NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:11

NRK - 28 maj 23 kl. 03:23

Enighet om prinsippavtale knyttet til gjeldstaket

Det hvite hus og republikanerne i Representantenes hus har blitt enige om en prinsippavtale om å heve gjeldstaket i USA. – Etter uker med forhandlinger har vi kommet til enighet om prinsippene. Vi har fortsatt en stor jobb igjen. Avtalen innebærer historisk store kostnadskutt, sa Republikanernes leder i Representantenes hus Kevin McCarthy, da han møtte pressen for kort tid siden. Han ga ikke mange detaljer, men sa at partene er enige om flere viktige reformer, uten at det innføres nye skatter.
Les mer på NRK


Les mer om:
Representantenes, USA, Republikanernes, Kevin McCarthy

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Enighetom , prinsippavtale, knyttet, til, gjeldstaket
NRK - 28 maj 23 kl. 02:50

Medier: Enighet om prinsippavtale knyttet til gjeldstaket

Det hvite hus og republikanerne i Representantenes hus har blitt enige om en prinsippavtale om å heve gjeldstaket i USA, melder amerikanske medier. Det er en kilde med kjennskap til forhandlingene som opplyser at det er enighet om en prinsippavtale for å hindre mislighold av USAs statsgjeld, melder Reuters. New York Times har fått de samme opplysningene fra tre kilder med kjennskap til prinsippavtalen.

E24 - 28 maj 23 kl. 07:44

Enighet om prinsippavtale knyttet til gjeldstaket i USA

Det er oppnådd en prinsippavtale om å heve gjeldstaket i USA, bekrefter president Joe Biden og flertallslederen i Representantenes hus, Kevin McCarthy..

NRK - 20 okt 23 kl. 13:38

Støre om habilitetssakene: – Den store saken er knyttet til Erna Solberg

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser en ukultur i regjeringspartiene knyttet til habilitet. Den store saken er knyttet til Erna Solberg, sier han. Han kommenterte fredag regjeringens femte habilitetssak på mindre enn et halvt år.

NRK - 29 apr 23 kl. 14:47

Enighet i lønnsforhandlingene mellom Unio og staten

Fredag ble det enighet i forhandlingene med Staten er i kveld kommet til enighet om en avtale med LO Stat, YS Stat og Akademikerne. Forhandlingene med Unio fortsatte til i dag. Lørdag ettermiddag er det også enighet mellom Unio (hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannelse) og staten.

NRK - 03 mar 23 kl. 16:04

Justisministeren ber NSM vurdere råd knyttet til sosiale medier

Justisministeren ber NSM vurdere sikkerhetsfaglige råd knyttet til sosiale medier. 9 av 10 nordmenn bruker sosiale medier ukentlig eller oftere. – Privatpersoner og ulike samfunnsaktører bruker apper som Tiktok, og debatten har reist mange spørsmål om risikoen ved disse.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om matvareimport frå Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot import matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Russlands invasjon har gjort det vanskeleg for Ukraina å eksportere korn via Svartehavet slik dei tradisjonelt har gjort, noko som har gjort det nødvendig eksport til lands gjennom Ukrainas naboland.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om mateksport til Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Auken av billig korn og andre gardsprodukt frå Ukraina gjorde at Polen og Ungarn sa at dei ville stanse import frå Ukraina grunna lokale bønders interesse.

NRK - 20 mar 23 kl. 05:43

Storbritannia forlenger tollfri import fra Ukraina

Storbritannia forlenger ordningen med tollfri import av ukrainske varer til mars neste år. I mai i fjor fjernet Storbritannia avgifter på all import fra Ukraina, og i november i fjor inngikk britiske myndigheter en prinsippavtale om digital handel med landet. Natt til mandag kunngjorde britiske myndigheter at landet forlenger nullavgiftsavtalen på ukrainsk import til mars 2024, som del av Londons tiltak for å støtte den ukrainske økonomien etter den russiske invasjonen i fjor.

NRK - 28 apr 23 kl. 19:45

Fem EU-land einige om matvareeksport frå Ukraina

Bulgaria, Ungarn, Polen, Romania og Slovakia har blitt einige om ein avtale for å tillate transitt av ukrainsk matvarer, sa EU-kommisjonen fredag. Det har vore innført mellombelse forbod mot matvarene på grunn av protestar frå bønder i landet. Auken av billig korn og andre gardsprodukt frå Ukraina gjorde at Polen og Ungarn sa at dei ville stanse import frå Ukraina grunna lokale bønders interesse.

NRK - 11 maj 23 kl. 23:35

Partene i Sudan skal ha blitt enige om evakuering av sivile

Den sudanske hæren og den paramilitære gruppa RSF har inngått en prinsippavtale, siterer den saudiarabiske TV-stasjonen Al Arabiya kilder på torsdag. Partene forplikter seg i avtalen til å la alle sivile få trygt forlate konfliktområder og til å beskytte sivile forsyninger, melder TV-kanalen. Representanter fra de to stridende partene har siden lørdag holdt samtaler i Jeddah i Saudi-Arabia.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 15 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 15 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 15 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 30 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com