NRK > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 12:33

NRK - 23 april 21 kl. 01:42

Færre digitale kulturopplevelser

Digital kulturbruk er nesten halvert i år, sammenlignet med i fjor. Det viser en undersøkelse fra Opinion som gjennom pandemien har spurt over 20.700 nordmenn om deltagelse på digitale kulturopplevelser, og i hvilke grad man betaler for disse. – Viljen til å betale for digitale kulturopplevelser er stabil i pandemien. Det tyder på at nedgangen i digital kulturbruk heller skyldes mangel på tilbud enn etterspørsel, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion..
Les mer på NRK


Les mer om:
Opinion, Nora Clausen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Færre, digitale, kulturopplevelser
NRK - 15 feb. 21 kl. 12:20

Digitale bøker større enn papir

For første gang er det solgt flere digitale enn trykte bøker i Sverige. Ifølge SVT vokste salget av digitale bøker, inkludert lydbøker, med 35 prosent i 2020 fra året før. Det ble solgt knapt 29 millioner digitale bøker og 23,5 millioner av papir..

NRK - 02 mars 21 kl. 05:53

Kultur slo natur i 2020

Kultur slo natur for nordmenn på sommerferie i 2020. En undersøkelse Norstat har gjort for Riksantikvaren, viser at 57 prosent av dem som oppsøkte kulturopplevelser var svært fornøyd med ferien sin. Av dem som oppsøkte natur var tallet 46 prosent..

NRK - 29 jan. 21 kl. 23:31

Frykter eldre dropper vaksinen

Fastleger frykter at flere eldre dropper å vaksinere seg på grunn av digitale løsninger. I Arendal må alle registrere seg via Digipost, og mange eldre har ikke lært seg å bruke digitale løsninger, mener tillitsvalgt for legene i Arendal, Martin Runde.

E24 - 06 feb. 21 kl. 14:04

Super Bowl ventes å gi digital bettingrekord

På grunn av nedstenging i forbindelse med pandemien ser gamblere til digitale arenaer for å vedde på kampen, noe som kan gi den sterkeste enkeltstående økningen for digitale pengespill noensinne..

NRK - 08 april 21 kl. 09:40

Positiv til digitale legetimer

Pasient- og brukerombudet i Agder ser positivt på at flere møter legen digitalt hjemmefra. Ifølge tall fra Helsedirektoratet var nær 30 prosent av alle fastlegetimer digitale ved inngangen til 2021. Hanne Damsgaard tror dette kan avlaste fastlegene..

NRK - 09 april 21 kl. 18:23

Vil fortsette med digitale møter

En midlertidig lov som gjør at foretak kan holde elektroniske møter opphører 1. juni 2021. Nå ønsker næringsminister Iselin Nybø en permanent ordning der foretak selv kan velge om de ønsker å holde fysiske eller digitale styremøter, generalforsamlinger, årsmøter og selskapsmøter.

E24 - 22 april 21 kl. 12:35

Norges Bank skal teste løsninger for digitale penger

Mens kontantbruken stuper og betalingsteknologi utvikler seg, ser Norges Bank på muligheten for digitale sentralbankpenger. Nå skal sentralbanken i gang med tekniske tester de neste årene..

E24 - 24 april 21 kl. 14:46

Norges Bank om digitale penger: – Et stort og komplekst spørsmål

Norges Bank følger med på kryptovaluta, ser på samarbeid med private banker og kan måtte ta stilling til lovendringer i arbeidet med å utrede digitale sentralbankpenger..

NRK - 03 mai 21 kl. 14:23

Kronprinsfamilien blir avatarer

Kronprinsfamilien har sagt ja til å delta i Askers 17. mai-tog i dataspillet Minecraft. Kronprinsfamilien blir dermed gjenskapt som digitale figurer på trappen utenfor Skaugum under det digitale toget, melder Budstikka..

NRK - 06 feb. 21 kl. 10:40

Litt færre koronasmittede i Oslo

Det er registrert 60 koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er ti færre enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, og 18 færre enn gjennomsnittet de siste to ukene. Antall smittede siste døgn er åtte færre enn dagen før, opplyser Oslo kommune..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Palmesus avlyser

Ein av Noregs største festivalar, Palmesus, avlyser. Beslutninga er tatt etter at kulturministeren i dag la fram tiltak for kulturlivet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett..

NRK - 2 minutter siden

Dobbeltspor og godsteminal i Bergen

Regjeringen vil bygge dobbeltspor mellom Arna og Bergen. I tillegg skal det bevilges penger til en ny helelektriskgodsterminal. Dobbeltsporet skal stå ferdig i løpet av 2025 og skal gi hyppigere avganger og færre forsinkelser.

NRK - 5 minutter siden

Film- og serieinsentivene øker

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å øke potten i insentivordningen for film- og serieproduksjoner fra 68,6 millioner til 100 millioner kroner. Norsk filminstitutt vil lyse ut midlene i en ny søknadsrunde i 2021, opplyser Kulturdepartementet. I fjor ble hele potten gitt til storfilmen «MIssion: Impossible 8» med Tom Cruise i hovedrollen.

NRK - 15 minutter siden

Palmesus avlyses

Festivalen Palmesus avlyses. Beslutningen er tatt etter at kulturministeren i dag la fram tiltak for kulturlivet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett..

NRK - 15 minutter siden

Malakoff 2021 avlyst

Malakoff-festivalen på Nordfjordeid vert avlyst i år. Arrangøren har planar om å erstatte festivalen med ein nedskalert versjon. Dei som har kjøpt billett til årets festival får billetten overført til Malakoff 2022..

NRK - 15 minutter siden

Éin ny milliard til kultur

I det reviderte nasjonalbudsjettet foreslår regjeringa å forlenge dei mellombelse koronaordningane ut oktober. For kultursektoren betyr dette 950 millionar kroner i kompensasjon- og stimuleringsordningar..

NRK - 15 minutter siden

Var utestengt fra skolen

Den 19 år gamle gjerningsmannen var elev ved skolen i Kazan, men møtte ikke til avsluttende eksamener i våres og ble derfor utestengt fra skolen i april. Han karakteriseres som en stille og rolig elev, skriver avisa RBK..

NRK - 15 minutter siden

Israel kaller inn reservister

Israels forsvarsminister kaller inn reservister etter det siste døgnets kraftige opptrapping av konflikten mellom Israel og Gazastripen. Forsvarsminister Benny Gantz beordret tirsdag mobilisering av 5.000 reservister som skal bidra til å styrke Israels forsvar sør i landet, het det i en uttalelse fra den israelske hæren..

NRK - 30 minutter siden

Smittesporingsnummer misbrukt

I går ble en innbygger i Moss kommune oppringt av falske smittesporere. Telefonnummeret som var synlig for mottakeren, er det samme som kommunens smittesporingsteam bruker. Innbyggeren ble bedt om å oppgi fødsels- og personnummer.

NRK - 30 minutter siden

45 nye koronasmittede i Bergen

Det siste døgnet er det registrert 45 nye koronasmittede i Bergen. 36 av de smittede er nærkontakter av tidligere kjente smittede. To er importsmitte, fire personer har ukjent smittevei og tre har usikker smittevei.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt