NRK > Nyheter

Saturday, 24 February, 12:52

NRK - 04 nov 23 kl. 11:05

Erdogan: Parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap

Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at det tyrkiske parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap. – Vi skal forsøke å støtte Sveriges Nato-godkjenning så lenge motpartene imøtegår Tyrkia positivt. Sverige har ikke tatt skritt mot å gjøre noe med de kurdiske PKK-militante i landet, sier han i uttalelsen..
Les mer på NRK


Les mer om:
President Recep Tayyip Erdogan, Sveriges Nato, Tyrkia, PKK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Erdogan, Parlamentet, skal, diskutere, godkjenningav Sveriges , Nato-medlemskap
NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utfall mot Sverige

I et nytt utfall mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utspill mot Sverige

I et nytt utspill mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 12 jul 23 kl. 17:13

Erdogan: Tyrkia kjem ikkje til å godta Sveriges Nato-søknad før oktober

Tyrkias president Erdogan seier at han forventar at Sverige tek konkrete skritt mot terror, mot at Tyrkia ratifiserer avtalen om godkjenning av den svenske Nato-søknaden, melder Reuters. Erdogan og Sveriges statsminister Ulf Kristersson blei måndag einige om at Tyrkia skal godkjenne Sverige sin Nato-søknad. For at søknaden formelt skal bli godkjent, må den gjennom det tyrkiske parlamentet.

NRK - 17 jul 23 kl. 16:14

Erdogan jakter på investeringer i landene ved Persiabukta

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ankom mandag Saudi-Arabia som første stopp på en rundreise der også Qatar og De forente arabiske emirater står for tur. Under besøket i Jeddah skal Erdogan møte kong Salman samt Saudi-Arabias de facto leder kronprins Mohammed bin Salman. Det tyrkiske presidentens håp er at rundreisen skal få de oljerike landene ved Persiabukta til å øke sine investeringer i Tyrkia, der inflasjonen er skyhøy og verdien av valutaen i fritt fall.

NRK - 10 jul 23 kl. 21:21

Erdogan vil ratifisere svensk Nato-medlemskap

Det opplyste Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Vilnius mandag kveld. Stoltenberg sa at på et møte mellom Tyrkias president Erdogan og Sveriges statsminister Kristersson hadde partene inngått en avtale. Avtalen innebærer at Erdogan vil fremme et forslag om ratifisering av svensk Nato-medlemskap for det tyrkiske parlamentet.

NRK - 15 dec 23 kl. 08:11

Erdogan: USA har ansvar for å sikre våpenhvile i Gaza

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier USA har «et historisk ansvar» for å sikre våpenhvile i Gaza etter å ha snakket med Joe Biden på telefonen. Det er første gang siden krigen brøt ut 7. oktober, at Erdogan har snakket med USAs president.

NRK - 12 jul 23 kl. 17:52

Putin har ingen planer om å snakke med Erdogan

Russland har ingen planer om å snakke med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med det første, sier hans talsmann ifølge nyhetsbyrået Tass. Tidligere onsdag tilbød Erdogan seg å mekle mellom Russland og Ukraina for å få slutt på krigen i Ukraina dersom begge land ønsker det. Mens han hadde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på besøk i forrige uke, sa Erdogan at han hadde invitert Putin til å besøke Tyrkia i august.

NRK - 25 sep 23 kl. 17:32

Erdogan hyller Aserbajdsjans militære

President Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia er stolte over Aserbajdsjans militæroperasjon i Nagorno-Karabakh. Han håper det kan sikre stabilitet i regionen. Erdogan hyller også landets militære for å vise «sensitivitet» overfor sivilbefolkningen.

NRK - 10 okt 23 kl. 20:36

Erdogan beskylder Israel for menneskerettighetsbrudd

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan kritiserer Israels blokade av Gazastripen og sier at den bryter menneskerettighetene til 2 millioner palestinere. – Situasjonen nå er at Gaza ikke blir forsynt med vann. Det er ikke strøm.

NRK - 18 dec 23 kl. 10:48

Erdogan besøker Ungarn: Svensk Nato-søknad blant temaene på agendaen

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan besøker Ungarn. Sveriges Nato-søknad er blant temaene som forener de to lederne. Tyrkia og Ungarn er de to eneste landene som ikke har ratifisert Sveriges Nato-søknad.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fikk i seg røyk etter brann

Brannvesenet har slukket brannen i et drivhus på Dømmesmoen i Grimstad. En person skal ha fått i seg røyk og blir sjekket av ambulanse, opplyser politiet. Brannen har trolig oppstått i forbindelse med en elektrisk lampe inne i drivhuset.

NRK - 30 minutter siden

Ny norsk innendørs-rekord i lengde for kvinner

Ida Andrea Breigan slo den norske innendørsrekorden i lengde under AAC Championships natt til lørdag. Hoppet var på 6.58 meter.

NRK - 1 time siden

Brev sendt ut til sykepleiere på Ahus – får ikke kalle seg spesialsykepleier

Rundt 300 av sykepleierne ved sykehuset har fått et brev om at de ikke lenger får kalle seg spesialsykepleier. Det skriver nettstedet sykepleien. – Kort fortalt har Ahus bestemt at mange av våre medlemmer degraderes fra tittel som spesialsykepleier til sykepleier, sier foretakstillitsvalgt for sykepleierne, Berit Langset.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj: – Vi kommer til å vinne

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på Telegram at Ukraina kommer til å vinne krigen mot Russland. – Store mennesker i ett fantastisk land! Jeg er utrolig stolt over alle.

NRK - 1 time siden

Stortinget heiser det ukrainske flagget på toårsdagen for invasjonen

To år etter at den første invasjonskrigen i Europa siden andre verdenskrig brøt ut, heiste Stortinget lørdag det ukrainske flagget for å markere støtte til ukrainerne. Presidentskapet besluttet å gjøre et unntak fra Stortingets flaggreglement, i lys av den spesielle situasjonen, for å markere fortsatt støtte til Ukraina, skriver presidentskapet på Stortingets nettsider. Flaggheisingen fant sted klokka 9 lørdag.

NRK - 1 time siden

To personer tatt i skred i Oppdal

To personer ble tatt i et skred i Storlidalen i området Kråkvasstind i Oppdal. De to personene er gjort rede for og er bare lettere skadet. Det skal ikke være flere som ble tatt i skredet..

NRK - 2 timer siden

Trusler og vold i Trondheim

Politiet har rykka ut til en uavklart hendelse i Trondheim sentrum. En person skal være utsatt for trusler og vold der. Politiet er på stedet og har fått kontroll på flere personer.

NRK - 2 timer siden

Funn av «meget betydelige mengder» narkotika på danskebåten

Lørdag fremstilles to norske borgere i 20-årene for varetektsfengsling i Hordaland tingrett. De er siktet for særlig grov narkotikaovertredelse. – Det er snakk om innførsel av en meget betydelig mengde av narkotika til Norge, sier politiadvokat Øyvind Røyneberg.

NRK - 1 time siden

Mann kjørt inn i vegg i Ålgård – døde av sykdom

En mann i slutten av 70-årene fikk et akutt sykdomsanfall som gjorde at han rygget inn i en vegg i et parkeringsanlegg i Ålgård. Det opplyser politeit i Sør-Vest. Mannen døde som følge av sykdommen etter at helsepersonell forsøkte å redde ham.

NRK - 1 time siden

Mann i 60-årene døde etter knivstikking i Vardø

En mann i 60- årene døde etter å ha blitt knivstukket i Vardø i går kveld. Mannens ektefelle, en kvinne på samme alder, er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. – Den siktede har gitt en innledende forklaring til politiet, men vi ønsker ikke på nåværende tidspunkt å gi detaljer på hva siktede har forklart.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com