E24 > Økonomi

Monday, 27 March, 23:01

E24 - 28 jan 23 kl. 16:27

Equinor forsvarer Melkøya-prosjektet: – Mye mer enn en stor kraftforbruker

Elektrifisering av Melkøya vil forlenge levetiden til anlegget, gi store ringvirkninger lokalt, og gi store kutt i klimautslippene, sier Equinor-direktør Trond Bokn. – Dette er det største klimatiltaket Equinor har..
Les mer på E24


Les mer om:
Melkøya, Equinor, Trond Bokn

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Equinor, forsvarer, Melkøya-prosjektet, Mye, mer, ennen , stor, kraftforbruker
NRK - 20 dec 22 kl. 15:36

Mener det er en dårlig ide å elektrifisere Melkøya

Miljøstiftelsen Bellona mener det er en dårlig ide å elektrifisere Melkøya. – Equinor bør heller satse på karbonfangst og -lagring (CCS) på Melkøya. Det er langt bedre å rense Melkøya enn å trekke kabel gjennom et reinbeite-område.

NRK - Igår: 13:59

Uenighet om kostnader knyttet til karbonfangst på Melkøya

Forskere mener Equinors kostnadsanslag for karbonfangst og -lagring på Melkøya i Hammerfest virker veldig høyt. Sjefforsker i CO2 Technology, Erik Lindeberg, mener Equinors beregninger bommer fullstendig, skriver E24. Han mener et CCS-anlegg på Melkøya kan fange 95 prosent av karbonutslippene til en prislapp på 1.

NRK - 18 nov 22 kl. 15:49

Klimaaksjon på Beitostølen: – Sinnssykt at Equinor får gjennomsponse et skiarrangement

Under sesongåpningen for langrenn på Beitostølen utførte Greenpeace en aksjon mot skisponsor Equinor. Under prologen bar den svenske langrennsløperen Emil Johansson Kringstad på et banner med påskriften: «Stopp Equinor! Morgendagen smelter».

Klartale - 10 mar 23 kl. 06:09

Vår smarte kropp gir oss lykkerus

Du gir alt du har, og svetten pipler. Andpusten stopper du og tar en pust i bakken. Etter økta kjenner du på en slags lykke.

NRK - 18 nov 22 kl. 15:49

Klimaaksjon på Beitostølen: «Morgendagen smelter»

Under sesongåpningen for langrenn på Beitostølen utførte Greenpeace en aksjon mot skisponsor Equinor. Under prologen bar den svenske langrennsløperen Emil Johansson Kringstad på et banner med påskriften: «Stopp Equinor! Morgendagen smelter».

Klartale - 23 mar 23 kl. 06:00

Sier ja til å bore etter olje i Alaska

USAs president Joe Biden sier ja til «Willow-prosjektet». Oljeselskapet ConocoPhilips skal få bore etter olje i Alaska.Miljøvernere kjemper imot.

Klartale - 06 mar 23 kl. 06:00

Synes du forskning er vanskelig å forstå?

Kommunikasjon og forståelse av tekst er langt fra enkelt. Og spesielt innenfor forskning kan det være enda vanskeligere.Veronica Kvalen Pilskog er forsker.

NRK - 14 okt 22 kl. 23:33

Equinor vil gjøre ny lønnsomhetsberegning av Wisting

Equinor bekrefter at de vil gjøre en ny lønnsomhetsberegning av Wisting-prosjektet i kjølvannet av regjeringens varslede endringer i oljeskattepakken. Da regjeringen la fram sitt forslag til statsbudsjett sist torsdag, foreslo de å gjøre endringer i den gunstige oljeskattepakken Stortinget ble enige om under pandemien. Pressetalsperson for finansiell kommunikasjon i Equinor, Rikke Høistad Sjøberg, sier dette blant annet gjør at selskapet vil gjøre en ny lønnsomhetsvurdering av det omstridte Wisting-prosjektet.

NRK - 24 feb 23 kl. 16:23

Equinor fritas for skyld etter dødsulykke i Sør-Korea

Equinor fritas for skyld etter en dødsulykke under utbyggingen av Martin Linge-plattformen i Sør-Korea. 1. mai 2017 krasjet to kraner på verftet til Samsung Heavy Industries i Sør-Korea.

E24 - 12 feb 23 kl. 16:29

Finnmark Sp krever at Equinor finner andre løsninger for elektrifisering av Melkøya

Elektrifisering av Melkøya går ut over industrietablering i nord, og Equinor må pålegges å finne andre metoder for å kutte klimautslippene, mener Finnmark Sp..

Fler nyheter fra E24

E24 - 7 timer siden

Bankopptur på Wall Street: – Blir dratt mellom banker og tek

Storbanker bidro til oppgang, mens First Citizens Bank skjøt opp etter å ha kjøpt Silicon Valley Bank-eiendeler. For kryptobørsen Coinbase pekte pilene derimot ned..

E24 - 2 timer siden

Håper på nye laksegrep tirsdag: – Vi har store forventninger

En oppdretter, en ordfører og Sjømat Norge håper på endringer i den omstridte lakseskatten tirsdag. – Støre sagt at de har lyttet til næringen, og det håper jeg, sier oppdretter Line Ellingsen..

E24 - 3 timer siden

Strømselskap tar seg mer betalt

Flere strømselskap jekker opp prisene. Motkraft øker fastbeløpet med 53 prosent og dobler påslaget. Også LOS og Glitre Energi Strøm øker prisene..

E24 - 4 timer siden

Himalaya Shipping vil hente 45 millioner dollar og gå på New York-børsen

Tor Olav Trøim-selskapet ønsker å hente penger tilsvarende 470 millioner kroner..

E24 - 4 timer siden

USA-myndighet til sak mot Binance

Den amerikanske myndigheten CFTC går til sak mot kryptoplattformen Binance for å ha brutt en rekke lover og regler. – Bør tjene som en advarsel, sier CFTC-styreleder Rostin Behnam..

E24 - 4 timer siden

Regjeringen legger frem forslag om lakseskatt tirsdag

Saken oppdateres....

E24 - 5 timer siden

Elkjøp-ansatte får permitteringsvarsel etter storbrann: – Dager med sjokk og mye følelser

Onsdag skulle de ansatte starte i ny jobb. Nå varsles de i stedet om mulige permitteringer..

E24 - 4 timer siden

Direktorat vil ikke åpne for ny avtale med Flytoget

Jernbanedirektoratet vil ikke åpne for en ny avtale med Flytoget. Direktoratet mener at et forslag fra Flytoget ikke vil gi bedre togtilbud..

E24 - 5 timer siden

Haaland etablerer nytt selskap fra Luxembourg

Manchester City-spiss Erling Braut Haaland (22) oppretter et norsk investeringsselskap eid fra Luxembourg..

E24 - 7 timer siden

Bankopptur på Wall Street

Flere storbanker bidrar til oppgang i de amerikanske aksjemarkedene. First Citizens Bank skyter opp etter å ha kjøpt Silicon Valley Bank-eiendeler..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com