Klartale > Nyheter

Thursday, 25 July, 16:11

Klartale - 10 jul 24 kl. 14:55

Er nyheten om prisveksten gode nyheter?

Prisvekst er et begrep som brukes mye. Enten du hører det fra Norges Bank, Statistisk sentralbyrå (SSB) eller fra eksperter på økonomi.Onsdag er et godt eksempel. Da kom nyheten om at prisene steg med 0,2 prosent fra mai til juni. Det viser tall fra SSB.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Norges Bank, SSB, Espen Kristiansen, Trygve Slagsvold Vedum, NTB, Prisvekst, Bank, Kyrre Knudsen, TV, Sparebank, Knudsen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Er nyhetenom , prisveksten, gode, nyheter
NRK - 26 apr 24 kl. 14:49

Nedgangen for prisveksten i USA stoppar opp

Prisveksten i USA enda på 2,7 prosent i mars, samanlikna med same månad i fjor. Det viser ferske tal frå amerikanske styresmakter. På førehand var det venta at prisveksten skulle lande på 2,6 prosent i mars, altså klatra den litt meir enn venta.

NRK - 29 feb 24 kl. 14:30

Prisveksten i USA dempar seg

Prisveksten i USA var på 2,4 prosent i januar, målt mot same månad i fjor, viser ferske tal frå USAs byrå for økonomisk analyse. Denne målinga, den såkalla PCE-inflasjonen, ser den amerikanske sentralbanken spesielt nøye på når dei skal sette renta. Som i Noreg, har også den amerikanske sentralbanken eit mål om å halde prisveksten i USA på kring 2 prosent.

NRK - 10 jul 24 kl. 08:00

SSB: Prisveksten lågaste på tre år

Prisane var 2,6 prosent høgare i juni 2024 enn for eitt år sidan, viser ferske tal frå Statistisk sentralbyrå (SSB). Sjølv om prisveksten er høgare i år enn på same tid i fjor, er den likevel på veg ned. Dette er sjette månad på rad kor prisveksten har gått ned.

Klartale - 23 maj 24 kl. 16:17

De unge får nyheter fra medier som TikTok

Krig på Gaza, et klima i full endring og økonomiske vansker. Store og viktige nyheter i dag. Men hvordan får unge og unge voksne vite om dette?

Klartale - 10 apr 24 kl. 10:47

Gode nyheter for Norges Bank

Prisvekst er lavere enn på samme tid for ett år siden. Den ligger nå på 3,9 prosent. Prisvekst betyr at ting blir dyrere.

NRK - 01 maj 24 kl. 20:00

Uendra styringsrente i USA

Den amerikanske sentralbanken (Federal Reserve) held styringsrenta uendra i intervallet 5,25-5,50 prosent. Der har den lege sidan i fjor sommar. Det er det høgaste rentenivået USA har hatt på 22 år.

NRK - 31 maj 24 kl. 14:31

Prisveksten i USA var på 2,7 prosent i april

Prisveksten i USA var på 2,7 prosent i april, målt mot samme måned i fjor. Dermed holder prisveksten seg på samme nivå som i mars. Det viser PCE-indeksen fra amerikanske myndigheter.

NRK - 02 jul 24 kl. 11:00

Prisveksten i eurolandene demper seg

Prisveksten i landene som bruker euro var 2,5 prosent i juni, sammenlignet med juni i fjor. Det viser tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat. I mai i år var prisveksten 2,7 prosent, sammenlignet med samme måned i fjor.

NRK - 02 jul 24 kl. 11:00

Matprisene bremser raskere i eurolandene enn i Norge

Prisveksten i landene som bruker euro var 2,5 prosent i juni, sammenligna med juni i fjor. Det viser tall fra EUs statistikkbyrå Eurostat. Det er en langt svakere prisvekst enn i Norge det siste året.

Klartale - 13 jun 24 kl. 16:00

Stadig flere unge får nyheter på TikTok

TikTok vokser som nyhetskanal for unge. Det er blitt det sosiale mediet flest unge bruker for å få med seg nyheter. Det kommer fram i en rapport fra Kantar Media.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 45 minutter siden

Mener vi har en «lærerkrise»

Ikke nok unge vil bli lærere. Utdanningsforbundet mener utviklingen er alvorlig. Kravene for å komme inn på noen av utdanningen for å bli lærer, er blitt endret.

Klartale - 2 timer siden

Minst 257 døde i jordskred i Etiopia

Det var jordskred i Sør-Etiopia på mandag. 257 personer er bekreftet døde. Men det kan være så mange som 500, tror verdens-organisasjonen FN.

Klartale - 3 timer siden

Hvor mange medaljer kan Norge ta i OL?

Årets Olympiske leker (OL) er i Paris i Frankrike. Kan noen fra Norge få en medalje? Sportsmagasinet Sports Illustrated har gjettet hvem de tror vinner.

Klartale - 4 timer siden

140 flyvinger innstilt på Frankfurt

Aktivister protesterte på Frankfurt flyplass i Tyskland. De startet tidlig torsdag morgen. Aktivister limte seg selv fast på rullebanen.

Klartale - 7 timer siden

Både Joe Biden og Donald Trump har holdt taler

– Det er en tid og et sted for yngre stemmer. Den tiden er nå, sa Joe BidenHan holdt tale fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Biden er president i USA.

Klartale - 10 timer siden

Diskuterer nye regler for ulv

Kommisjonen til Den europeiske union (EU) vil endre på hvor strengt vernet ulv er. Regjeringer sier de sliter med at det er for mange ulv. Mens naturvernere er bekymret for at ulven kan bli en truet art igjen.

Klartale - Igår: 14:09

Hvem er «Folk mot fossilmakta»?

Onsdag morgen kom aktivister seg inn på Oslo lufthavns område. De brukte vinkelsliper for å skjære hull i gjerdet. Det sier Avinor til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - Igår: 12:38

Tyfon har tatt 13 liv på Filippinene

Det er tyfonsesong i Asia. Tyfoner er kraftig, tropisk regn og kraftig vind.Nå har det ekstreme været tatt livet av tolv personer på Filippinene.

Klartale - Igår: 11:07

Mye mikroplast i Barentshavet

En rapport viser at det er mikroplast i hele Barentshavet. Den påvirker sjøfugl og dyreliv. Plasten kommer fra både lokale kilder, og kilder som er langt unna.

Klartale - Igår: 10:24

Det farlige vannet

Norge har en lang kyst. Vi har mange innsjøer og elver. Livet ved sjøen består av alt fra hyggelige båtturer til grilling på brygga.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com