NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:36

NRK - 06 mar 23 kl. 07:11

En av tre er positive til tre kjønn

Saken om et tredje kjønn er under utredning, og resultatet ventes å bli klart i løpet av våren. Da vil regjeringen vurdere å fremme lovforslag om å innføre dette. En fersk undersøkelse fra Opinion viser at 34 prosent er positive, 53 prosent er uenige og 12 prosent vet ikke. – Et lite flertall av befolkningen mener at det ikke bør innføres et tredje juridisk kjønn, det gjelder spesielt blant menn. Kvinner er mer delt på midten i dette spørsmålet, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion.
Les mer på NRK


Les mer om:
Opinion, Nora Clausen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: En av treer , positive, til, tre, kjønn
Klartale - 27 jun 23 kl. 14:00

Nordmenn blir stadig mer positive til innvandrere

87 prosent er enig i at innvandrere gjør en nyttig innsats i norsk arbeidsliv. Det viser en rapport fra Statistisk sentralbyrå (SSB).Rapporten ser på nordmenns holdninger.

NRK - 28 aug 23 kl. 04:43

Halvparten av velgerne i Vestland sier nei til vindkraft

Halvparten av de spurte stiller seg negative til utbygging av vindkraft i Vestland fylke, viser en måling før valget. En tredel svarer de er positive. Det er i en måling Respons har utført for Bergens Tidende blant 800 velgere i Vestland fylke, at 50 prosent sier nei til bygging av nye vindkraftverk.

NRK - 29 apr 23 kl. 03:39

Lokallag i Ap er positive til atomkraft

Tre fylkeslag og flere lokallag vil at Arbeiderpartiet skal gå inn for å utrede kjernekraft i Norge. Arbeiderpartiets fylkeslag i Innlandet, Rogaland og Møre og Romsdal har alle vedtatt positive formuleringer om kjernekraft på sine årsmøter, skriver Klassekampen. Innlandet Arbeiderparti vil «utforske mulighetene og konsekvensene som ligger i kjernekraft».

Klartale - 28 nov 22 kl. 06:00

Han kan ta plassen til Donald Trump

– USA skal bli flott igjen, sa Donald Trump. Så avslørte han det mange forventet: han vil forsøke å bli president igjen.Trump var USAs president i fire år fram til 2021.

NRK - 02 dec 22 kl. 07:40

Pelé sendte takkehilsen fra sykehuset

Den brasilianske fotballegenden Pelé (82) ble innlagt på sykehus denne uken. Nå takker han alle sine fans rundt om i verden for alle positive meldinger. 82-åringen ble operert for tykktarmskreft i september i fjor, men har hatt noen tilbakefall og ble innlagt igjen på et et sykehus i Sao Paulo tidlgere i uken.

NRK - 01 maj 23 kl. 20:26

Nordmenn mer positive til organdonasjon

Etter flere år med høy avslagsprosent er nordmenn nå mer positive til organdonasjon. Det skriver Stiftelsen organdonasjon i en pressemelding mandag. Tall fra Oslo universitetssykehus viser at 81 prosent har sagt ja til organdonasjon ved landets donorsykehus så langt i år.

NRK - 17 aug 23 kl. 23:57

Støre positiv til USAs F16-signaler

Norge har ennå ikke tatt stilling til om norske F16-fly kan bli sendt til Ukraina, men statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NRK at de nye signalene fra USA er positive. På spørsmål om Norge er beredt til å sende F16-fly til Ukraina, svarer Støre som følger: – Det er en beslutning vi skal vurdere. Vi er positive til å bidra til opplæring av ukrainerne, slik at de kan fly et sånt fly.

NRK - 17 aug 23 kl. 23:57

Støre om USAs F16-signaler

Norge har ennå ikke tatt stilling til om norske F16-fly kan bli sendt til Ukraina, men statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NRK at de nye signalene fra USA er positive. På spørsmål om Norge er beredt til å sende F16-fly til Ukraina, svarer Støre som følger: – Det er en beslutning vi skal vurdere. Vi er positive til å bidra til opplæring av ukrainerne, slik at de kan fly et sånt fly.

NRK - 15 feb 23 kl. 12:00

Færre amerikanere er positive til våpenstøtte til Ukraina

Andelen amerikanere som vil støtte Ukraina økonomisk og med våpen er synkende, viser ny spørreundersøkelse. Undersøkelsen viser at 48 prosent av amerikanerne er for at USA skal bistå Ukraina med våpen, 29 prosent er mot, mens 22 prosent er verken for eller imot. Da en tilsvarende undersøkelse ble gjennomført i mai 2022 var 60 prosent positive til våpenstøtte.

Klartale - 24 feb 23 kl. 13:15

Hvor vil fotballen ende?

Mange elsker fotball. Men nå er flere redde for at den blir annerledes.Før var det vennskap, samarbeid, moro og glede som var hovedfokus.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Trump får ikke byttet dommer

Tanya Chutkan, som er dommer i den føderale valgpåvirkningssaken mot USA ekspresident Donald Trump, avviser hans krav om at hun trekker seg. Trump og hans forsvarere mener at ting Chutkan har sagt som dommer i saker etter kongresstormingen, beviser at hun allerede har trukket konklusjoner rundt Trumps eventuelle skyld, og at hun dermed ikke kan være nøytral. Blant annet har de pekt på at Chutkan i et rettsmøte sa at kongresstormerne var motivert av «blind lojalitet til en person som, forresten, stadig går fri i dag».

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 2 timer siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 4 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com