NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 11:26

NRK - 01 jun 23 kl. 13:16

Etterforsker stengte tilfluktsrom i Kyiv

Politiet i Kyiv skal etterforske hvorfor tilfluktsrom skal ha vært låst når byen har vært under angrep. Under et stort angrep natt til torsdag skal blant annet ei ni år gammel jente blitt drept mens de var på vei for å søke beskyttelse. Basert på opplysninger om at et tilfluktsrom var låst, er det innledet politietterforskning, skriver ordfører Vitalij Klitsjko på Telegram. Også tidligere har innbyggere i Kyiv klagd over stengte tilfluktsrom..
Les mer på NRK


Les mer om:
Kyiv, Vitalij Klitsjko, Telegram

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Etterforsker, stengte, tilfluktsromi , Kyiv
NRK - 17 maj 23 kl. 20:52

Kyivs innbyggjarar klagar over stengde tilfluktsrom

Innbyggjarar i Kyiv seier dei kom til stengde tilfluktsrom då Russland denne veka gjennomførte eit massivt luftangrep mot den ukrainske hovudstaden. No har byens militæradministrasjon starta etterforsking. – Å stenge tilfluktsrom i ein krig, under slike massive luftangrep, er eit grovt lovbrot, seier leiaren for Kyivs militæradministrasjon Serhij Popko onsdag.

NRK - 20 maj 23 kl. 05:50

Brann i boligblokk i Kyiv etter rakettangrep

Russland har gjennom natten gjennomført nye luftangrep mot Ukrainas hovedstad Kyiv. Det brøt ut brann på taket av en boligblokk. Det var taket på en ni etasjer høy boligblokk i bydelen Dniprovskyj som tok fyr, opplyser Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

NRK - 12 jul 23 kl. 01:55

Ukrainske myndigheter melder om russisk droneangrep mot Kyiv

Russland gjennomfører for andre natt på rad droneangrep mot Kyiv og Kyiv-regionen, ifølge ukrainske myndigheter. Ukrainsk luftvern er aktivert og slår tilbake droneangrepet, ifølge en uttalelse fra leder Serhij Popko i Kyivs militære administrasjon natt til onsdag. I uttalelsen i meldingstjenesten Telegram oppfordrer han folk til å holde seg i tilfluktsrom til angrepet er avsluttet.

NRK - 22 jun 23 kl. 08:08

Mangel på bomberom fører til politisk kniving i Kyiv

– De prøver å ødelegge Klitschkos rykte, sier den tidligere proffbokseren og nå ordfører i Kyiv, Vitali Klitschko. Han hevder, i en telegramvideo, å bli svertet av politiske motstandere. Den tidligere bokserens fremtid er usikker, og bakteppet for det er mangelen på tilfluktsrom i den ukrainske hovedstaden.

NRK - 30 aug 23 kl. 04:50

Finland har mer enn 50.000 tilfluktsrom

Etter at nabolandet Russland invaderte Ukraina i fjor, ble det besluttet å ta en opptelling av Finlands tilfluktsrom. Den er ferdig, og antallet er 50.500.

Klartale - 27 okt 23 kl. 08:47

Vet du hvor du finner bomberom?

---Ekstra kort og klartFlerre av Oslos tilfluktsrom er dårlige.Siden 2013 er det ingen som har sett på om de er gode nok.Da hadde fire av ti behov for vedlikehold.

NRK - 28 mar 23 kl. 09:02

Ukraina sier droner er skutt ned over Kyiv

Ukrainske myndigheter hevder å ha skutt ned russiske droner i nærheten av Kyiv. Fallende vrakrester skal ha ført til brann i en bygning. Serhij Popko, som leder militæradministrasjonen i Kyiv, sier at Russland sendte tolv droner mot byen mandag, men at det ukrainske luftforsvaret identifiserte og ødela «alle fiendtlige mål» i luftrommet.

NRK - 01 maj 23 kl. 05:46

Russland: Har truffet 140 mål i Ukraina

Natt til mandag sier ukrainske myndigheter at de skyter ned russiske raketter, blant annet over Kyiv. Russland hevder å ha truffet 140 mål i Ukraina. Raketter av typen Su-34 og Su-25 ble brukt til å treffe 140 mål i Ukraina mandag, sier den russiske hæren til det statlige russiske nyhetsbyrået Tass.

NRK - 03 maj 23 kl. 02:15

Flyalarmen går i Kyiv

Natt til onsdag gikk flyalarmen i Kyiv igjen, ifølge ukrainske myndigheter. Byens innbyggere ble bedt om å trekke til tilfluktsrom. – Luftvernet fungerer!

NRK - 28 mar 23 kl. 00:19

Ukraina: Brann i butikk etter eksplosjon i Kyiv

En butikk står i brann etter en melding om eksplosjon i Ukrainas hovedstad Kyiv, melder ordfører Vitalij Klitsjko. – Brann- og redningsarbeidere er på stedet der det brenner etter en eksplosjon i Sviatosjyn-distriktet i hovedstaden, melder Klitsjko på Telegram. – Ifølge foreløpig informasjon er det ingen skadde, skriver han videre.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 15 minutter siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 30 minutter siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 1 time siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 30 minutter siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 1 time siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 1 time siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.

NRK - 1 time siden

Rapport om Riksrevisjonen legges fram torsdag

Utvalget som har sett på hvordan Riksrevisjonen jobber, skal overlevere sin innstilling til Stortinget torsdag. Utvalget ble satt ned av Stortinget i 2021. Det ble bedt om å evaluere Riksrevisjonens virksomhet og foreslå en ny lov.

NRK - 1 time siden

India: Straks fremme hos innesperrede

Redningsarbeidere har gravd seg fram til de 41 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en tunnel i India i 17 dager. Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne. De skal nå hentes ut i trygghet, sier en tjenesteperson til Reuters.

NRK - 1 time siden

Drapssiktet fremstilles for fengsling

Den 18 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept en 22 år gammel mann i Porsgrunn natt til mandag, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Kvinnen godtar å bli fengslet og kommer derfor ikke til å møte i retten. 18-åringen hadde et forhold til drapsofferet og de to flyttet før helgen inn i leiligheten der drapet skjedde.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com