VG > Utenriks

Saturday, 24 February, 12:36

VG - 23 okt 23 kl. 17:02

Erdogan har bedt parlamentet godkjenne Sveriges Nato-medlemskap

Sverige er nå et langt skritt nærmere Nato-medlemskapet. Mandag har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sendt dokumentene som skal godkjenne Sveriges Nato-medlemskap, til det tyrkiske parlamentet..
Les mer på VG


Les mer om:
Nato, Tyrkias, Recep Tayyip Erdogan, Sveriges Nato

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Erdoganhar , bedt, parlamentet, godkjenneSveriges , Nato-medlemskap
NRK - 12 jul 23 kl. 17:13

Erdogan: Tyrkia kjem ikkje til å godta Sveriges Nato-søknad før oktober

Tyrkias president Erdogan seier at han forventar at Sverige tek konkrete skritt mot terror, mot at Tyrkia ratifiserer avtalen om godkjenning av den svenske Nato-søknaden, melder Reuters. Erdogan og Sveriges statsminister Ulf Kristersson blei måndag einige om at Tyrkia skal godkjenne Sverige sin Nato-søknad. For at søknaden formelt skal bli godkjent, må den gjennom det tyrkiske parlamentet.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utfall mot Sverige

I et nytt utfall mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utspill mot Sverige

I et nytt utspill mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 17 jul 23 kl. 16:14

Erdogan jakter på investeringer i landene ved Persiabukta

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ankom mandag Saudi-Arabia som første stopp på en rundreise der også Qatar og De forente arabiske emirater står for tur. Under besøket i Jeddah skal Erdogan møte kong Salman samt Saudi-Arabias de facto leder kronprins Mohammed bin Salman. Det tyrkiske presidentens håp er at rundreisen skal få de oljerike landene ved Persiabukta til å øke sine investeringer i Tyrkia, der inflasjonen er skyhøy og verdien av valutaen i fritt fall.

NRK - 10 jul 23 kl. 21:21

Erdogan vil ratifisere svensk Nato-medlemskap

Det opplyste Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Vilnius mandag kveld. Stoltenberg sa at på et møte mellom Tyrkias president Erdogan og Sveriges statsminister Kristersson hadde partene inngått en avtale. Avtalen innebærer at Erdogan vil fremme et forslag om ratifisering av svensk Nato-medlemskap for det tyrkiske parlamentet.

NRK - 11 jul 23 kl. 08:49

Ukraina vil godkjenne svensk Nato-søknad

Ukraina seier dei også vil godkjenne den svenske Nato-søknaden, melder AFP. Ifølge nyheitsbyrået er dette no berre eit teknisk spørsmål. Måndag kveld sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at også dei ville godkjenne Sverige som medlem etter å ha vore lunkne i lang tid..

NRK - 11 jul 23 kl. 08:49

Ungarn vil godkjenne svensk Nato-søknad

Ungarn seier dei også vil godkjenne den svenske Nato-søknaden, melder AFP. Ifølge nyheitsbyrået er dette no berre eit teknisk spørsmål. Måndag kveld sa Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at også dei ville godkjenne Sverige som medlem etter å ha vore lunkne i lang tid..

NRK - 12 jul 23 kl. 17:52

Putin har ingen planer om å snakke med Erdogan

Russland har ingen planer om å snakke med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med det første, sier hans talsmann ifølge nyhetsbyrået Tass. Tidligere onsdag tilbød Erdogan seg å mekle mellom Russland og Ukraina for å få slutt på krigen i Ukraina dersom begge land ønsker det. Mens han hadde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på besøk i forrige uke, sa Erdogan at han hadde invitert Putin til å besøke Tyrkia i august.

NRK - 25 sep 23 kl. 17:32

Erdogan hyller Aserbajdsjans militære

President Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia er stolte over Aserbajdsjans militæroperasjon i Nagorno-Karabakh. Han håper det kan sikre stabilitet i regionen. Erdogan hyller også landets militære for å vise «sensitivitet» overfor sivilbefolkningen.

NRK - 10 okt 23 kl. 20:36

Erdogan beskylder Israel for menneskerettighetsbrudd

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan kritiserer Israels blokade av Gazastripen og sier at den bryter menneskerettighetene til 2 millioner palestinere. – Situasjonen nå er at Gaza ikke blir forsynt med vann. Det er ikke strøm.

Fler nyheter fra VG

VG - 17 timer siden

Ukraina hevder å ha skutt ned russisk overvåkingsfly

Ukrainas militære styrker har skutt ned et russisk Berijev A-50 overvåkingsfly over Azovhavet, melder det russiske luftforsvaret..

VG - Igår: 10:45

Norge i FN-domstolen: Anklager Israel for løftebrudd

Fredag holder Norge innlegg i FN-domstolen ICJ om Israels okkupasjon av palestinske områder..

VG - Igår: 08:16

Orban: Ungarn og Sverige skal undertegne forsvarsavtale

Ungarn og Sverige skal undertegne en omfattende forsvarsavtale, ifølge den ungarske statsministeren Viktor Orban..

VG - Igår: 08:23

Ukraina: Tre drept i russisk droneangrep i Odesa

Tre mennesker er drept i et russisk droneangrep i den ukrainske havnebyen Odesa, ifølge regionale myndigheter..

VG - Igår: 04:58

Trump ber om henleggelse av straffesak

Donald Trump ber en føderal dommer om å henlegge straffesaken der han er anklaget for å ha beholdt hemmelige dokumenter etter at presidentperioden var over..

VG - Igår: 02:36

Rekordbeslag av 5,7 tonn kokain i Storbritannia

Kokainen var forsøkt gjemt blant bananer..

VG - Igår: 22:02

Bolsonaro taus i avhør om kuppmistanker

Brasils tidligere president Jair Bolsonaro valgte å være helt taus i et innledende politiavhør om hvorvidt han planla et kupp etter valgnederlaget i 2022..

VG - Igår: 16:01

Her er Putin på tur med bombefly

Russlands president Vladimir Putin (71) var torsdag på en halvtimes flytur i et russisk strategisk bombefly, ifølge de statlige mediene..

VG - I førrgår: 10:03

Ukraina: 60 russiske soldater drept for andre dag på rad

For andre dag på rad skal et stort antall russiske soldater samlet, ha blitt truffet av ukrainske angrep og mistet livet..

VG - I førrgår: 09:39

Russland etter Biden-uttalelser: – En skam for USA

Russland raser etter at USAs president Joe Biden kalte Putin for en «gal SOB»..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com