NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 23:50

NRK - 28 sep 22 kl. 14:30

Endringer i titler i det danske kongehuset

Danmarks Dronning Margrethe har besluttet at de tre barna til hennes yngste sønn, prins Joachim, ikke skal tituleres prinser og prinsesse. Fra 1. januar 2023 skal de benytte sine titler som grever og komtesse av Monpezat. De skal tiltales som eksellenser. Det skriver det danske slottet i en pressemelding.
Les mer på NRK


Les mer om:
Dronning Margrethe, Joachim, Monpezat

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Endringeri , titleri det , danske, kongehuset
NRK - 27 sep 22 kl. 19:03

Flertallet mener prinsesse Märtha Louise må slutte å representere kongehuset

Fersk meningsmåling viser at 51 prosent synes prinsesse Märtha Louise må slutte å jobbe for kongehuset. Bare 13 prosent synes det er fint at hun representerer kongehuset. Målingen viser også at 1 av 6 har fått et mer negativt syn på det norske kongehuset – de absolutt aller fleste av dem på grunn av Märtha og Durek.

NRK - 09 sep 22 kl. 11:14

Endrer planer for dansk dronningjubileum

Dronning Margrethes 50-årsjubileum som regent blir markert til helgen, tross den britiske dronning Elizabeths bortgang, opplyser det danske kongehuset. Det blir imidlertid noen endringer i programmet. – Det er dronningens ønske at programmet for de neste dagene tilpasses i respekt for dronning Elizabeths bortgang, sier kommunikasjonssjef Lene Balleby ved det danske kongehuset.

NRK - 07 sep 22 kl. 19:53

Kongehusekspert: Større avstand mellom prinsessen og kongefamilien kan bli nødvendig

Epilepsiforbundet avsluttet et samarbeid med prinsesse Märtha Louise i 2020. De bekrefter at uroen rund prisessen og Durek Verrett bidro til valget. – Beskytterskap handler om å kaste glans.

NRK - 27 okt 22 kl. 12:28

Danske Bank venter milliardsmell

Danske Bank regner med å måtte betale 15,5 milliarder danske kroner i bøter etter en hvitvaskingssak i bankens estiske filial. Det tilsvarer rundt 21,5 milliarder norske kroner. Beløpet kommer fram i selskapets kvartalsrapport.

NRK - 29 sep 22 kl. 21:09

Danmarks prins Nikolai sjokkert over dronning Margrethes beslutning

Danmarks prins Nikolai er sjokkert over at dronning Margrethe fratar ham og søsknene titler som prins og prinsesse. – Familien min og jeg er selvsagt svært lei oss for dette. Vi er, som mine foreldre også har sagt, i sjokk over denne beslutningen og over hvor raskt det i virkeligheten har gått, sier den 23 år gamle prinsen til Ekstra Bladet.

Klartale - 31 aug 22 kl. 16:00

Onsdag er det 25 år siden prinsesse Diana døde

Diana ble bare 36 år gammel.Natt til 31. august 1997 krasjet bilen hun satt i en tunnel i Pari.

VG - 18 okt 22 kl. 11:36

Kongehuset om når prinsesse-avklaring vil komme: – Ingen kommentar

Kongehuset har ikke satt noen tid på når det vil komme en beslutning angående prinsesse Märtha Louises rolle i kongehuset..

NRK - 08 nov 22 kl. 11:02

Prinsesse Märtha Louise slutter å representere kongehuset

Prinsesse Märtha Louise sier fra seg sine offisielle oppgaver for Kongehuset. Det kunngjør hun selv i en pressemlding. tirsdag.

VG - 08 nov 22 kl. 11:03

Märtha Louises skal slutte å representere kongehuset

Kongehuset har bestemt at Märtha Louise (51) ikke lenger skal representere kongehuset..

NRK - 08 nov 22 kl. 14:16

Kong Harald: – Jeg er lei meg for at prinsessen ikke lenger skal representere kongehuset

Tirsdag ble det kjent at prinsesse Märtha Louise skal ikke lenger jobbe for kongehuset og skal ikke være kongelig beskytter for organisasjoner. – Jeg er lei meg for at prinsessen ikke lenger skal representere kongehuset, sier kong Harald..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Tre menn fengslet for narko

Tre menn er varetektsfengslet i Bergen for befatning med en «meget betydelig» mengde narkotika. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører lørdag formiddag. Mennene ble pågrepet i en aksjon torsdag, forteller politiadvokat Øyvind Røyneberg i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

NRK - 15 minutter siden

Landesorg i Kong etter at over 100 er døde

I Kongo er en tre dager lang landesorg innledet etter en massakre i Kishishe øst i landet, der over 100 ble drept. Myndighetene sier at opprørsgruppa M23 står bak. M23 har avvist det..

NRK - 15 minutter siden

Hellas kan få tilbake skulpturer fra British Museum

British Museums styreleder har i hemmelighet hatt samtaler med Hellas' statsminister om tilbakelevering av en stor samling eldgamle marmorskulpturer. Skulpturene sto opprinnelig i Parthenon på Akropolis i Aten, og er nær 2500 år gamle. De ble brakt til Storbritannia på begynnelsen av 1800-tallet av Thomas Bruce som var jarl av Elgin, og omtales derfor også som «the Elgin Marbles».

NRK - 4 timer siden

Mann funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 1 time siden

Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo. I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering. «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive.

NRK - 2 timer siden

Stabil tilstand etter knivstikking i Oslo

En person ble tidligere lørdag kveld sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på T-banen i Oslo. Ifølge politiet var personen kritisk skadet. Tilstanden skal nå være stabil.

NRK - 2 timer siden

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 4 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - 3 timer siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com