NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 11:02

NRK - 18 aug 22 kl. 13:02

Estland utsatt for massivt dataangrep

Bedrifter og regjeringskontorer i Estland ble onsdag rammet av omfattende dataangrep. Det skjedde dagen etter at landet fjernet et sovjetisk krigsminnesmerke i byen Narva, nær grensen til Russland. Estland ble utsatt for de mest omfattende dataangrepene siden 2007, skriver IT-minister Luukas Kristjan Ilves på Twitter. Ifølge ham var tjenestenektangrepene ikke effektive og gikk stort sett ubemerket hen. Den russiske hackergruppen Killnet har angivelig tatt på seg ansvaret for angrepene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Estland, Narva, Russland, IT, Luukas Kristjan Ilves, Twitter, Killnet, Ntbdpa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Estland, utsatt, for, massivt, dataangrep
NRK - 10 okt 22 kl. 16:29

LNG-terminal for Finland og Estland plasseres i Finland

Den flytende terminalen for LNG-gass som Finland og Estland skal leie sammen, blir plassert permanent i den finske byen Ingå. Terminalen skal gjøre de to landene mindre avhengige av russisk gass. Mandag opplyste den estiske økonomi- og infrastrukturministeren Riina Sikkut til estiske ERR at den flytende LNG-terminalen plasseres i Ingå, til tross for at Estland og byen Paldiski ligger i forkant i havnearbeidet.

NRK - 04 dec 22 kl. 06:14

Estland styrker forsvaret

Nato-medlem og Russland-nabo Estland styrker forsvarsevnen ved å anskaffe det avanserte amerikanske rakettartillerisystemet Himars. Estland skrev under på avtalen med USA fredag. Det opplyste estiske forsvarstopper lørdag.

NRK - 10 aug 22 kl. 18:39

Estland sier russiske helikopter krenket luftrom

Estland sier et russisk militærhelikopter krenket landets luftrom tirsdag. Russlands ambassadør er kalt inn på teppet for å forklare seg om hendelsen. – Estland anser dette for være en svært alvorlig og beklagelig hendelse, som er fullstendig uakseptabel, sier det estiske utenriksdepartementet.

NRK - 12 aug 22 kl. 09:36

Estland stenger grensene for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av Schengenområdet stengt for russiske turister.

Aftenposten - 15 okt 22 kl. 10:28

Russere i Estland tvinges til å bytte språk: - Jeg vet ikke helt hvor jeg hører hjemme

NARVA, ESTLAND (Aftenposten) I Estland har hver fjerde innbygger russisk som morsmål..

Aftenposten - 15 okt 22 kl. 10:28

Russisk skal bort fra skolen og minner fra sovjettiden fjernes. Russere i Estland føler seg som annenrangs borgere.

NARVA, ESTLAND (Aftenposten) I Estland har hver fjerde innbygger russisk som morsmål..

NRK - 03 mar 23 kl. 13:28

Estlands regjering utfordres fra ytre høyre

Den Kyiv-vennlige regjeringen i Estland møter hard konkurranse fra ytre høyre-partiet EKRE i valget på søndag. EKRE vil kutte våpenstøtten til Ukraina. Spørsmålet om våpenstøtte til Ukraina har skapt harde fronter mellom de største partiene i Estland før det kommende parlamentsvalget.

NRK - 19 apr 23 kl. 15:58

Nato holder verdens største cyberangrep-øvelse i Tallinn

Mange Nato-medlemmer og andre samarbeidspartnere deltar på en fire dagers cyberangrep-øvelse i Estland. De neste fire dagene er deltakere fra 38 land samlet i Estland for å øve på å beskytte datasystemer fra sanntidsangrep. Nato-senteret for elektronisk krigføring, CCDCOE, er plassert i Estlands hovedstad Tallinn.

NRK - 25 jun 22 kl. 11:32

Ukraina hevder å bli angrepet fra Belarus

Tsjernihiv-regionen nord i Ukraina ble i morgentimene utsatt for et massivt rakettangrep fra Belarus, ifølge den ukrainske hæren. Belarus hevder å stå utenfor krigen i Ukraina, selv om russiske invasjonsstyrker tidlig i krigen fikk fri adgang over grensa. – Rundt klokka 5 i dag morges ble Tsjernihiv-regionen utsatt for et massivt rakettangrep.

Klartale - 25 jul 23 kl. 15:30

Kan dette gi svar på hvorfor skipet sank?

Onsdag 28. september 1994 var ferja Estonia på vei fra Tallinn til Stockholm. 989 mennesker var ombord.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Har ikke fått kontakt med siktede etter dobbeldrap

Politiet har hittil ikke vært i kontakt med personen som er siktet for dobbeltdrapet i Vågsbygd. – Vi har ikke noe informasjon på nåværende tidspunkt som tilsier at det er fare for publikum, men det kan vi ikke si for sikkert, sier politiinspektør Cecilie Pedersen. Personen som er siktet, er etterlyst internasjonalt.

NRK - 15 minutter siden

Har ikke fått kontakt med siktede etter Kristiansand-drap

Politiet har hittil ikke vært i kontakt med personen som er siktet for dobbeltdrapet i Vågsbygd. – Vi har ikke noe informasjon på nåværende tidspunkt som tilsier at det er fare for publikum, men det kan vi ikke si for sikkert, sier politiinspektør Cecilie Pedersen. Personen som er siktet er etterlyst internasjonalt, men politiet utelukker ikke at det er andre eller flere gjerningspersoner..

NRK - 15 minutter siden

Soldaten Travis King er tilbake i USA

Den amerikanske soldaten Travis King, som løp over grensen til Nord-Korea i juli, befinner seg på amerikansk jord, skriver CNN. Kanalen får opplysningen bekreftet av en tjenesteperson i forsvarsdepartementet. Onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at 23-åringen skulle utvises fra landet.

NRK - 30 minutter siden

Person omkom i lastebilulykke i Trøndelag

En mann i 50-årene mistet livet i en betongbil ved Kyrkseterøra i Trøndelag etter å ha kjørt ut av veien. Det melder politiet i Trøndelag på X..

NRK - 45 minutter siden

Minst sju utenforstående drept i skytinger i Sverige

I løpet av det siste året er minst sju personer uten tilknytning til noe kriminellt miljø, drept i skytinger i Sverige. Det viser en gjennomgang som SVT har gjort. I tillegg til de sju som er drept de siste året.

NRK - 45 minutter siden

Skattemeldingene til Erna Solberg og Sindre Finnes er vist fram

Skattemeldingene til Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes ble torsdag vist fram til pressen som har bedt om innsyn i dem. Den tidligere Høyre-lederen og ektemannen lot torsdag medier få se på skattemeldingene deres i perioden da hun var statsminister, fra 2013 til 2021. Solberg har tidligere anslått at ektemannen Sindre Finnes har tjent 1,8 millioner på kjøp og salg av aksjer mens hun var statsminister.

NRK - 1 time siden

Stortinget vil ha full gjennomgang av økonomiregelverket

– Tillit kan ikke bare være et ord i festtaler. Vi ser at det er behov for å gå igjennom hele regelverket, sier stortingspresident Masud Gharahkhani. Han sier Stortinget vil ha en bred gjennomgang av alle retningslinjer knyttet til politikeres økonomiske interesser og ordninger.

NRK - 1 time siden

Aftonbladet: To pågrepet etter eksplosjon

To personer er pågrepet av politiet i etter eksplosjonen i Uppsala i natt. Det melder Aftonbladet. En 25 år gammel kvinne ble drept i eksplosjonen som skjedde klokken 03.

NRK - 1 time siden

Sikta for Jonas-drapet har ikkje planar om å snakke med politiet

Ein 28 år gammal mann som er sikta for drapet på Jonas Aarseth Henriksen, har ingen konkrete planar om å stille til avhøyr, opplyser advokatane hans Thomas Randby og Ellen Tvedten Jorem. Mannen nektar for å ha hatt noko med drapet å gjere. Mannen er varetektsfengsla med full isolasjon og medieforbod..

NRK - 1 time siden

Tenåring angrep lærere og elever med kniv i Spania

Angrepet skjedde i Jerez, sør i landet. Det melder Reuters. Hvor mange som er rammet er ikke klart..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com