NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:31

NRK - 03 jul 22 kl. 00:36

Elleve fiskere i sikkerhet etter å ha vært strandet på holme i Trøndelag

Elleve fiskere som satt fast på en holme i elva Orkla i Orkanger, er berget og fraktet i sikkerhet. – Alle på holmen er berget opp og er uskadd. Redningsoppdraget er avsluttet, står det i en uttalelse fra politiet i Trøndelag på Twitter ved midnatt. Brannvesenet vurderte først å hente fiskerne i båt, men det var for stor strøm i elva. Løsningen ble derfor redningshelikopter.
Les mer på NRK


Les mer om:
Orkla, Orkanger, Trøndelag, Twitter, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Elleve, fiskerei , sikkerhet, etterå ha , vært, strandet, på holme i Trøndelag
NRK - 02 jul 22 kl. 21:40

Elleve fiskere sitter fast

På grunn av høy vannføring i elva Orkla, sitter elleve fiskere fast på en øy i elva sør for Orkanger. Nødetatene er på stedet og jobber med en løsning for å få fiskere tilbake til land..

Klartale - 09 nov 22 kl. 11:30

Denne hobbyen ødelegger havet

Mange av fiskene blir fisket på Filippinene og Indonesia. De små fiskene har masse farger. Og de er populære som pynt.

NRK - 28 feb 23 kl. 14:46

Flere unge kvinner blir fiskere

Fra 2021 til 2022 er det blitt 5 prosent flere fiskere i 30-årene og 9 prosent flere fiskere under 20 år. Hvis kvinner under 20 år ses på isolert, øker de mest, og er blitt 13 prosent flere, opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding. – Fiskeridirektoratets statistikk om fiskere viser at det er attraktivt å komme inn i fiskerinæringen, noe som er veldig positivt, sier direktør Jon-Erik Henriksen ved forvaltningsdivisjonen i Fiskeridirektoratet..

NRK - 02 jul 22 kl. 22:30

Henter fiskere med helikopter

Redningshelikopteret er i gang med å frakte i land elleve fiskere som sitter fast på en øy i elva sør for Orkanger. Nødetatene er på stedet og jobber med en løsning for å få fiskere tilbake til land..

NRK - 15 mar 22 kl. 21:43

Fiskere fortviler over dieselpriser

Fiskere på Sørlandet fortviler over høye dieselpriser. Flere sier de bruker 200.000 kroner på diesel i måneden.

NRK - 16 aug 22 kl. 12:16

Russiske fiskere fikk bot

Russiske fiskere fra tråleren «Melkart-5» fikk i sommer bot for å ha satte en mindre båt på vannet og brukt den til å forlate havneområdet i Kirkenes. Fiskerne brukte båten til å ta seg opp til Strømmen bro som er en strategisk viktig bro ut fra Kirkenes. Leder for Venstre Guri Melby er kritisk og mener dette er et godt eksempel på hvorfor russiske fiskere i Norge er et sikkerhetsproblem..

NRK - 18 okt 22 kl. 02:18

Danske fiskere urolige over 10.000 nye vindmøller

Danske fiskere bekymrer seg over planer om å bygge 10.000 nye vindmøller i Nordsjøen, skriver DR. De krever at 30 prosent av havarealet blir reservert for fiskere, og vil ha rett til å fiske ved havvindparker.

NRK - 18 mar 23 kl. 02:08

Ny avtale gir EU-fiskere adgang til norske farvann

EU og Norge er blitt enige om en ny fiskeriavtale for inneværende år. – Jeg er utrolig glad på danske fiskeres vegne over at der nå langt om lenge er landet en avtale med Norge, som sikrer at danske fiskere kan gjenoppta fiskeri i norske farvann, sier den danske fiskeriministeren Jacob Jensen til Danmarks Radio. Siden årsskiftet har danske fiskere ikke fått fiske i norske farvann mens forhandlingene har pågått..

VG - 03 jul 22 kl. 05:01

Fiskere var strandet på øy i Orkla

Elleve fiskere og en hund var fanget på en øy i Orkla sør for Orkanger i Trøndelag på grunn av høy vannstand. Fiskerne måtte reddes med helikopter..

Klartale - 04 okt 22 kl. 13:00

Forsvaret vårt er sårbart mener ny rapport

– Dette er en av de mest alvorlige rapportene Riksrevisjonen har lagt fram. Årsaken er at svakhetene kan få store konsekvenser for vår sikkerhet, skriver revisjonen.---Hva er Riksrevisjonen?

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Microsoft inngår forlik

Teknologigiganten Microsoft inngår forlik for 20 millioner dollar med amerikanske myndigheter etter ulovlig innsamling av barns personopplysninger. Summen tilsvarer drøyt 220 millioner kroner. Selskapet er anklaget for å ha brutt med lovverk om barns privatliv på nett ved å hente inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til selskapets Xbox-spillkonsoller.

NRK - 30 minutter siden

Trekker arrestordre på geriljaleder

Riksadvokaten i Colombia har trukket tilbake en arrestordre på Antonio Garcia, som leder den venstreorienterte ELN-geriljaens fredssamtaler med landets regjering. Det skjer på forespørsel fra presidet Gustavo Petro, opplyser riksadvokat Francisco Barbosa. Den colombianske regjeringen og ELN, den siste aktive geriljagruppa i landet, gjenopptok de formelle fredssamtalene i Venezuela i november.

NRK - 2 timer siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 3 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 3 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 3 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 4 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 4 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com