NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 19:26

NRK - 18 jul 21 kl. 20:52

Egypt løslater seks aktivister

Seks fengslede aktivister i Egypt settes fri fra fengsel, bare noen dager etter at landet ble kritisert av USA for behandlingen av rettighetsforkjempere. En av de seks er journalisten Esraa Abdel-Fattah, som ble et symbol på revolusjonen i 2011..
Les mer på NRK


Les mer om:
Egypt, USA, Esraa Abdel-Fattah

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Egypt, løslater, seks, aktivister
E24 - 23 aug 21 kl. 12:22

Miljøaktivister pågrepet etter demonstrasjoner

Aktivister fra Extinction rebellion aksjonerte mandag ettermiddag både i og utenfor olje- og energidepartementet. Senere sperret gruppen trafikken på Majorstuen. 29 aktivister er pågrepet..

NRK - 27 aug 21 kl. 18:42

Aktivister blokkerer veikryss i Oslo

Aktivister fra Extinction Rebellion har blokkert veikrysset Hausmanns gate og Torggata i Oslo sentrum. Aktivistene har parkert en større lastebil i krysset like etter klokka 18.00 fredag ettermiddag.

NRK - 23 aug 21 kl. 02:49

Egypt stenger grensen mot Gaza

Egypt har informert myndighetene på Gazastripen om at grenseovregangen ved Rafah blir stengt mandag morgen, opplyser en talsmann for Hamas, som styrer Gaza. Egypt har ikke gitt noen begrunnelse for beslutningen. Grensen vil være stengt på ubestemt tid.

NRK - 01 aug 21 kl. 08:38

Fem drept i IS-angrep i Egypt

Minst fem soldater ble drept da IS-krigere angrep en veisperring i Sinai i Egypt lørdag. Ytterligere seks soldater ble såret i angrepet i byen Sheikh Zuweid og ble fraktet til militærsykehuset i El-Arish. Tre av angriperne ble drept i ildvekslingen, ifølge militære kilder.

NRK - 02 aug 21 kl. 03:28

HRW: Aktivister trakassert i Egypt

I Egypt har myndighetene innkalt minst fem profilerte menneskerettsaktivister og -advokater til avhør og anklaget dem for å ha svertet regjeringen, melder Human Rights Watch. Siden 2016 er over 30 menneskerettsforkjempere ilagt reiseforbud og minst 12 har fått sine verdier frosset. Human Rights Watch mener dette er trakassering..

NRK - 16 maj 21 kl. 21:36

260 palestinere evakuert til Egypt

Over 260 sårede palestinere ble søndag evakuert fra Gazastripen til Egypt, der de skal få behandling. Det opplyser kilder i helsevesenet og grensemyndighetene. Tre kolonner med totalt 263 sårede passerte grenseovergangen Rafah og inn i Sinai nord i Egypt..

NRK - 01 apr 21 kl. 05:12

Ni aktivister dømt i Hongkong

Ni aktivister ble torsdag dømt for å ha medvirket til å ha organisert en av de største protestene mot den nye sikkerhetsloven i Hongkong i 2019, melder AFP. Deriblant er også Mediemogul og Beijing-kritiker Jimmy Lai, som ble dømt tidligere..

Aftenposten - 01 apr 21 kl. 08:23

Hongkong-aktivister kjent skyldige – risikerer flere års fengsel etter protestmarsj

Mediemogulen Jimmy Lai, demokrativeteranen Martin Lee og fem andre aktivister er dømt for å ha organisert og deltatt i….

Aftenposten - 24 apr 21 kl. 11:00

Blir garantert ikke siste filmen om det betente forholdet mellom FBI og svarte aktivister

En krimthriller og historisk dykk ned i FBIs ulovlige overvåking av aktivister som fortsatt har relevans..

NRK - 25 maj 21 kl. 11:38

Aktivister dømt til fengsel

Sju aktivister er torsdag dømt til fengsel i Hviterussland, melder NTB. De har mottatt dommer som varer fra fire til sju år. Aktivistene ble funnet skyldige i å ha deltatt i «massive uroligheter», melder lokale medier.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Löfven: – En sterk tale

Sveriges statsminister Stefan Löfven mener at Biden holdt en sterk tale. – Forståelsen av behovet for et internasjonalt samarbeid – mer av det. Og at USA skal gjøre sin del av det, og ikke handle ut fra sin kraft, men samarbeide, sier han til NRK.

NRK - 15 minutter siden

Søreide: – Et framoverlent budskap

– Jeg vil si det var et ganske framoverlent budskap, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NRK om Bidens tale. – Han peker på veldig mange av de utfordringene verden står i, som for eksempel pandemibekjempelse og klimaendringer, men sa samtidig veldig klart at det er mulig, sier hun..

NRK - 15 minutter siden

Camilla Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik skriver om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 30 minutter siden

Nakstad med betydelig aksjeformue

Nettavisen skriver at verdien av Espen Nakstads eierandel i en transportkuvøse anslås å være til over 25 millioner kroner etter pandemien. Det var i 2014 han var en av oppfinnerne som lagde en kuvøse for ebola-pasienter. Etter utbruddet av covid-19 skjøt salget av isolatoren kraftig fart.

NRK - 15 minutter siden

Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 30 minutter siden

– Håpar dei går ti år bak i tid

– Det er bra at dei granskar dette, fordi det er Stortinget sjølv som har ansvaret. Det er dei som skal gjera riktige trekk, det er eit straffansvar om dei gjer feil trekk. Så dei skulle også ha rettleia skattytarane som er stortingsrepresentantar, som tilfeldigvis er dei som har vedtatt lovene, seier jurist Bettina Banoun etter det blei kjent at Stortinget set i gang full skatterevisjon.

NRK - 1 time siden

Kan ikke granske pendlerbolig-saken

Siden 2017 har ikke Riksvisjonen gjennomført en enste kontroll av om Stortingets administrasjon etterlever lover og regler. – Normalt burde vi gått inn og gransket denne saken. At vi ikke opptrer som normalt, kan vi takke Stortingets presidentskap for, sier riksrevisor Per-Kristian Foss til Aftenposten..

NRK - 1 time siden

Iverksetter full skatterevisjon

Tirsdag har Stortingets administrasjon satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker. Det skriver NTB. Hensikten er å gjennomgå enkeltsaker og vurdere om fordeler skulle vært pålagt inntektsskatt, med tilhørende arbeidsgiveravgift.

NRK - 1 time siden

Navalnyj kommenterer valget

Den fengslede Putin-kritikeren Aleksej Navalnyj kommenterer valget i Russland fra cella og sier kampen for demokratiet vil fortsette. President Vladimir Putins støtteparti Forente Russland fikk ifølge valgresultatet en klar seier i Duma-valget. Fra flere hold, blant annet Kommunistpartiet, hagler beskyldningene om valgfusk.

NRK - 1 time siden

USA-EU-møte i fare

Samtaler om handel og teknologi mellom EU og USA kan bli utsatt som følge av konflikten mellom Frankrike og USA om en kontrakt for bygging av ubåter. Forberedelsesmøter som skulle funnet sted onsdag i Brussel i forkant av samtalene, er strøket fra EUs kalender av det slovenske presidentskapet. Det første møtet mellom EU og USA er planlagt i Pittsburgh i USA 29.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt