NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 09:59

NRK - 06 okt 22 kl. 08:22

Endrer skattereglene for oljeindustrien

Regjeringen foreslår en endring av de midlertidige skattereglene for petroleumssektoren. Forslaget innebærer at friinntektssatsen reduseres fra 17,69 prosent til 12,4 prosent, skriver regjeringen. I forbindelse med pandemien og oljeprisfallet som fulgte, vedtok Stortinget i juni 2020 midlertidige skatteregler for petroleumssektoren. Situasjonen er nå en helt annen, med svært høye olje- og gasspriser, står det videre. Vi anerkjenner at investerings­beslutninger er tatt med utgangspunkt i de midlertidige reglene, samtidig som vi tilpasser reglene til at lønnsomhetsbildet nå, er et helt annet enn da reglene ble innført, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp)..
Les mer på NRK


Les mer om:
Stortinget, Trygve Slagsvold Vedum

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Endrer, skattereglene, for, oljeindustrien
NRK - 03 jun 22 kl. 08:20

LO: Deler av oljen må ligge urørt

Når LO-kongressen senere i dag går til votering om det nye handlingsprogrammet vil landets største arbeidstakerorganisasjon slå fast at deler av petroleumsressursene på norsk sokkel skal bli liggende i fred. Det er tydelige spenninger innad i LO om hvor langt organisasjonen skal gå i å kreve skjerpede rammebetingelser for oljeindustrien. Flere forbund krever brems i ny oljeleting, men i innstillingen fra redaksjonskomiteen slås det tvert imot fast at oljeindustrien skal utvikles, ikke avvikles.

Klartale - 03 jul 22 kl. 06:30

Her endrer prisen seg så fort at de lager nye sedler igjen

Du må betale stadig mer for mat og energi. Slik er det i hele verden. Men det er nok få steder hvor prisen har endret seg like fort.

NRK - 20 sep 22 kl. 20:25

Ukrainas utenriksminister: Falske «folkeavstemninger» endrer ingenting

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba sier planene om «folkeavstemninger» i russiskkontrollerte områder i Ukraina ikke endrer noe. Tirsdag kveld er det ifølge russiske medier ventet en kunngjøring fra Russlands president Vladimir Putin. Mange spekulerer på om mobilisering i landet kan være aktuelt.

Klartale - 17 jan 23 kl. 06:00

Du må betale mer for mat 1. februar

Én ting er sikkert: Vi trenger alle mat. Men turen til butikken kan være alt annet enn hyggelig, dersom du har lite penger på konto. På ett år (desember 2021 til desember 2022) ble mat og drikke 11,5 prosent dyrere.

NRK - 04 jun 22 kl. 07:46

Finansministeren vil stramme inn skattereglene for bruk av privatfly

Skattetaten har vært frustrert over at privat bruk av eiendom og privatfly eid gjennom selskap ikke rapporteres inn. Nå vil finansministeren stramme inn. Uoppgitt inntekt ved slik privat konsum i selskap lå i 2019 på rundt 1,45 milliarder kroner, skriver Klassekampen.

Dagbladet - 17 sep 22 kl. 14:08

Det koker i Røkkes pengebinge

I denne ukas «Miniminister» flytter Kjell Inge Røkke til Sveitserostistan, der både osten og skattereglene er fulle av hull!.

Aftenposten - 14 nov 22 kl. 16:40

Det kan bli tomt for laksefilet i kjøledisken. Næringen skylder på skatteforslaget.

Laksenæringen vil ha skattereglene kraftprodusentene nettopp har fått..

E24 - 14 nov 22 kl. 16:39

Det kan bli tomt for laksefilet i kjøledisken. Næringen skylder på nytt skatteforslag.

Laksenæringen vil ha skattereglene kraftprodusentene nettopp har fått. Den hevder nye skatteregler stopper fersk laks på vei til kjøledisken..

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:31

Stortinget godtar å betale skattekravet

– Dette har vært en sak som har vært ganske krevende, sier Masud Gharahkhani onsdag. Han er stortingspresident.Skatte-etaten har sagt at Stortinget har betalt 1 million kroner for lite i arbeidsgiver-avgift.

Aftenposten - 22 dec 22 kl. 17:20

Mange har glede av unntak i skatten. Skatteutvalget vil heller gi penger.

Unntakene i skattereglene lever et stille liv bakerst i statsbudsjettet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Dansk etterretning advarer mot kinesisk stipendordning

Politiets Efterretningstjeneste (PET) i Danmark mener den kinesiske stipendordningen CSC for studenter og forskere kan øke faren for spionasje. Medier både i Sverige, Tyskland og Norge omtalte stipendordningen tidligere i år. Kinesiske studenter og forskere som kommer til Europa med CSC-stipend, må underskrive en kontrakt der de lover troskap til kommunistpartiet og den kinesiske staten.

NRK - 45 minutter siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 15 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 15 minutter siden

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.

NRK - 30 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.

NRK - 30 minutter siden

Fransk minister: Protestene får ikke følger for kong Charles' besøk

Frankrike er klare til å ta imot britenes kong Charles, til tross for de omfattende protestene i landet, sier innenriksminister Gérald Darmanin. Torsdag demonstrerte over 1,1 millioner mennesker i franske byer, i protest mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. Flere steder kom det til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

NRK - 45 minutter siden

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land. Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

NRK - 45 minutter siden

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 1 time siden

Baneheiaavgjørelse i dag – de etterlatte krever ny rettssak mot Jan Helge Andersen

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000, forventer at det blir en ny rettssak mot Jan Helge Andersen. Klokken 10.00 kommer Riksadvokatens avgjørelse.

NRK - 1 time siden

Frankrike: 457 arrestert i protester

I Frankrike fortsetter de voldsomme protestene mot pensjonsreformen som regjeringen har vedtatt. 457 personer ble arrestert torsdag og 441 politifolk er skadet, opplyser myndighetene. Torsdag kveld satte aktivister fyr på rådhuset i Bourdeaux..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com