NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:34

NRK - 01 jun 23 kl. 15:43

Eks-biskop på Kypros dømt for overgrep

En eks-biskop på Kypros er dømt for overgrep mot en 16-åring. Han får imidlertid kun en betinget dom. Noe som betyr at han ikke må sone i fengsel, med mindre han dømmes for en ny kriminell handling. Overgrepet skjedde i 1981, og da var det andre lover og strafferammer. Retten har også tatt hensyn til at mannen er 84 år og har dårlig helse.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kypros

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Eks-biskop, Kypros, dømt, for, overgrep
NRK - 01 nov 23 kl. 19:48

Kypros vil sende nødhjelp direkte til Gaza med skip

Kypros vil etablere en skipskorridor for å sende nødhjelp direkte til Gaza med skip. Tanken er at FN skal ta imot og distribuere bistanden i enklaven. Israels statsminister Benjamin Netanyahu «så initiativet i et positivt i lys» da han snakket med Kypros' president Nikos Christodoulides på telefon tirsdag kveld, sier sistnevntes talsperson.

NRK - 21 sep 23 kl. 20:03

Svein Valle ny biskop i Sør-Hålogaland

Svein Valle er tilsatt som ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. – Jeg er takknemlig for den tilliten jeg nå har fått, og gleder meg til å ta fatt på oppgaven. Jeg tror på kirkas prosjekt om å formidle verdier, tro, håp og være en samfunnsaktør.

NRK - 09 maj 23 kl. 03:45

Fem nominerte som biskop i Sør-Hålogaland

To kvinner og tre menn er nå blitt nominert av bispedømmerådet til å overta som biskop i Sør-Hålogaland. Totalt ble 85 personer foreslått til å ta over stafettpinnen som biskop i Sør-Hålogaland etter Ann-Helen Fjeldstad Jusnes, skriver Vårt Land. Hun går av 1.

NRK - 09 nov 23 kl. 08:34

Kongen deltar når Svein Valle vigsles til biskop i Bodø domkirke

Svein Valle vigsles til biskop i Sør-Hålogaland bispedømme i Bodø domkirke 19. november kl. 11.

NRK - 23 feb 23 kl. 15:48

Kypros' nyvalgte president møtte tyrkisk-kypriotisk leder

Kypros' påtroppende president Nikos Christodoulides har holdt sitt første møte med den tyrkisk-kypriotiske lederen Ersin Tatar. Christodoulides håper å få til nye forhandlinger om en gjenforening av øya. Kypros har vært delt siden Tyrkia invaderte deler av øya i 1974.

VG - 20 jun 23 kl. 22:19

Haaland-dobbel mot Kypros: Nå har han passert legendene

ULLEVAAL STADION (VG) (Norge-Kypros 3–0, kampen pågår fortsatt) Erling Braut Haaland har passert Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær i antall landslagmål, etter to scoringer mot Kypros tirsdag..

Klartale - 21 jun 23 kl. 08:57

22-åringen er bedre enn Solskjær og Flo

Norge spiller for tiden kvalifisering. De kjemper om å bli en del av Europa-mesterskapet (EM) til neste år. Det er Tyskland som skal arrangere det.

NRK - 23 jun 23 kl. 12:13

45 syrere reddet utenfor Kypros

Kypriotisk redningstjeneste har berget 45 syrere fra to båter utenfor kysten etter at de fikk melding om at de var i skipsnød. To personer på 20 og 18 år er pågrepet for å ha styrt båtene. Det har blitt vanlig både i Hellas og Kypros å reise tiltale om menneskesmugling mot de som sitter ved roret.

NRK - 25 jun 23 kl. 23:20

Israel roser Kypros for å ha hindret iransk angrep

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hyller Kypros for angivelig å ha hindret et iransk angrep på israelske turister i Limassol. Kontoret til Netanyahu kom ikke med flere detaljer, men det israelske mediet Ynet skriver, uten å angi kilder, at det var planlagt et angrep på israelere i Limassol. Kypros har ikke kommentert saken.

NRK - 18 aug 23 kl. 15:37

FN-soldater skadd i sammenstøt med tyrkiske styrker

Det brøt ut håndgemeng mellom fredsbevarende FN-styrker og tyrkisk-kypriotiske sikkerhetsstyrker på Kypros fredag, opplyser FN. Video av hendelsen viser FN-personell som barker sammen med folk i tyrkisk-kypriotiske politi- og militæruniformer. FN-biler, sementpåler og piggtråd blir flyttet av bulldosere i den FN-kontrollerte buffersonen som deler øya, viser bildene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stoltenberg: – Klima er en viktig sak for Nato

Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato, er også til stede under det 28. klimatoppmøte som startet i Dubai torsdag. Han sier at klima er en viktig sak for Nato fordi klimaendringer påvirker sikkerhet.

NRK - 45 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 2 timer siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 2 timer siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 2 timer siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com