NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 12:19

NRK - 13 jun 24 kl. 14:36

Europol: Har stanset stort nettverk av kokainsmuglere

Europol har tatt knekken på et stort nettverk som smuglet kokain til Europa. Over 40 mennesker er pågrepet i seks forskjellige land. I tillegg til pågripelsene har Europol beslaglagt minst åtte tonn kokain, opplyser de selv torsdag. De sier at smuglerringen har blitt satt ut av spill etter en ny runde arrestasjoner denne uken. Operasjonen har pågått i over tre år.
Les mer på NRK


Les mer om:
Europa, Europol, Brasil, Tyrkia, Dubai, Sør-Amerika, Kanariøyene, Vest-Afrika, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EuropolHar , stanset, stort, nettverkav , kokainsmuglere
NRK - 30 maj 24 kl. 07:48

Fire pågrepet i internasjonal operasjon knyttet til skadelig programvare

Europol har arrestert fire personer i en aksjon rettet mot nettverk som står bak skadelig programvare. De sier at flere pågripelser er ventet. Ifølge Europol er dette den største operasjonen av sitt slag noensinne.

NRK - 25 apr 24 kl. 15:20

Europol slår til mot smuglernettverk

Europol har slått til mot et nettverk som har smuglet migranter fra Irak til EU via Russland og Belarus. 21 personer er arrestert. De arresterte kommer fra Egypt, Irak og Syria, opplyste Europol torsdag.

Klartale - 07 feb 24 kl. 06:30

De er Europas mest ettersøkte

Mange er regnet for å være farlige. De har drept en kollega, smuglet narkotika eller drevet med kjøp og salg av mennesker.Europol er en del av EU.

Klartale - 25 maj 24 kl. 06:00

Hvordan kommer kokain til Europa?

Europa er truffet av en «bølge av kokain». Det sa Europol i 2022. Og det fortsetter.

NRK - 02 feb 24 kl. 13:30

Italiensk mafialeder pågrepet på Korsika

En leder av en av Italias voldeligste mafiagrupper er pågrepet på Korsika etter å ha rømt fra et høysikkerhetsfengsel i februar i fjor. Marco Raduano beskrives som farlig av Europol, som har hatt ham på sin liste over Europas mest ettersøkte kriminelle. Han ble pågrepet i Bastia på den franske øya Korsika fredag, melder franske og italienske myndigheter.

NRK - 26 apr 24 kl. 13:13

Europol avslørte bande som stal verdifulle bøker

Europeisk politi har rulla opp ein bande som har stole minst 170 verdifulle bøker, melder AFP. Medlemmane av banden skal ha sagt at dei var forskarar og oppsøkte bibliotek i minst sju europeiske land. Der skal dei ha bytta ut gamle og verdifulle bøker med kopiar av svært god kvalitet, ifølge Europol.

NRK - 05 feb 24 kl. 19:09

Kripos: Svenske nettverk i alle norske politidistrikt

Kripos-sjef Kristin Kvigne sier til NRK at det er svenske kriminelle nettverk i alle norske politidistrikt. – Noen distrikt kunne melde om små episoder knyttet til narkotikasalg, andre så at det var etableringer underveis, og andre igjen hadde et godt etablert svensk kriminelt nettverk i sitt distrikt. Så dette er en situasjon som treffer alle landets politidistrikt, sier Kvigne i Dagsrevyen mandag..

NRK - 22 feb 24 kl. 12:03

Kripos om kriminelle nettverk: Fem konkrete trusler mot Norge

En ny Kripos-rapporten viser til fem konkrete trusler Kripos har identifisert som utgjør en alvorlig trussel mot Norge. – Vi ser at det er en alvorlig situasjon der Norge kan bli et transittland for narkotika, og at både politiet, Tolletaten og andre samfunnsaktører må samarbeide og jobbe målrettet for å motvirke denne utviklingen, sier leder for etterforskningsavdelingen ved Kripos, Eivind Borge. I tillegg til narkotikatrusselen, peker Kripos på trusselen fra kriminelle nettverk i Sverige, Marokko, Litauen, samt albanskspråklige land.

Klartale - 22 feb 24 kl. 13:11

Har funnet fem trusler mot Norge

Rapporten handler om kriminelle nettverk i Norge. Det er fare for at kriminelle fra andre land vil være aktive i Norge. Det mener spesial-politiet Kripos.

NRK - 30 maj 24 kl. 15:58

Säpo: – Kan konstatere at kriminelle nettverk er "proxy" for Iran

På en pressekonferanse sier leder for kontraetterretning i Sikkerhetspolitiet, Daniel Stenling, at kriminelle nettverk i Sverige er «proxyer» for Iran, altså at de jobber på vegne av Iran. – Det er koblinger mellom individer i kriminelle nettverk og individer koblet til Iran, sier han. Justisminister Gunnar Strömmer sier at Iran og Russland utgjør Sveriges største sikkerhetstrussel.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Bombegruppen var i Stavanger for å undersøke gjenstand

Politiet fant en liten bombelignende gjenstand på en kjenning av politiet forrige uke. Den har blitt oppbevart av politiet fram til nå, sier operasjonsleder i politiet Olaug Bjørnsen. I dag landa to representanter for bombegruppa i Stavanger for å undersøke gjenstanden.

NRK - 5 minutter siden

Over 10 millioner mennesker fordrevet i Sudan

Siden krigens start i april 2023, har mer enn 10 millioner mennesker blitt drevet fra hjemmetne sine, ifølge den internasjonale organisasjonen for migrason (IOM). Over 20 prosent av befolkningen har blitt fordrevet enten internt eller på tvers av landegrensene..

NRK - 30 minutter siden

Stavanger Aftenblad: Politiet hentet ut bombeliknende gjenstand på SUS

Tirsdag formiddag landet politihelikopteret med to representanter fra bombegruppen på Stavanger Universitetssykehus. Der har de hentet ut en mulig bombelignende gjenstand (IOD), Stavanger Aftenblad. – Det er ingen dramatikk, sier operasjonsleder til avisen.

NRK - 45 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 1 time siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 1 time siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com