NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 22:43

NRK - 26 sep 22 kl. 17:58

Edward Snowden får russisk statsborgerskap

Russlands president Vladimir Putin har gitt Edward Snowden russisk statsborgerskap, melder Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Vladimir Putin, Edward Snowden, Reuters, Snowden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Edward, Snowdenfår , russisk, statsborgerskap
Klartale - 27 sep 22 kl. 14:27

Edward Snowden får russisk statsborgerskap

Edward Snowden måtte rømme fra USA for ni år siden. Årsaken var at han delte dokumenter som USA sa var hemmelige. Snowden hadde tidligere jobbet for spesialpolitiet CIA.

Klartale - 17 jun 22 kl. 06:00

Erik ble norsk etter 44 år

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - 23 timer siden

Snowden avla ed som russisk statsborger

Edward Snowden, som endte opp i Russland etter å ha avslørt USAs masseovervåkingsprogram, har mottatt sitt russiske pass og avlagt ed som russisk statsborger. Det opplyser hans advokat Anatolij Kutsjerena til russiske nyhetsbyråer fredag. Ifølge Kutsjerena fikk Snowden passet og avla ed torsdag, rundt tre måneder etter at han ble innvilget russisk statsborgerskap av president Vladimir Putin.

Aftenposten - 26 sep 22 kl. 18:15

Putin gir Edward Snowden russisk statsborgerskap

Det kommer frem i et presidentdekret. Edward Snowden skal ha oppholdt seg i Russland siden 2013..

Klartale - 14 jun 22 kl. 06:00

Hva skal til for å bli norsk?

Aldri før har så mange blitt norske statsborgere. 41.100 personer ble norske i fjor.

VG - 26 sep 22 kl. 18:04

Putin gir Edward Snowden russisk statsborgerskap

Snowden har oppholdt seg i Russland siden 2013..

NRK - 18 okt 22 kl. 22:40

Snowden kritiserer Norges E-tjeneste

Den russisk-amerikanske varsleren Edward Snowden kommer med kraftig kritikk av den norske etterretningstjenesten på Twitter. «Det er uforståelig for meg at en nasjon som er så geografisk velsignet og politisk sofistikert, da Norge noen gang frivillig ville omfavne infrastrukturen for masseovervåking. Dette forslaget er en forbrytelse mot den liberale tradisjonen», skriver Snowden, på norsk.

NRK - 01 nov 22 kl. 05:11

Russisk milliardær sier fra seg statsborgerskapet

Den russiske milliardæren Oleg Tinkov frasier seg sitt russiske statsborgerskap på grunn av krigen i Ukraina, som han tidligere har kritisert. – Jeg har tatt beslutningen om å frasi meg mitt russiske statsborgerskap. Jeg kan ikke og vil ikke bli assosiert med et fascistisk land som startet en krig med sitt fredelige naboland og dreper uskyldige mennesker daglig, sier Tinkov i en uttalelse på Instagram.

NRK - 29 sep 22 kl. 16:27

VG: Nordmenn med dobbelt statsborgerskap kan bli innkalt til militærtjeneste i Russland

– Dobbelt statsborgerskap (norsk/russisk) kan medføre at russiske myndigheter anser deg som russisk. Dette kan få konsekvenser i forhold til dine plikter og rettigheter i Russland, inkludert rekruttering til militærtjeneste. Det skriver Utenriksdepartementet i en e-post til VG.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Stabil tilstand etter knivstikking i Oslo

En person ble tidligere lørdag kveld sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på T-banen i Oslo. Ifølge politiet var personen kritisk skadet. Tilstanden skal nå være stabil.

NRK - 1 time siden

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 2 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - 2 timer siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - 3 timer siden

To skadet i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem er skadet.

NRK - 2 timer siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 3 timer siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 3 timer siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.

NRK - 3 timer siden

Ny kniv-pågripelse i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll på en mann som skal ha gått med kniv i parkeringshuset på Oslo S. En vekter hadde observert mannen. Ingen skal ha blitt truet eller skadet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com