E24 > Økonomi

Saturday, 01 October, 19:30

E24 - 18 aug 22 kl. 06:43

En av ti sier de ikke kan betjene boliglån over 4 prosent

300.000 nordmenn må selge boligen eller andre større verdier dersom renten øker til 4 prosent, ifølge en ny undersøkelse fra Danske Bank..
Les mer på E24


Les mer om:
Danske Bank

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: En av ti sierde , ikkekan , betjene, boliglån, over 4 prosent
NRK - 19 aug 22 kl. 16:04

Nordea øker rentene på boliglån

Nordea øker rentene på boliglån og innskudd. Bakgrunnen for rentehevingen er utviklingen i pengemarkedsrentene og Norges Banks økning av styringsrenten 18. august, det skriver Nordea i en pressemelding.

NRK - 22 aug 22 kl. 11:59

Øker rentene på boliglån

Sparebanken Sør øker rentene på boliglån. – Med bakgrunn i Norges Banks renteøkning har Sparebanken Sør besluttet å justere rentene på boliglån og innskudd med inntil 0,50 prosentpoeng, skriver banken i en pressemelding. De opplyser at berørte kunder vil få informasjon i nettbanken om hvordan dette påvirker dem, eller via brev i posten.

NRK - 22 aug 22 kl. 10:36

DNB setter opp boliglånsrenten

Norges største bank DNB setter opp boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng etter at Norges Bank økte styringsrenten forrige uke. – Etter Norges Banks beslutning om å øke styringsrenten med 0,5 prosentpoeng på rentemøtet 18. august, har DNB valgt å øke boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng, sier konserndirektør for personalmarkedet i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, i en pressemelding mandag..

NRK - 26 aug 22 kl. 04:23

Boligrenten kan bli fem prosent neste sommer

Boliglånsrenten kan stige til 5 prosent neste sommer. Det er rundt 2 prosentpoeng mer enn i dag. Tremånedersrenten Nibor, som er avgjørende for lånerenten i bankene, har steget til det høyeste nivået på mer enn ti år, skriver Dagens Næringsliv.

NRK - 26 sep 22 kl. 15:46

Nordea hever boliglånsrenten

Enda en storbank varsler endring i rentene etter at styringsrenten ble satt opp forrige uke. Nordea hever boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng. – Norges Bank har igjen hevet styringsrenten som tiltak for å dempe prisveksten.

Klartale - I førrgår: 13:50

Folk er mer bekymret for strømmen enn høye renter

Forrige uke fikk folk beskjed om at styringsrenta blir høyere. Det er Norges Bank som bestemmer når renta skal opp og ikke.Nå setter hun opp renta enda merStyringsrenta er den som styrer norsk økonomi.

Aftenposten - 18 aug 22 kl. 06:43

En av ti sier de ikke kan betjene boliglån over 4 prosent

300.000 nordmenn må selge boligen eller andre større verdier dersom renten øker til 4 prosent, ifølge en ny undersøkelse….

E24 - 26 jun 22 kl. 07:03

Andreas har flyttet boliglånet syv ganger: – Bankene er grådige

Tobarnsfar Andreas Parlow (52) sparte 25.000 kroner i året da han sist flyttet boliglånet til ny bank. – Det er ingen grunn til å blindt akseptere bankens krav om økt boliglånsrente, mener Forbrukerrådet..

NRK - 27 jun 22 kl. 11:27

KLP øker rente på boliglån

KLP øker i likhet med flere andre banker boliglånsrenten. De øker rentene på boliglån med inntil 0,55 prosent, ifølge pressemeldingen. De nye rentene gjelder fra 29.

NRK - 22 aug 22 kl. 10:36

E24: DNB setter opp boligrenten

DNB øker sine renter på boliglån med inntil 0,5 prosentpoeng, ifølge en melding. Innskuddsrenten økes tilsvarende, ifølge banken. De nye rentesatsene vil gjelde fra 23.

Fler nyheter fra E24

E24 - 45 minutter siden

Analytiker om SAS-forventning: – Blir blodrødt

Flyanalytiker Jacob Pedersen er overrasket over hvor store milliardunderskudd SAS venter fremover, og er skeptisk til at selskapets varsel om at det vil tjene penger i 2024..

E24 - 1 time siden

Støre på Sleipner-feltet: – Vi kan ikke være naive

SLEIPNER-FELTET (E24): Lørdag fløy Jonas Gahr Støre ut hit for å forsikre de ansatte om at han tar sikkerheten deres på alvor. – Vi er stolte av dere som jobber her, sier Støre..

E24 - 2 timer siden

Skyhøy fortjeneste i laksenæringen i mange år

Oppdrettsnæringen har i årevis dratt i land fortjeneste som er mange ganger større enn hva resten av norsk næringsliv klarer. Nå vil Støre og Vedum ha sin del av laksefileten..

E24 - 2 timer siden

Denne blokken kan bli «konfiskert» av kommunen. Eieren får ingenting.

Norske kommuner kan tilegne seg eiendommer for flere milliarder kroner, dersom et omstridt lovforslag blir vedtatt. Forslaget er møtt med kraftige reaksjoner, men blir hyllet av Kommune-Norge..

E24 - 3 timer siden

Nord Stream 2 tom for gass

Gassrørledningen i Østersjøen er tømt etter lekkasjene tidligere denne uken..

E24 - 7 timer siden

Oda trøblet med leveranser

Matleveranseselskapet Oda opplevde problemer med et av samlebåndene sine lørdag. I ettermiddag var problemene i orden..

E24 - 3 timer siden

Økning i kredittkortgjeld som ikke blir betalt ved forfall

I løpet av de fire siste månedene har kredittkortgjelden i Norge som ikke blir betalt ved forfall, økt med 1,1 milliarder kroner..

E24 - 5 timer siden

Instabank varsler søksmål mot Lunar: – De angrer seg

Lunar viste til manglende godkjennelser fra Finanstilsynet da oppkjøpet av Instabank gikk i vasken. Men Instabank-sjefen tror heller at den danske banken angret seg..

E24 - 6 timer siden

Hun kutter alt som er «luksus» og medisiner. Claire Groenink er blant aleneboerne som sliter økonomisk.

Situasjonen begynner å bli desperat for Claire Groenink (42). Hun bor alene og føler hun ikke kan kutte flere kostnader for å holde tritt med de høye prisene..

E24 - 7 timer siden

Norwegian vant flykonkurranse, men ingen andre var nominert

«Hurra, vi har blitt tildelt prisen for det beste lavprisflyselskapet i Nord-Europa,» skrev Norwegian på Instagram denne uken. Men det viser seg at de var den eneste deltageren..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com