NRK > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 06:49

NRK - 15 april 21 kl. 02:30

Eritreiske soldater drepte sivile

Eritreiske soldater skal ha skutt og drepte minst ni sivile i byen Adwa i den etiopiske Tigray-provinsen, ifølge Amnesty. Etiopias statsminister sier at Eritrea ville trekke sine styrker ut av Tigray. Men fortsatt melder Reuters om massakrer..
Les mer på NRK


Les mer om:
Adwa, Tigray, Amnesty, Eritrea, Reuters

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Eritreiske, soldater, drepte, sivile
Aftenposten - 26 feb. 21 kl. 15:01

Amnesty: Eritreiske soldater drepte hundrevis av sivile i Etiopia

Eritreiske soldater drepte i november flere hundre sivile i i Tigray-regionen i Etiopia, ifølge Amnesty International..

Aftenposten - 30 april 21 kl. 06:15

Eritreiske soldater anklaget for å blokkere og stjele matbistand i Tigray

Eritreiske soldater blokkerer og stjeler matbistand i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia, ifølge dokumenter AFP….

NRK - 26 mars 21 kl. 12:39

FN: To flyktningleirer helt ødelagt

FN sier deres folk har nådd fram til to leirer for eritreiske flyktninger i Tigray nord i Etiopia og at begge er ødelagt. FNs høykommissær for flyktninger er dypt bekymret for situasjonen for eritreiske flyktninger som har måttet forlate leirene..

NRK - 15 april 21 kl. 20:40

Norge er bekymret over Tigray

Norge er dypt bekymret over den grove seksuelle volden mot sivile i Tigray-provinsen, understreket ambassadør Mona Juul i Sikkerhetsrådet torsdag. Flyktninger fra Tigray har fortalt om massakrer, plyndring og massevoldtekter, begått av soldater i etiopiske og eritreiske uniformer..

NRK - 12 feb. 21 kl. 05:14

Eritreere vant mot staten

Høyesterett fastslår at Utlendingsnemnda har tolket loven feil når de nekter 16 eritreiske flyktninger familiegjenforening. Sivilombudsmannen har siden 2014 ment at avslagene er ugyldige, men nemnda har nektet å rette seg etter det. Nå må de det..

NRK - 15 april 21 kl. 19:40

Forverret situasjon i Tigray

Den humanitære situasjoen i regionen Tigray i Etiopia er forverret, melder FN. Det er heller ingen bevis tilbaketrekking av eritreiske tropper fra den konfliktherjede regionen, ifølge den assisterende generalsekretæren for humanitære spørsmål Mark Lowcock..

NRK - 15 feb. 21 kl. 02:46

11 sivile drept i Kongo

I Kongo elleve sivile er drept etter at militsgruppen ADF angrep byen Ndalya i Ituri-regionen, nordøst i Kongo, opplyser hæren til nyhetsbyrået AFP. Tre soldater er døde. Også fire ADF-krigere skal ha blitt drept i sammenstøtene..

NRK - 18 jan. 21 kl. 19:34

FN-soldater drept

To soldater i FNs fredsbevarende styrke i Den sentralafrikanske republikk er drept av opprørere mellom Bangasso og Gambo, ifølge en FN talsmann. Totalt er ni soldater drept den siste uka. Området har vært preget av vold siden 2013..

NRK - 19 jan. 21 kl. 21:35

Soldater bort fra nasjonalgarden

Ytterligere ti soldater i den amerikanske nasjonalgarden er fjernet fra oppdraget med å sikre innsettelsen av Joe Biden som USAs president. Det på grunn av koblinger til høyreekstreme militsgrupper. Totalt er 12 soldater nå fjernet..

NRK - 19 jan. 21 kl. 21:35

Soldater fjernet fra nasjonalgarden

Ytterligere ti soldater i den amerikanske nasjonalgarden er fjernet fra oppdraget med å sikre innsettelsen av Joe Biden som USAs president. Det på grunn av koblinger til høyreekstreme militsgrupper. Totalt er 12 soldater nå fjernet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Verft stengt grunna smitte

Skipsverftet Vard Langsten i Tomrefjorden i Vestnes kommune vil halde stengt til dei har fått svar på fleire koronaprøver. Seks tilsette testa positivt i går. Totalt 24 personar er no stadfesta smitta ved verftet..

NRK - 1 time siden

Koronasmitten sprer seg

Sist døgn er det påvist 80 nye smittetilfeller i Telemark. De er fleste er påvist i Skien, som har fått påvist 48 nye smittetilfeller. Porsgrunn har 24 nye, Notodden fem, Bamble to og Drangedal én.

NRK - 1 time siden

Påbyr hjemmekontor

Tønsberg kommune påbyr hjemmekontor for alle som kan ha det, for å dempe aktiviteten Det vedtok formannskapet i går. Stigende lokal smitte, stort smittetrykk i kommuner rundt og villsmitte gjør at lokale smittetiltak forlenges fram til 26. mai..

NRK - 15 minutter siden

Strålingen øker i Tsjernobyl

Strålingen etter atomkatastrofen i Tsjernobyl har blitt sterkere i det siste, viser målinger. Forskere mener noe er i ferd med å skje i de nedgravde restene..

NRK - 15 minutter siden

Revidert nasjonalbudsjett

I dag kommer nasjonal budsjett. Regjeringen foreslår eksra satsinger på flere milliarder kroner for å takle koronakrisen. Til kommunene foreslår regjeringen at de får 7,3 milliarder kroner ekstra per år..

NRK - 45 minutter siden

Tok med seg ulvevalp fra skogen

Ungdommer i Hagfors i Sverige trodde de hadde funnet en liten en hundevalp i skogen rundt Lesjöfors sist helg, og tok den med seg. Det viste seg å være en ulvevalp. Ettersom valpen var både svak og ikke ville klare seg om den ble satt ut igjen i naturen, ble den avlivet søndag kveld, skriver Aftonbladet..

NRK - 45 minutter siden

Nord-Korea: – Ingen smittetilfeller

Nord-Korea har opplyst Verdens helseorganisasjon at det ikke er avdekket et eneste tilfelle av covid-19 blant 25.986 testede i april. I sin ukerapport gjengir WHO at smittetestene i Nord-Korea også omfatter 751 personer som mellom 23.

NRK - 45 minutter siden

138 nye smittede i Oslo

Det er registrert 138 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 33 over snittet de sju foregående dagene. 138 tilfeller er 75 flere enn på søndag, men 28 færre enn samme dag forrige uke.

NRK - 1 time siden

Israel:– Angrep i ti timer

Rakettangrepet mot Israel skal ha pågått i ti timer skriver det israelske forsvaret på Twitter. Ifølge The Times of Israel skal Hamas ha angrepet med raketter mot byen Ashkelon tirsdag morgen, for å gjengjelde angrep fra Israel. I en uttalelse sier Hamas at byen Ashkelon vil bli et «helvete» dersom det israelske forsvaret fortsetter med sine angrep mot sivile hjem i Gaza..

NRK - 1 time siden

Forsinkelser for Novavax-vaksinen

Det amerikanske legemiddelselskapet Novavax har utsatt planene for å søke godkjenning for koronavaksinen sin til tredje kvartal. Novavax opplyste om forsinkelsen mandag, under en uke etter at det globale vaksineprogrammet Covax inngikk avtale om kjøp av 350 millioner doser av koronavaksinen. Da ble det sagt at dosene, under forutsetning av godkjenning av tilsynsmyndigheter, skal leveres fra tredje kvartal i 2021 og videre utover i 2022.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt