NRK > Nyheter

Mandag, 14 Juni, 18:13

NRK - 09 mars 21 kl. 10:17

Får meir makt til å innføre tiltak

Kommunelegane vil få meir makt til å innføre lokale tiltak, seier statsminister Erna Solberg. Dei skal då kunne setje i verk lokale tiltak mot koronaviruset raskare enn no..
Les mer på NRK


Les mer om:
Erna Solberg

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Får meir, makt, tilå , innføre, tiltak
NRK - 14 mars 21 kl. 17:35

Trur EU skal nå vaksinemålet

EU-kommissær Thierry Breton seier han trur EU kjem til å nå vaksinemålet i første kvartal, trass i at AstraZeneca ikkje klarer å levere like mange dosar som dei hadde lova. Grunnen er auka leveransar av Pfizer og Biontechs vaksine, seier Breton til Reuters. – Den gode nyheita er at sjølv om det er forseinkingar med AstraZeneca, vil vi ikkje blir forsinka med vaksinasjonsprogrammet i første kvartal.

NRK - 04 mars 21 kl. 06:36

Fleire pårørande gjer meir

Ein av tre har gjort meir for den dei har omsorg for under pandemien enn tidlegare. Det syner ei undersøking frå Helsedirektoratet. Meir enn halvparten svarer også at det har blitt vanskelegare å gje omsorg til familemedlemmer på sjukeheim..

NRK - 27 mai 21 kl. 09:46

Hongkong overfører makt til Kina

Kina-vennlege politikarar i Hongkong er i ferd med å vedta ei ny vallov som gir regjeringa i Beijing meir makt og innverknad over byen. Lova gjer at den lovgjevande forsamlinga blir utvidar til 90 representantar, der 40 blir valde av ein overvegande Beijing-vennleg komite. Talet på representantar som blir valde direkte av innbyggarane i byen blir kutta frå 35 til 20..

NRK - 24 mai 21 kl. 11:30

Macron vil gi WHO meir makt

Frankrikes president Emmanuel Macron vil gi WHO makt til å besøke land og samle inn informasjon om store utbrot som kan utvikle seg til pandemiar. Saman med den tyske forbundskanslaren Angela Merkel foreslår han å styrke WHO økonomisk og støtta eit forslag om å lage ein internasjonal avtale for å hindre pandemiar..

VG - 28 mai 21 kl. 12:26

Idrettskretsene fikk stor makt da dette bildet ble tatt. De kan blokkere en endring i all fremtid.

Særforbundene vil ha mer makt i norsk idrett – men da trengs en lovendring. Idrettskretsene kan i ytterste konsekvens blokkere noe som vil gi dem mindre makt, i «all fremtid»..

NRK - 23 feb. 21 kl. 10:54

Hellas vil ha vaksinepass

Hellas vil ha fortgang i EUs arbeid med vaksinepass, i håp om at det skal opne for meir reising og få i gang igjen turistnæringa i landet. Innføringa av vaksinepass blir drøfta på eit EU-toppmøte denne veka. Hellas er blant pådrivarane for slike pass, men fleire land skal vere skeptiske, skriv NTB.

NRK - 24 mars 21 kl. 07:25

Ueinig i skjenkestopp

Medisinsk fagsjef i Bergen, Trond Egil Hansen, seier at erfaring viser at skjenkestopp ikkje har fungert særleg godt i kommunen. – Det har ført til meir heimefesting, som er meir smitterisikabelt enn å samlast på serveringsplassar, sa Hansen til NRK..

E24 - 12 mai 21 kl. 09:42

Vi må snakke meir om kraftbehovet og elektrifiseringa av Noreg

Det kjem stadig nye initiativ knytt til det grøne skiftet som vi står ovanfor. Er Noreg rusta godt nok til å utnytte dette på best mogeleg måte? Eg trur vi må snakke meir om det framover..

NRK - 24 mai 21 kl. 08:07

FHI opnar for familievaksinering

Når alle risikogruppene har fått første vaksinedose, vil FHI opne for ei mindre streng og meir praktisk prioritering av vaksinane. Det kjem fram i eit brev til kommunar, helseføretak og statsforvaltarar, skriv Aftenposten. Dei skriv blant anna at det kan bety at familiemedlemmar kan bli vaksinert samtidig.

NRK - 23 mars 21 kl. 06:01

Overraskande om meir gym

Skuleflinke jenter får dårlegare psykisk helse av meir fysisk aktivitet. Det viser forskningsprosjektet «School in Motion» som har målt korleis auka fysisk aktivitet spelar inn på den psykiske helsa til skuleelevar..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Senterpartiet støtter mistillit

Også Senterpartiet i Oslo støtter mistillit mot Lan Marie Berg..

NRK - 30 minutter siden

Se Dagsnytt 18

NRK - 30 minutter siden

Norge leder WHO-arbeidsgruppe

På en digital pressekonferanse i ettermiddag annonserte WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus og Norges helseminister Bent Høie en ny arbeidsgruppe som skal forske på effekten av ulike smitteverntiltak. Ifølge Høie skal Norge støtte denne forskningen med 5,4 millioner dollar, tilsvarende rundt 45 millioner kroner. WHO-sjefen takket Norge for den viktige støtten med «tusen takk» på norsk..

NRK - 45 minutter siden

Høyre støtter mistillit

Høyre har bestemt seg for å støtte mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg. Det bekrefter partiet i en pressemelding. De mener hun har brutt informasjonsplikten.

NRK - 45 minutter siden

Nato skjerper kritikken av Kina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg uttrykker etter Natos toppmøte i Brussel stor bekymring over Kinas utvikling. – Kinas voksende påvirkning presenterer utfordinger, sier Stoltenberg. I slutterklæringen fastslås det at Kinas ambisjoner og selvhevdende oppførsel utgjør «systemiske utfordringer for den regelbaserte internasjonale ordenen».

NRK - 1 time siden

Bekrefter at trener slutter

Styret i IK Start bekrefter at de har valgt å avslutte samarbeidet med hovedtrener Joey Hardarson og assistenttrener Mattias Andersson. På klubbens nettside takker styret begge for innsatsen og ønsker dem lykke til videre..

NRK - 1 time siden

Kanadisk mann tiltales for terror

En 20 år gammel kanadisk mann som er siktet for å ha kjørt på en muslimsk familie med vilje for en uke siden, blir tiltalt for terror i tillegg til drap, opplyser påtalemyndigheten i Canada, ifølge Reuters. Fire av fem familiemedlemmer ble drept da mannen meide dem ned. Canadas statsminister Justin Trudeau omtalte det også som et terrorangrep da han talte i nasjonalforsamlingen få dager etter.

NRK - 1 time siden

Casper Ruud dropper Tokyo-OL

Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. NRK kommer tilbake med mer. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter: – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

NRK - 1 time siden

Mann omkom i arbeidsulykke

En mann i 60-årene omkom i en arbeidsulykke i Sandnes i ettermiddag. – Mannen ble erklært død på stedet. De pårørende er varslet, sier operasjonsleder Toralf Skårland i Sør-vest politidistrikt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt