NRK > Nyheter

Sunday, 19 May, 05:10

NRK - 22 dec 23 kl. 11:02

Equinor selger sine eiendeler i Aserbajdsjan

Equinor og det statseide oljeselskapet i Aserbajdsjan (State Oil Company of Azerbaijan Republic, SOCAR) har inngått en avtale som innebærer at Equinor selger sine gjenværende eierandeler i Aserbajdsjan til SOCAR. Equinor har vært inne i Aserbajdsjan siden 1992. Den norske oljegiganten har blant annet eid en andel på det store ASG-feltet i Det kaspiske hav. – Equinor er i ferd med å omforme sin internasjonale olje- og gassvirksomhet, og salgene i Aserbajdsjan er i tråd med vår strategi om å fokusere vår internasjonale portefølje, sier Philippe Mathieu, Equinors konserndirektør for Internasjonal leting og produksjon. Siden 1994 har SOCAR og Equinor samarbeidet om felles prosjekter, deriblant oljefeltet ACG.
Les mer på NRK


Les mer om:
Aserbajdsjan, Oil Company, Azerbaijan Republic, Socar, Equinor, SOCAR, ASG, Det, Philippe Mathieu, Internasjonal, ACG, Baku, BTC, Karabagh

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Equinor, selger, sine, eiendeleri , Aserbajdsjan
NRK - 19 dec 23 kl. 10:30

Equinor inngår gigantisk gassavtale med Tyskland

Equinor og Tysklands statseide energiselskap SEFE (Securing Energy for Europe) har signert en langsiktig gassavtale på 10 år. Avtalen inneholder en mulighet for forlengelse i ytterligere fem år. Avtalen innebærer at Equinor forsyner Tyskland med samlede leveranser tilsvarende inntil 1.

NRK - 25 jan 24 kl. 21:23

Equinor tar fullt eierskap i havvindprosjekt i USA

Equinor tar fullt eierskap i havvindprosjektet Empire Wind i USA i en byttehandel med BP. BP får fullt eierskap i Beacon Wind-prosjektet, opplyser Equinor torsdag. For tre uker siden varslet Equinor at de trekker seg ut av Empire Wind 2, som er en del av Empire Wind-prosjektet.

NRK - 21 dec 23 kl. 14:48

Equinor felt for villedende reklame i Storbritannia

Equinor er felt for villedende reklame i Storbritannia da de forsøkte å gi inntrykk av at vindkraft var en betydelig del av virksomheten. I en annonse i The Economist gir selskapet inntrykk av at karbonfangst og energi fra vindparker er en betydelig del av Equinors forretningsvirksomhet i tillegg til olje og gass, skriver Transit Magasin og Kampanje. Advertising Standards Authority, som regulerer markedsføring i landet, mener at Equinor i sin reklamekampanje går for langt i å nedtone at det er olje og gass som er selskapets hovedprodukter, ikke CCS og fornybar energi.

NRK - 29 nov 23 kl. 15:45

Equinor selger virksomheten i Nigeria til Chappal Energies

Equinor selger virksomheten i Nigeria, inkludert andelen i oljefeltet Agbami, til nigeriansk-eide Chappal Energies. Equinor har vært til stede i Nigeria siden 1992. Selskapet har spilt en betydelig rolle i utbyggingen av Nigerias største dypvannsfelt, Agbami.

NRK - 15 apr 24 kl. 14:27

Equinor med stor byteavtale i USA

Måndag annonserte Equinor ein stor byteavtale med EQT Corporation, om posisjonane sine innan olje og gass på land i USA. Avtalen inneber at Equinor sel heile sin eigardel og operatørrolla i skiferformasjonane Marcellus og Utica i Ohio. I byte får dei 40 prosent av EQT sin eigendel i den nordlege delen av skiferformasjonen Marcellus i Pennsylvania.

Klartale - 07 nov 23 kl. 06:00

Har du hørt om «dropshipping»?

Forbrukerrådet og Miljø-direktoratet advarer. De ser at flere bruker «dropshipping». Tidligere har de advart mot utenlandske nettbutikker.

NRK - 04 sep 23 kl. 15:43

Equinor godtar bot på over 100 millioner kroner

Equinor vedtar en bot på 130 millioner kroner etter brannen på LNG-anlegget på Melkøya i Hammerfest i september 2020. – Equinor har i dag svart påtalemyndigheten og gitt beskjed om at vi vedtar forelegget og anser saken som avsluttet, sier pressetalsperson Ola Morten Aanestad til Teknisk Ukeblad. Det var i slutten av september 2020 at det brøt ut brann i en av de fem gassturbinene på anlegget utenfor Hammerfest.

NRK - 22 dec 23 kl. 10:45

Høyesterett: Eiendomsskatt for Mongstad raffineri er gyldig

Equinor må betale eiendomsskatt for flere omstridte deler av anlegget deres på Mongstad raffineri. Det har Høyesterett avgjort. Da eiendomsskatten for oljeanlegget ble fastsatt i 2019 nektet Equinor å betale for deler av raffineriet.

NRK - 23 dec 23 kl. 13:05

Equinor kan bli felt for grønnvasking i Storbritannia for andre gang

Tidligere i år ble Equinor felt for grønnvasking i villedende markedsføring av den britiske reklamemyndigheten. Nå er de klaget inn på nytt. I forbindelse med utbyggingen av Rosebank-feltet, Storbritannias største påviste oljefelt noensinne, har Equinor stått for flere reklamekampanjer om egen miljøprofil.

NRK - 07 feb 24 kl. 06:48

Equinor: Svakere resultat etter rekordår

Equinor fikk et justert driftsresultat på 8,68 milliarder dollar i fjerde kvartal i fjor, som er bedre enn ventet, men langt fra toppåret 2022. Det kommer fram i en børsmelding onsdag. Det var på forhånd ventet et justert resultat før skatt på 8,46 milliarder dollar i fjerde kvartal, ifølge et gjennomsnitt av estimater som Equinor selv har samlet inn.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Afghansk sykehus: Stabil tilstand skadde turister

Tilstanden er stabil for de sårede turistene, blant dem en nordmann, etter skyteangrepet i Bamiyan i Afghanistan før helgen, opplyser et sykehus i Kabul, ifølge nyhetsbyrået AFP. Seks mennesker, tre av dem spanjoler og de tre andre afghanere, ble drept i angrepet fredag. I tillegg ble sju eller åtte personer såret.

NRK - 30 minutter siden

Brann i bygning på Brandbu i Gran

Det er meldt om brann i en bygning på Brandbu, rett nord for Brandbukampen. Det er en 3 etasjers bolig. Beboer som var til stede er ute.

NRK - 1 time siden

Ulykke mellom bil og elsparkesykkel i Tønsberg - begge msitenskes for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person på sparkesykkel er påkjørt og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Begge parter mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket, og må ta blodprøver.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke i Tønsberg – sjåfør mistenkt for ruskjøring

Det har vært en trafikkulykke ved Vear i Tønsberg i natt. En person er trolig påkjørt i veibanen og fraktes med ambulanse til sykehus, skriver politiet på X. Fører av bilen mistenkes for å ha kjørt ruspåvirket.

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Nord-Odal

En bilfører satt fastklemt etter en utforkjøring på riksvei 24 rett sør for Sand i Nord-Odal kommune natt til søndag. Nødetatene fikk melding om ulykken, som politiet omtaler som alvorlig, klokken 3.22.

NRK - 1 time siden

Mann kastet kebab på politibil

En mann ble natt til søndag anmeldt for ordensforstyrrelse etter at han kastet en kebab på en politibil i Gjøvik. Mannen i 30-årene fikk også forbud mot å oppholde seg i Gjøvik sentrum frem til klokken 1200 på søndag. Hendelsen skjedde rett før klokken 3 da en politipatrulje var i sentrum som et forebyggende tiltak.

NRK - 1 time siden

To biler ødelagt i brann ved Ekebergskrenten i Oslo

En varebil og en personbil ble ødelagt i en brann i Ryenbergveien ved Ekebergskrenten i Oslo natt til søndag. En person er sett løpende fra stedet. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 00.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj hevder Russland påføres store tap

Russland mister soldater og utstyr i stort omfang, hevder Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale. Lørdag hevdet Russland å ha tatt kontroll over nok en landsby i Kharkiv-regionen i Ukraina. Ukrainske styrker uttalte at hovedfokus nå er på «å hindre de russiske okkupantene fra å rykke videre fram».

NRK - 3 timer siden

Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC. De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia. Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF.

NRK - 3 timer siden

Vant legendarisk boksekamp

Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk vant natt til søndag boksekampen mot Tyson Fury i Saudi Arabia, melder BBC..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com