NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:16

NRK - 19 sep 23 kl. 19:08

En av ti japanere er over 80 år

For første gang er over 10 prosent av befolkningen i Japan over 80 år. Landet har verdens eldste befolkning. 29,1 prosent av befolkningen er over 65, melder BBC. Det bor til sammen 125 millioner mennesker i landet. Japan har i mange år slitt med lave fødselstall, og befolkningstallet synker.
Les mer på NRK


Les mer om:
Japan, BBC, SSB, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: En av ti japanereer , over80 år
E24 - 08 jul 23 kl. 14:40

Japan markerte årsdagen for drapet på Abe

Vanlige japanere og ledere fra politikk og næringsliv markerte lørdag at det er ett år siden eksstatsminister Shinzo Abe ble drept på et valgmøte..

NRK - 08 jul 23 kl. 15:32

Japan markerte årsdagen for drapet på Abe

Vanlige japanere og ledere fra politikk og næringsliv markerte lørdag at det er ett år siden eksstatsminister Shinzo Abe ble drept på et valgmøte. – Når jeg er alene og bekymrer meg for om jeg har gjort det rette, husker jeg Shinzo Abes ord når han sa «Kishida-san, nå som du er statsminister, må du følge den stien du tror på», sier statsminister Fumio Kishida. Sammen med representanter fra regjeringspartiet, opposisjonen og næringslivet deltok Kishida i en privat seremoni med Abes enke og øvrige familie ved Zojoji-tempelet i Tokyo.

Aftenposten - 23 jul 23 kl. 11:08

Haaland-feber i Tokyo: – Kommer til å score 50 mål

TOKYO (VG) Tusenvis av japanere sto klare da Erling Braut Haaland (23) og resten av Manchester City ankom Japan National….

VG - 23 jul 23 kl. 11:08

Haaland-feber i Tokyo: – Kommer til å score 50 mål

TOKYO (VG) Tusenvis av japanere sto klare da Erling Braut Haaland (23) og resten av Manchester City ankom Japan National Stadium..

Aftenposten - 23 jul 23 kl. 11:08

Haaland-feber i Tokyo: Scoret etter kun seks minutter på banen

TOKYO (VG) (Yokohama F. Marinos – Manchester City 2–3, kampen pågår) Tusenvis av japanere sto klare for å se Erling….

Aftenposten - 23 jul 23 kl. 11:08

Haaland-feber i Tokyo: Scoret to mål i sesongens første treningskamp

TOKYO (VG) (Yokohama F. Marinos – Manchester City 3–5, kampen pågår) Tusenvis av japanere sto klare for å se Erling….

NRK - 29 aug 23 kl. 08:38

Protester mot Japan i Kina

Japans beslutning om å slippe radioaktivt kjølevann fra Fukushima-reaktoren ut i havet har resultert i steinkasting mot landets ambassade i Beijing. Kinesiske myndigheter har stanset all import av sjømat fra Japan, og mandag ble det kastet en murstein mot landets ambassade i Beijing. Myndighetene i Tokyo har oppfordret japanere i Kina til å holde en lav profil som følge av protestene, og sikkerheten rundt japanske skoler og konsulater i landet er skjerpet.

Klartale - 15 jun 23 kl. 06:16

Yanina og Olena lærer mer norsk for hver dag som går

Yanina Khaliuk skriver navnet sitt med vakker løkkeskrift. Og navnet på byen hun kommer fra, sentralt i Ukraina.– Skal du ha telefonnummer også, eller?

NRK - 29 jun 23 kl. 21:25

Pentagon: Kinesisk ballong hentet ikke inn informasjon da den drev over USA

Den kinesiske spionballongen som drev over USA tidligere i år, samlet ikke inn informasjon før den ble skutt ned, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet. – Vår vurdering er at den ikke hentet inn informasjon mens den drev over USA, sier Pentagon-talsperson Pat Ryder. Analyser fra amerikanske forsvars- og etterretningsorganisasjoner har ifølge Wall Street Journal kommet til at ballongen hadde med seg amerikansk teknologi som er tilgjengelig på det åpne markedet, i tillegg til mer spesialiserte kinesiske sensorer og annet utstyr.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com