NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 14:12

NRK - 23 sep 22 kl. 05:56

Europeiske biler får nytt liv i Afrika – til en helsemessig høy pris

Over en firedel av bruktbiler eksportert mellom 2015 og 2020 havnet på det afrikanske kontinentet. Det er gamle, forurensende og ofte farlige biler. En rapport fra FNs miljøprogram (UNEP) i 2021, viser at de fleste kjøretøyene som eksporterer til utviklingsland er gamle, potensielle farlige, lite energieffektive og forurensende. Eksporten undergraver dermed også innsatsen for å redusere karbonutslipp. Afrika er verdens største reisemål for brukte kjøretøy og det er ikke å få biler det er snakk om.
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, UNEP, NTB, Afrika

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Europeiske, bilerfår , nytt, livi , Afrika, tilen , helsemessig høy pris
Klartale - 10 jul 22 kl. 07:00

Bruker bilder fra verdensrommet for å se fortiden

Hva ville du gjort om vi fant ut at det finnes en jordklode som ligner på vår? Et sted hvor det finnes levende vesener? Kanskje til og med romvesen?

Klartale - 26 aug 22 kl. 08:28

Voldsom brann ødela biler og fylte hjem med røyk

Minst fem parkerte biler er ødelagt. Flere leiligheter er umulig å bo i. Det brant voldsomt på Enerhaugen i Oslo fredag morgen.

NRK - 28 jul 22 kl. 06:44

Flere menn tok sitt eget liv i fjor

Totalt 482 menn døde i selvmord i fjor. Ikke siden 1990-tallet har så mange menn tatt sitt eget liv, viser statistikk fra Dødsårsaksregisteret. Folkehelseinstituttet har nylig lagt fram selvmordstallene for 2021 i Dødsårsaksregisteret.

Klartale - 12 jun 23 kl. 12:51

Mange misfornøyd med golf-verden

Golf-verdenen fikk sjokk da to tourer skal samarbeide.Det finnes flere tourer. En tour er serie av turneringer gjennom en sesong.

NRK - 24 jan 23 kl. 13:47

TV 2: Volvo tilbakekaller 4000 biler i Norge

Tirsdag ble det kjent at Volvo tilbakekeller 12.000 biler i Sverige. Det skriver svenske Carup, som har vært i kontakt med Volvo.

NRK - 19 sep 23 kl. 15:26

Norge begrenser bruk av russiske biler

Utenriksdepartementet jobber med nye regler som skal begrense bruken av russiske biler i Norge. – Norge vil i likhet med Finland innføre begrensninger på innføring og bruk av russiskregistrerte biler til Norge. Vi ser nå på hvordan dette skal gjøres, og vil komme raskt tilbake med treffsikre tiltak, skriver statssekretær Eivind Vad Petersson.

Klartale - 17 feb 23 kl. 06:30

Fortsatt etnisk uro i Kosovo etter 15 år som egen stat

På starten av 1990-tallet var de fleste av landene på Balkan-halvøya en del av landet Jugoslavia. Men etter flere kriger ble det delt i stadig flere deler, blant annet Serbia. 17.

NRK - 10 maj 23 kl. 10:01

Slår alarm: Nytt drivstoff kan skade bilen din

Den nye bensinblandingen E10 inneholder opptil 10 prosent bioetanol og kan være skadelig for eldre biler. Har du gammel bil, bør du sjekke pumpa nøye. Denne våren har bensinstasjonene begynt å selge den nye blandingen E10.

VG - 06 maj 23 kl. 20:25

Norsk dokumentar om Liv Ullmann til Cannes: – Folk vil møte en annen Liv

Den norskproduserte dokumentarfilmen «Liv Ullmann – A Road Less Travelled» om skuespiller og regissør Liv Ullmanns liv, får verdenspremiere under den prestisjetunge filmfestivalen i Cannes..

NRK - 23 nov 22 kl. 12:51

Europa får et nytt kull med astronauter

Onsdag avslører Det europeiske romfartsbyrået Esa hvem som blir det nye kullet av europeiske astronauter. Det er ventet at de vil kunngjøre 4–6 navn. Det er første gang siden 2009 at det utnevnes nye medlemmer av det europeiske astronautkorpset.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fire personer funnet bevisstløse i Halden sentrum - én bekreftet død

Det skriver Dagbladet. En bekreftet død, to andre er kommet til bevissthet i Halden, skriver avisen. Det var Halden Arbeiderblad som først meldte om hendelsen.

NRK - 1 time siden

Fire personer funnet bevisstløse i Halden sentrum

Politiet har rykket ut etter melding om flere bevisstløse personer på en adresse i sentrum av Halden. Politi og ambulanser er på stedet og jobber med å få oversikt. Det skal ikke være fare for byens øvrige innbyggere, ifølge politiet.

NRK - 30 minutter siden

Geir Lundestad er død

Tidligere direktør ved Det Norske Nobelinstitutt, Geir Lundestad, er død, 78 år gammel. Han gikk bort fredag etter en tids sykdom, sier familien til Aftenposten. Geir Lundestad var historiker, og ledet Det Norske Nobelinstitutt fra 1990 til 2014..

NRK - 1 time siden

Fire personer funnet bevistløse i Halden sentrum

– Det er fire personer som er bevisstløse, men vi vet ikke mer enn det inn til videre, opplyser politiets operasjonssentral til Halden Arbeiderblad. To luftambulanser skal være på vei mot Halden sentrum. Veien stenges nå i begge retninger på strekningen forbi Immanuels kirke, skriver avisa.

NRK - 1 time siden

Trua lege med kniv på legevakta

Klokka kvart på eitt kom ein mann inn på legevakta med ambulansen i Bergen. Der truga han ein lege med kniv. Personalet låste mannen inne på eit pasientrom.

NRK - 1 time siden

Hevder Ukraina gjør fremskritt sør i landet

Ukrainas hær skal, ifølge generalen som leder Ukrainas motoffensiv, ha brutt seg gjennom russiske forsvarslinjer sør i Ukraina. Til amerikanske medier hevder han at Ukraina gjør fremskritt i Zaporizjzja-området, som i lang tid har vært kontrollert av russiske styrker. Ukraina startet sin lenge planlagte, storslåtte motoffensiv tidlig i sommer, men fremgangen har vært langsommere enn forventet.

NRK - 1 time siden

India: Kvinner får en tredel av plassene i parlamentet

Det indiske parlamentet har vedtatt en lov som garanterer at en tredel av setene i det mektige underhuset skal innehas av kvinner. Forslaget ble torsdag vedtatt i underhuset med 454 mot 2 stemmer for og i overhuset med 214 mot 0. Partiene i parlamentet har brukt hele 27 år på å enes om ordlyden i forslaget, og loven blir omtalt som en milepæl for likestilling og kvinners rettigheter i India.

NRK - 2 timer siden

Foreningen Fri fikk Humanistprisen

Foreningen Fri er tildelt Humanistprisen 2023 for arbeidet og håndtering i tiden etter terrorangrepet mot London pub i fjor sommer. Foreningen mottok prisen på Human-Etisk Forbunds landsmøte fredag kveld. Humanistprisen er på 100.

NRK - 3 timer siden

Iraks statsminister til Moskva

Iraks statsminister Mohammed Shia Al-Sudani skal besøke Moskva i løpet av de neste ukene, heter det i en uttalelse fra det irakiske utenriksdepartementet lørdag..

NRK - 3 timer siden

Hotellgjester måtte evakueres fra skogbrann på Sicilia

To personer mistet livet og 700 turister måtte evakueres fra et hotell etter skogbranner på Sicilia i natt. Hotellgjestene ble evakuert fra et hotell i nærheten av byen Cefalu. Gjestene måtte fraktes til en lokal idrettshall da flammene kom nærmere.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com