NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 18:17

NRK - 23 maj 23 kl. 13:26

Ekskludert Frp-er blir vara for ekskludert Frp-er

I sykefraværet til Frp-politikeren Lars Petter Solås møter førstevara Tone Ims Larssen i hans sted i onsdagens bystyremøte. Også hun ble ekskludert fra partiet. Onsdagens bystyremøte er det første etter at tidligere Frp-topp Lars Petter Solås fikk sitt medlemskap trukket tilbake av partiet, blant annet som følge av en hendelse på et nachspiel under partiets årsmøte tidligere i vår. I hans sykefravær er det Ims Larssen, som er tidligere fylkesleder i Oslo Frp, som møter i bystyremøte, skriver Avisa Oslo. Hun ble selv fratatt medlemskapet i partiet i oktober 2022.
Les mer på NRK


Les mer om:
Frp, Lars Petter Solås, Tone Ims Larssen, Ims Larssen, Oslo Frp, Avisa Oslo, Aftenposten, Nettavisen, Folkets, FNB, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ekskludert, Frp-erblir vara , for, ekskludert, Frp-er
NRK - 30 jun 23 kl. 12:08

– Feil å tvinge Solås til valg

Vedtaket om at ekskludert Frp-topp Lars Petter Solås må stå på valglista i Oslo mot sin egen og partiets vilje er feil og må gjøres om. Det skriver jusprofessor Eirik Holmøyvik ved Universitetet i Bergen i en artikkel i Rett24. Han mener at Kommunaldepartementet har feiltolket valglovens bestemmelser om hva som skal til for å få fritak etter den formelle fristen.

NRK - 14 sep 23 kl. 14:53

Avisa Oslo: Ekskludert Frp-er kom inn i Oslo bystyre

Lars Petter Solås, som ble ekskludert fra Fremskrittspartiet etter nachspielbråk på partiets landsmøte, kom likevel inn i Oslo bystyre på partiets liste. Han fikk hele 3017 personstemmer, skriver Avisa Oslo. Solås fikk ikke fritak fra valglistene i Oslo til høsten, fordi han ble ekskludert etter fristen.

NRK - 14 sep 23 kl. 14:53

Ekskludert Frp-er kom inn i Oslo bystyre

Lars Petter Solås, som ble ekskludert fra Fremskrittspartiet etter nachspielbråk på partiets landsmøte, kom likevel inn i Oslo bystyre på partiets liste. Han fikk hele 3017 personstemmer. Avisa Oslo omtalte saken først.

Klartale - 15 maj 23 kl. 08:34

Frps listetopp i Oslo blir tvangsutmeldt av Frp

Politiker Lars Petter Solås var nummer 1 for Fremskrittspartiets (Frp) i Oslo. Han sto på toppen av partiets valgliste. Men nå får han ikke lenger være medlem av Frp.

VG - 07 maj 23 kl. 22:45

Frp forbereder sak mot listetopp – risikerer å bli ekskludert

Frp forbereder sak mot Lars Petter Solås etter et nachspiel i forbindelse med partiets landsmøte forrige helg. Politikeren risikerer å bli ekskludert fra partiet..

Klartale - 19 jun 23 kl. 12:22

Får ikke trekke seg fra Frps valgliste

Lars Petter Solås ble ekskludert fra Fremskrittspartiet (Frp). Årsaken var det som skjedde på landsmøtet til partiet i april. Solås var ufin og truet journalister på et nachspiel.

NRK - 19 maj 23 kl. 09:43

Frp fikk varsel mot Solås i februar

Frp fikk allerede i februar et varsel om Lars Petter Solås, partiets førstekandidat i Oslo, skriver VG. Solås ble ekskludert fra partiet tidligere i vår, etter å ha trakassert og trua journalister på et nachspiel. Varselet var anonymt og gjaldt en hendelse på en bar i Oslo 1.

NRK - 30 jan 23 kl. 11:14

Nettavisen: Eks-statsråd fra Frp blir ordførerkandidat for Høyre

Ifølge Nettavisen vil Kjell-Børge Freiberg stille som ordførerkandidat for Høyre i Hadsel kommune i Vesterålen. Avisen har ikke fått dette bekreftet fra hovedpersonen selv. Freiberg har tidligere vært ordfører for Frp i samme kommune i åtte år.

Aftenposten - 15 feb 23 kl. 20:49

Nora (15) blir ekskludert fra drømmestudiet: – Ønsker ikke bli beskyldt for diskriminering

Nora (15) blir ekskludert fra sin store skoledrøm fordi hun er jente. Men utdanningsdirektøren mener det ikke handler om….

Aftenposten - 08 maj 23 kl. 17:39

Oslo Frps toppkandidat kan bli ekskludert – men partiet kan ikke fjerne ham fra valglisten

Frps Oslo-topp Lars Petter Solås risikerer å bli ekskludert etter anklager om voldelig oppførsel på et nachspiel..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mor og datter (8) funnet døde i Vågsbygd

De to som ble funnet døde i Vågsbygd i Kristiansand i ettermiddag er en mor og en datter på åtte år. Det opplyser politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt på en pressekonferanse..

NRK - 15 minutter siden

Aserbajdsjan skal ha pågrepet den tidligere sjefen for separatistene i Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjan sier de har pågrepet den tidligere lederen for separatistregjering i Nagorno-Karabakh idet han forsøkte å krysse grensa til Armenia. Pågripelsen av Ruben Vardanyan ble kunngjort av den aserbajdsjansk grensevakten onsdag. Vardanyan har ifølge grensevakten blitt brakt til landets hovedstad Baku og er overlevert til «relevante statlige organer», som vil avgjøre hans videre skjebne.

NRK - 1 time siden

Valgstyret anbefaler omvalg i Østfold

Fylkesvalgstyret i Viken har i dag anbefalt at det bør gjennomføres omvalg i Østfold etter en valgtabbe. Stemmesedlene til Industri- og næringspartiet (INP) manglet i et valglokale i Moss i syv timer på valgdagen. Etter stemmene i fylket var talt opp, manglet INP kun syv stemmer for å sikre seg et ekstra mandat i fylkestinget i Østfold ved årets valg.

NRK - 1 time siden

Solberg ukjent med SMKs oversikt 

Tirsdag ble det kjent at Erna Solberg kunne slått opp i Aksjonærregisteret flere selskaper som ektemannen investerte i, men som Statsministerens kontor ikke hadde fått beskjed om. NRK har spurt Solberg hvorfor hun ikke fanget opp disse aksjene ved å slå opp i Aksjonærregisteret. Hun svarer skriftlig: – Sindre Finnes har opplyst at han orienterte Statsministerens kontor om hvilke aksjer han eide før tiltredelse og hvilke han valgte å beholde etter at han solgte seg ned etterkant av sitt møte med embetsverket.

NRK - 1 time siden

EU og USA med toppmøte i Washington i slutten av oktober

USAs president Joe Biden tar imot EU-sjefene Charles Michel og Ursula von der Leyen til toppmøte i Washington 20. oktober, sier en amerikansk tjenestemann. Det siste toppmøtet mellom EU og USA var i Brussel i juni 2021, selv om Biden var gjest under Det europeiske råds møte i mars i fjor.

NRK - 2 timer siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 1 time siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 1 time siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 3 timer siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.

NRK - 3 timer siden

AP: Soldaten Travis King skal være i amerikanske hender

To amerikanske myndighetskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at soldaten Travis King, som krysset grensen til Nord-Korea i juli, nå er i amerikansk varetekt. King skal ha blitt overlevert til amerikanske myndigheter i Kina. Tidligere onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at King skulle utvises fra landet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com