NRK > Nyheter

Lørdag, 08 Mai, 10:25

NRK - 21 april 21 kl. 13:33

Engelsk virusvariant dominerer

I FHIs ukesrapport fremgår det at den engelske virusvarianten anslagsvis står for 82 prosent av de bekreftede smittetilfellene de siste 4 ukene. Andelen er høyest i Vestland (98 prosent). Den sørafrikanske varianten står for rundt 1 prosent..
Les mer på NRK


Les mer om:
FHIs, Vestland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Engelsk, virusvariant, dominerer
NRK - 18 feb. 21 kl. 16:16

Ny virusvariant oppdaget

En ny virusvariant som har likheter med både den engelske og sørafrikanske typen, ble oppdaget i Norge i går. – Vi vet ennå ikke om den er mer smittsom, men den kan være det. Det har endringer på det stedet i viruset som kan ha noe å si for smittsomhet, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet (FHI)..

NRK - 25 feb. 21 kl. 04:31

Ny virusvariant oppdaget i New York

En ny virusvariant ligner på den mer smittsomme varianten oppdaget i Sør-Afrika, er oppdaget i New York. Den nye varianten kalles B. 1.

Dagbladet - 25 feb. 21 kl. 07:59

Ny virusvariant oppdaget i New York

En virusvariant som likner på den mer smittsomme varianten oppdaget i Sør-Afrika, er på framvekst i New York, ifølge forskere..

NRK - 16 mars 21 kl. 17:15

Engelsk virusvariant i Lyngdal

Det er nå fastslått at de smittede ved Kristen videregående skole i Lyngdal er smittet av den engelske virusvarianten. Det er 15 smittede så langt..

NRK - 21 feb. 21 kl. 17:19

Britisk variant dominerer i Danmark

Den britiske virusvarianten utgjorde 57 prosent av dei analyserte koronatilfella i Danmark i veke 7. Den dominerer med det i Danmark, viser tal frå Statens Serum Institut. Varianten er meir smittsam..

VG - 28 mars 21 kl. 16:08

Helsebyråden om Oslo-smitten: – Vi ser tydelig resultatene av at den engelske virusvarianten dominerer

125 har testet positivt for coronaviruset det siste døgnet. Byråd Robert Steen (Ap) mener tallene er farget av en hovedstad i ferieånd og sier den engelske virusvarianten dominerer smittebildet nå..

NRK - 25 jan. 21 kl. 09:32

Økt smitte på sykehjem i Bærum

Smitten ved Stabæktunet bo- og behandlingshjem i Bærum øker i omfang. Siden fredag har ti flere personer fått påvist koronasmitte. I alt 23 beboere og 10 ansatte er nå bekreftet smittet.

Aftenposten - 25 jan. 21 kl. 18:05

32 smittet på sykehjem: Mistenker britisk virusvariant i Bærum

33 beboere og ansatte ved Stabæktunet sykehjem i Bærum er smittet med koronavirus de siste to ukene..

NRK - 27 jan. 21 kl. 23:49

Ansatte ved sykehus smittet

Tre ansatte ved sengepost for blod, kreft og palliasjon ved Sykehuset Telemark har fått påvist koronavirus, skriver sykehuset på sine hjemmesider. Ingen av de tre skal ha vært på jobb etter at de fikk symptomer. Sykehuset har gjennomført smittesporing og har så langt ikke funnet noen sammenheng mellom de smittede.

Aftenposten - 01 feb. 21 kl. 15:40

FHI: – Den britiske virusvarianten vil overta helt etter hvert

Britisk virusvariant kan være mindre smittsom en først fryktet, men FHI tror likevel varianten vil overta helt etter….

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Frykter giftlekkasje i Hamburg

50 brannfolk i Hamburg arbeider for å unngå en lekkasje av giftige stoffer i Tysklands viktigste havn. En container løsnet fra en kran og landet på to andre. De ødelagte containere inneholdt fat med gift, melder Hamburger Morgenpost..

NRK - 15 minutter siden

Historisk borgermester i Liverpool

Joanne Anderson er valgt til borgermester i Liverpool, og er ifølge britiske medier den første svarte kvinne i jobben. 50-åringen representerer venstrepartiet Labour. Hennes forgjenger og partifelle ble arrestert i fjor, mistenkt for korrupsjon..

NRK - 15 minutter siden

Flere hundre soldater sendt hjem

Flere hundre soldater er sendt hjem fra en militærøvelse i Sverige med symptomer på koronasmitte, melder TV 4. Den første store øvelsen siden koronapandemien brøt ut har flere enn 3500 deltagere fra 13 militære avdelinger..

NRK - 30 minutter siden

Storbrann i oljehavn i Iran

En storbrann herjer i havnebyen Bushehr, en av Irans største eksporthavner for olje. Brannen har oppstått nær en av Irans siste kjernekraftverk, melder the Jerusalem Post, som siterer et iransk nyhetsbyrå. Årsaken til brannen er ikke kjent..

NRK - 45 minutter siden

Vil ha medisiner godkjent raskere

Fremskrittspartiet vil ha raskere tilgang til nye og kostbare medisiner i Norge. I Danmark tar det i snitt 154 dager før nye legemidler er innført, mens det i Norge tar 522 dager. Kostnadene skal dekkes av kutt i bistand, integrering og klimatiltak..

NRK - 45 minutter siden

Sentrum støtter venstresiden

– I dagens situasjon ønsker vi en sentrum-venstreregjering, sa partileder Geir Lippestad i sin første landsmøtetale til partiet Sentrum. Det nye partiet har 850 medlemmer, ifølge NTB. Hovedsaker er kampene mot klimaendringene og sosialt utenforskap..

NRK - 1 time siden

440 arrestert og siktet – så langt

Fire måneder etter stormingen av Kongressen i Washington D.C. er 440 mennesker arrestert for å ha forsøkt å hindre godkjenningen av Joe Biden som president.

NRK - 1 time siden

Samarbeider om byjubileene

Arendal og Risør skal samarbeide om deler av feiringen av byjubileene om to år. I 2023 blir både Arendal og Risør 300 år, og byene inviterer kongehuset på besøk i forbindelse med feiringen..

NRK - 1 time siden

På Mount Everest for 25. gang

Kami Rita fra Nepal har vært på Mount Everest for 25. gang. 51-åringen har dermed besteget verdens høyeste fjell flest ganger, melder AP.

NRK - 1 time siden

Strømbrudd ødela vaksinedoser

I Måsøy kommune i Finnmark ble 48 vaksinedoser som sto i et kjøleskap ødelagt etter et strømbrudd denne uka. Det skriver ordfører Bernth R. Sjursen i sitt ukentlige brev til innbyggerne.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt