NRK > Nyheter

Saturday, 26 November, 22:53

NRK - 28 sep 22 kl. 14:30

Endringer i titler i det danske kongehuset

Danmarks Dronning Margrethe har besluttet at de tre barna til hennes yngste sønn, prins Joachim, ikke skal tituleres prinser og prinsesse. Fra 1. januar 2023 skal de benytte sine titler som grever og komtesse av Monpezat. De skal tiltales som eksellenser. Det skriver det danske slottet i en pressemelding.
Les mer på NRK


Les mer om:
Dronning Margrethe, Joachim, Monpezat

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Endringeri , titleri det , danske, kongehuset
NRK - 27 sep 22 kl. 19:03

Flertallet mener prinsesse Märtha Louise må slutte å representere kongehuset

Fersk meningsmåling viser at 51 prosent synes prinsesse Märtha Louise må slutte å jobbe for kongehuset. Bare 13 prosent synes det er fint at hun representerer kongehuset. Målingen viser også at 1 av 6 har fått et mer negativt syn på det norske kongehuset – de absolutt aller fleste av dem på grunn av Märtha og Durek.

NRK - 09 sep 22 kl. 11:14

Endrer planer for dansk dronningjubileum

Dronning Margrethes 50-årsjubileum som regent blir markert til helgen, tross den britiske dronning Elizabeths bortgang, opplyser det danske kongehuset. Det blir imidlertid noen endringer i programmet. – Det er dronningens ønske at programmet for de neste dagene tilpasses i respekt for dronning Elizabeths bortgang, sier kommunikasjonssjef Lene Balleby ved det danske kongehuset.

NRK - 07 sep 22 kl. 19:53

Kongehusekspert: Større avstand mellom prinsessen og kongefamilien kan bli nødvendig

Epilepsiforbundet avsluttet et samarbeid med prinsesse Märtha Louise i 2020. De bekrefter at uroen rund prisessen og Durek Verrett bidro til valget. – Beskytterskap handler om å kaste glans.

NRK - 27 okt 22 kl. 12:28

Danske Bank venter milliardsmell

Danske Bank regner med å måtte betale 15,5 milliarder danske kroner i bøter etter en hvitvaskingssak i bankens estiske filial. Det tilsvarer rundt 21,5 milliarder norske kroner. Beløpet kommer fram i selskapets kvartalsrapport.

NRK - 29 sep 22 kl. 21:09

Danmarks prins Nikolai sjokkert over dronning Margrethes beslutning

Danmarks prins Nikolai er sjokkert over at dronning Margrethe fratar ham og søsknene titler som prins og prinsesse. – Familien min og jeg er selvsagt svært lei oss for dette. Vi er, som mine foreldre også har sagt, i sjokk over denne beslutningen og over hvor raskt det i virkeligheten har gått, sier den 23 år gamle prinsen til Ekstra Bladet.

Klartale - 31 aug 22 kl. 16:00

Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde

Diana ble bare 36 år gammel.Natt til 31. august 1997 krasjet bilen hun satt i en tunnel i Pari.

VG - 18 okt 22 kl. 11:36

Kongehuset om når prinsesse-avklaring vil komme: – Ingen kommentar

Kongehuset har ikke satt noen tid på når det vil komme en beslutning angående prinsesse Märtha Louises rolle i kongehuset..

NRK - 08 nov 22 kl. 11:02

Prinsesse Märtha Louise slutter å representere kongehuset

Prinsesse Märtha Louise sier fra seg sine offisielle oppgaver for Kongehuset. Det kunngjør hun selv i en pressemlding. tirsdag.

VG - 08 nov 22 kl. 11:03

Märtha Louises skal slutte å representere kongehuset

Kongehuset har bestemt at Märtha Louise (51) ikke lenger skal representere kongehuset..

NRK - 08 nov 22 kl. 14:16

Kong Harald: – Jeg er lei meg for at prinsessen ikke lenger skal representere kongehuset

Tirsdag ble det kjent at prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger jobbe for kongehuset og skal ikke være kongelig beskytter for organisasjoner. – Jeg er lei meg for at prinsessen ikke lenger skal representere kongehuset, sier kong Harald..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Bil i brann i Oslo

Nødetatene er på vei til brann i en bil i Nydalen i Oslo. Bilen skal være overtent, melder politiet i Oslo på Twitter lørdag kveld. Det er trolig ikke spredningsfare til andre biler eller bygg, legger politiet til..

NRK - 15 minutter siden

To priser til Karpe i P3 Gull

Karpe ble kåret til årets artist og og årets låt med melodien «paf.no» under NRKs prisutdeling P3 Gull..

NRK - 30 minutter siden

Kontroll på brannen i Åfjord

– Brann har kontroll på slik brannen står seg nå, men alt er avhengig av at vinden ikke snur og blir kraftigere, skriver operasjonsleder Anne Birgitte Arras ved Trøndelag politidistrikt en pressemelding lørdag kveld. Politiet har evakuert 17 hytter og hus og 27 personer. Flere husstander har i tillegg evakuert seg selv.

NRK - 1 time siden

Messi-magi sikret viktig Argentina-seier

Argentina var under hardt press, men Lionel Messi og Enzo Fernandez sørget for en meget viktig seier over Mexico da de vant 2-0. – De hadde et massivt press. Måten de responderte på er et mesterlag verdig, sier NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

NRK - 1 time siden

Mot Kilde-seier i sesongåpningen - briljerte i Lake Louise

Aleksander Aamodt Kilde ligger an til å vinne utforrennet i canadiske Lake Louise. – Fantastisk! Han kommer i mål et sekund foran Dressen som vant her i 2019.

NRK - 1 time siden

Venezuela: – Dette er eit stort gjennombrot

Noreg har spelt ei sentral rolle i forhandlingane som no gjer at sanksjonane mot Venezuela blir letta. – Dette er eit stort gjennombrot. Det som skjedde rett etter at vi var ferdige her i Mexico var at amerikanarane letta på sanksjonar.

NRK - 1 time siden

Forlenger nedstenging

Presidenten i Uganda forlenga laurdag ei seks veker lang nedstenging laurdag av to distrikt i episenteret av eit ebola-utbrot som har kravd 55 liv. Sidan utbrotet vart erklært den 20. september, har den frykta sjukdomen nådd hovudstaden Kampala.

NRK - 2 timer siden

Avis: Snusprisen kan bli doblet

EU vil tvinge Sverige til å øke avgiften på snus så kraftig at prisen kan bli doblet, ifølge et lekket dokument som Aftonbladet omtaler. Den svenske avisa beskriver lørdag et «hemmelig, lekket» forslag fra EU-kommisjonen i Brussel om tobakksavgiften. Forslaget skal offentliggjøres i starten av desember og deretter diskuteres og vurderes av EUs medlemsland.

NRK - 2 timer siden

Prøver å skaffe overnatting

Politiet og kommunen jobber nå med å skaffe midlertidig overnatting til de som er evakuert fra boligene sine på Roan i Trøndelag. Det er foreløpig ikke meldt om kontroll på skog- og lyngbrannen, som spredde seg raskt på grunn av den kraftige vinden i området..

NRK - 2 timer siden

Attvald for sjette gong

Ekvatorial-Guineas president Teodoro Obiang Nguema Mbasogo er attvald for ein sjette periode. Han fekk 94,9 prosent av stemmene, ifølgje valkommisjonen. Obiang er den sitjande presidenten i verda som har hatt makta lengst, og det låg an til at han skulle få endå ein sjuårsperiode etter valet førre helg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com