Hegnar.no > Økonomi

Lørdag, 19 Juni, 08:34

Hegnar.no - 10 mars 15 kl. 05:54

Få barnehager jobber med realfag

Realfag i barnehagen gjør barna bedre rustet til skolestart, men bare halvparten av barnehagene jobber systematisk med disse fagområdene..
Les mer på Hegnar.no Bilden deled av Hegnar.no via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: barnehager, jobbermed , realfag
P4 - 22 april 15 kl. 14:42

Flere søker helse- og realfag

Norske høgskoler og universiteter opplever en økt interesse for helse- og realfag. Til studier innen realfag er det over 11 prosent flere søkere i år enn i fjor, mens søkningen til helse- og sosialfagutdanningene har steget med nesten 10 prosent. Nesten 128.

P4 - 22 aug. 19 kl. 05:49

Tilsyn av komunnale barnehager har gått ned

Etter at det ble innført nye krav som skulle bedre kvaliteten på norske barnehager har tilsynene av kommunale barnehager i Oslo gått kraftig ned. I fjor ble 49 prosent av kommunale barnehager undersøkt, mot 75 prosent for tre år siden, samtidig som tilsynene av private barnehager opprettholdes. Stortingspolitiker Mathilde Tybring-Gjedde, reagerer og sier til Dagsavisen at ujevnheten er urovekkende.

NRK - 21 april 20 kl. 09:07

Antall barnehager går fortsatt ned

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det i 2019 var totalt 5.730 barnehager i Norge med 275.804 barn.

P4 - 28 mai 15 kl. 08:28

Fraråder private barnehager

Byrådet i Oslo fraråder nå at flere barnehager skal overtas av private. Det kommer frem i en foreløpig evaluering av prosessen rundt konkurranseutsetting av barnehager. I vinter ble tre barnehager lagt ut på anbud, mens ti ble solgt til private eiere som et prøveprosjekt.

P4 - 14 mars 17 kl. 06:18

Barnehager mangler tilsyn

4 av 10 barnehager har ikke blitt ført tilsyn med de tre siste årene. Da myndighetene utførte tilsyn sist gang ble det avdekket feil eller mangler ved halvparten av barnehagene, skriver Dagsavisen. Flere kilder bekrefter til avisen at det per i dag ikke finnes en oversikt over hvor farlig eller risikofylt det er å oppholde seg i barnehager.

Dagbladet - 21 mars 17 kl. 19:22

SV i 2011: Tillot profitt på barnehager. SV i 2017: Nei til all profitt på barnehager

Audun Lysbakken avviser snuoperasjon i spørsmålet om profitt i private barnehager, og sier situasjonen i norske barnehager er en helt annen i dag enn i 2011..

P4 - 31 juli 17 kl. 05:43

- Trenger klarere regler for tilsyn i barnehager

- Det er behov for klarere retningslinjer kommunene kan bruke for å se om private barnehager tar ut for mye i utbytte. Det mener skolebyråd Tone Tellevik Dahl i Oslo kommune. I barnehageloven står det at private barnehager kan ha "rimelig" utbytte, og hun sier til Dagens Næringsliv det er frustrerende at det ikke er mer konkrete grenser for barnehagenes bruk av tilskuddsmidler.

P4 - 03 nov. 17 kl. 08:54

Private barnehager slipper unna tilsyn

Private barnehager slipper unna økonomisk tilsyn. Hvert år får private barnehager utbetalt 18,6 milliarder kroner i offentlig tilskudd. En ny rapport som Dagens Næringsliv har fått viser at 99 av 100 barnehager ikke har hatt tilsyn knyttet til resultat og utbytte, selv om det i loven er en grense for dette.

NRK - 29 okt. 18 kl. 03:42

Mindre pensjon i private barnehager

I private barnehager går bare 3,6 prosent av lønningene til pensjon til tross for at de får offentlig tilskudd som tilsvarer 13 prosent av lønn i kommunale barnehager. Dette er en årsak til at private barnehager er så lønnsomme, skriver Klassekampen..

P4 - 03 juni 19 kl. 18:11

- Finansiering til barnehager er god nok

Det er en egen støtteordning som skal sørge for at små barnehager klarer å innfri den nye bemanningsnormen. Det sier kunnskapsminister Jan Tore Sanner. I august er det nye krav om hvor mange voksne det skal være per barn i barnehagene.

Fler nyheter fra Hegnar.no

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 09:57

Tusener av demonstranter på Hongkongs flyplass

Ekspresstoget til flyplassen i Hongkong er suspendert som følge av at tusener av demonstranter søndag samlet seg ved terminalen..

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 09:51

«Nye» verdensvalutaer senker Bitcoin

Bank of England-sjef, Mark Carney, presenterte i forrige uke ideen om å dempe dollarens dominans ved hjelp av en ny verdensomspennende digital valuta. Samtidig står Facebook på trappene for å lansere sin globale valuta Libra. Dette kan bety slutten på Bitcoins kryptodominans..

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 09:27

Kraftig regn på Østlandet skaper trafikale problemer

Det er sendt ut gult farevarsel for deler av Østlandet grunnet styrtregn. Ved Strømtangen fyr i Fredrikstad er det målt hele 58,2 millimeter på tre timer søndag.

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 09:22

Skoler og barnehager må installere nettfilter

Myndighetene har nå klar en veileder for hvordan skoler og barnehager skal skjerme barn og første- til fjerdeklassinger mot skadelig innhold på internett..

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 08:42

Grunnlag for dempet optimisme fremfor bunnløs pessimisme

Sjefstrateg positiv til aksjer, men en dans på roser blir det neppe..

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 08:45

Prishopp på villa - steg 9 millioner på to år

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 08:40

Trygve Hegnar: Det store skatteranet

Dette er det ikke fnugg av dekning for..

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 08:27

Søndagens aksjetips

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 08:07

USAs eldste høyesterettsdommer på bedringens vei

USAs eldste høyesterettsdommer, 86 år gamle Ruth Bader Ginsburg, sier hun er på bedringens vei etter å ha blitt behandlet for kreft..

Hegnar.no - 01 sep. 19 kl. 08:01

Tåregass, vannkanoner og brannbomber i Hongkong

Demonstranter kastet steiner og brannbomber, og politiet tok i bruk vannkanoner og tåregass da lørdagens demonstrasjon endte i kaos i sentrum av Hongkong..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt