadig stemmer rødgrønt – men visse endringer har likevel skjedd, skriver Kampanje. Mens 10,5 prosent av norske journalister i fjor oppga at de ville stemt på Senterpartiet, oppgir kun 3,1 prosent det samme i år. Også MDG mister velgere blant norske journalister.
Les mer på NRK


Les mer om:
Medieundersøkelsen, Nordiske Mediedager, Bergen, Kampanje, Senterpartiet, MDG, Venstre, SV, Bare, Frp, KrF, Høyre, Rødt, NTB, SP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: journalister, stemmerSP , KrFeller , Frp
NRK - 08 maj 22 kl. 17:12

Tysk politi fant mulig brannbombe i blokk som huser russiske journalister

Politiet i Berlin meldte lørdag at de hadde ødelagt en gjenstand funnet i et bygg som huser journalister fra et russisk nyhetsbyrå. Politiet skal ha blitt tilkalt til adressen etter at en tom ølflaske ble kastet gjennom et vindu på bygget. Bomben skal ha blitt funnet etter et påfølgende søk, forteller den russiske ambassade i Berlin.

NRK - 01 jun 22 kl. 08:25

Ukraina: 32 journalister drept siden krigen startet

Ifølge den ukrainske nasjonalforsamlingen skla 32 journalister ha blitt drept i landet siden Russland gikk til angrep i slutten av februar. Den ukrainske nasjonalforsamlingen kommer med opplysningen på Twitter. Det oppgis ikke noen kilde eller informasjon om hvorvidt journalistene var på jobb da de ble drept.

NRK - 12 jun 22 kl. 16:36

MDG og Venstre reagerer på Frp og KrF-utspill

Miljøpartiet De Grønne og Venstre reagerer på at Frp og KrF har tatt til orde for at politiet må få ransake rusmistenkte. Det har aldri vært lov, påpeker MDG. Rusavhengige som blir tatt med narkotika til eget bruk, skal få behandling som straffereduksjon, har Høyesterett slått fast.

NRK - 05 mar 22 kl. 03:56

Journalistdrap i Mexico

Journalisten Juan Carlos Muñiz ble skutt og drept i byen Fresnillo i fredag, ifølge myndighetene. Det er det sjuende drapet på mexicanske pressefolk i år. Byen ligger i delstaten Zacatecas sentralt i Mexico.

NRK - 27 mar 22 kl. 04:44

Ukrainske myndigheter: Tolv journalister drept siden krigen startet

Tolv journalister er drept i Ukraina siden krigen startet for en måned siden, ifølge tall fra ukrainske myndigheter. – Å fortelle sannheten om (president Vladimir) Putins aggresjon er dødelig. Tolv journalister er allerede døde i krigen, skriver riksadvokat Iryna Venediktova på Facebook.

Klartale - 19 apr 22 kl. 13:35

Svensk parti kan tjene på uro, tror ekspert

Det har vært mye bråk og uro i Sverige de siste dagene. Årsaken er en dansk politier som heter Rasmus Paludan. Han er høyre-ekstremist og har hatt valgmøter den siste uka.

NRK - 15 feb 22 kl. 14:12

Tyrkia fengsler tre journalister etter ankesak

Tre journalister som var dømt for brudd på Tyrkias lov om statshemmeligheter, må tilbake i fengsel etter å ha tapt anken over fengselsdommene. Rettssaken i 2020 omhandlet en nyhetsartikkel som påsto at en tyrkisk etterretningsoffiser ble drept i Libya etter at myndighetene i Tyrkia ga støtte til den FN-anerkjente regjeringen i Tripoli. I september samme år ble de tre journalistene hver dømt til fire år og åtte måneder i fengsel.

NRK - 24 feb 22 kl. 07:21

Mexico avviser USA-krav etter journalist-drap

Mexico avviser amerikansk innblanding i flere tilfeller av drap på journalister. melder AFP. President Andres Manuel Lopez Obrador anklaget onsdag president Joe Biden for innblanding etter at Biden hadde tatt til orde for en større innsats for å oppklare drapene på en rekke journalister.

NRK - 03 maj 22 kl. 16:44

Tyskland vil ha samlingspunkt for journalister berørt av Ukraina-krigen

Tyske myndigheter vil opprette et samlingspunkt i Berlin for uavhengige journalister fra land som er direkte berørt av krigen i Ukraina. Det kan være journalister fra land som Ukraina, Russland og Hviterussland som vil få ressurser til å lage uavhengig journalistikk fra den tyske hovedstaden, heter det i en pressemelding fra regjeringen. – Krigen er rettet mot kultur og demokrati.

NRK - 10 maj 22 kl. 04:46

To journalister drept i Mexico

To journalister ble drept i delstaten Veracruz øst i Mexico mandag, ifølge lokale myndigheter. Totalt har elleve journalister blitt drept i landet til nå i år. Yessenia Mollinedo og Sheila Garcia, som var henholdsvis direktør og reporter for nyhetsnettstedet El Veraz, ble skutt i byen Cosoleacaque, rundt 57 mil sørøst for Mexico City, ifølge lokale medier, ifølge NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

MC-ulykke i tunnel i Drammen

Vegtrafikksentralen stengte Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Klokken 19:43 melder politiet at veien er åpen igjen. Nødetatene rykket ut til stedet, tvitrer politiet.

NRK - 15 minutter siden

Stenger Strømsåstunnelen etter ulykke

Vegtrafikksentralen har stengt Strømsåstunnelen på E134 i Drammen etter melding om at en motorsyklist har falt av motorsykkelen. Nødetatene er på stedet, tvitrer politiet. MC-føreren blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 30 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 45 minutter siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 45 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 1 time siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 2 timer siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com