NRK > Nyheter

Friday, 21 January, 20:33

NRK - 02 nov 21 kl. 10:28

Endrer skatteregler for skredofre

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener det er urimelig at de som rammes av skred eller andre tragedier må betale formuesskatt av forsikringsoppgjøret etter å ha mistet husene sine. – Derfor endrer vi skattereglene, slik at de som mister hus i skred eller andre uhell rent skattemessig får erstatningsbeløpet beskattet som primærbolig både i det året huset gikk tapt og året etter, sier Vedum til Romerikes Blad..
Les mer på NRK


Les mer om:
Trygve Slagsvold Vedum, Vedum, Romerikes Blad

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Endrer, skatteregler, for, skredofre
Dagbladet - 29 okt 21 kl. 15:45

Skredofre risikerer skattesmell: - Urimelig

Denne uka utbetales forsikringsoppgjøret til dem som mistet husene sine i kvikkleireskredet på Gjerdrum. Nå risikerer de å bli krevd for flere titalls tusen kroner i skatt for erstatningsbeløpet. - Urimelig, mener en av de tidligere beboerne i Nystulia..

NRK - 12 sep 21 kl. 18:31

Stortinget ukjent med skatteregler

Stortinget varsler nå en full gjennomgang av skatteforholdene rundt representantenes pendlerboliger. Stortinget har nemlig ikke vært kjent med skatteregelverket, skriver Aftenposten. – Dersom man ikke har merkostnader knyttet til bolig på hjemstedet, vil man heller ikke kunne få dekning av fri bolig fra arbeidsgiver skattefritt, sier seksjonsleder Lene Ringså i Skatteetaten.

NRK - 08 sep 21 kl. 10:05

Endrer evakueringssonen i Gjerdrum

På bakgrunn av nye anbefalinger fra NVE, endrer politiet evakueringssonen i Gjerdrum. Dette gjelder fra og med midnatt førstkommende torsdag. Endringene betyr ikke at evakuerte får flytte hjem, men at fylkesvei 120 sørøver fra Gjerdrum kan åpnes igjen, forteller ordfører Anders Østensen.

NRK - 21 sep 21 kl. 15:05

Endrer definisjon av fullvaksinert

Storbritannia endrer definisjonen av fullvaksinert og vil fra 4. oktober akseptere kryssvaksinering med godkjente vaksiner fra ulike produsenter. Det opplyser regjeringen i en pressemelding..

VG - 02 okt 21 kl. 22:36

Les dagens VG her!

At forbrenningen din endrer seg med alderen, er viden kjent. Ny forskning viser at den endrer seg annerledes enn du kanskje tror. Forbrenningen din bremser nemlig senere enn du tror..

Klartale - 13 okt 21 kl. 16:47

En ny vei for Norge

Det nye samarbeidet og regjeringen startet med en slags skilsmisse. Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) sto igjen sammen uten Sosialistisk Venstreparti. De måtte finne en plan for hvordan parforholdet skulle være videre.

NRK - 15 jul 21 kl. 15:51

Lager ny køordning for restdoser

På grunn av stor pågang for å få restdoser av koronavaksine, endrer Tromsø nå køordningen. Fra 16. juli må man ringe til vakttelefonen til vaksinasjonssenteret mellom klokken 12 og 13 de dagene det er vaksinering.

NRK - 19 jul 21 kl. 14:30

Klimaendringer endrer alpene

Klimaendringer fører til dramatiske endringer i de sveitsiske alpene. Smeltende isbreer har gitt nesten 1.200 nye innsjøer i området, viser studie.

Aftenposten - 23 jul 21 kl. 12:37

Regjeringen endrer reiseråd til flere ferieland

Flere land skifter farge fra og med mandag. For mange populære reisemål er det dårlig nytt..

NRK - 29 jul 21 kl. 15:51

Advarer mot «kjøttetende bakterier»

Ti personer har fått infeksjoner fra «kjøttetende bakterier» etter bading i Oslofjorden i sommer. FHI ber folk være på vakt hvis et sår endrer seg etter en tur i sjøen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt