NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:38

NRK - 21 aug 23 kl. 21:00

Ecowas sier nei til Niger-juntaens forslag

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas går ikke med på militærjuntaen i Nigers forslag til løsning på den spente situasjonen. Ecowas har truet med å gripe inn med militærmakt etter at juntaen kastet president Mohamed Bazoum i et kupp 26. juli. Juntaen har foreslått en nasjonal dialog om overgang tilbake til demokratiet, og nye valg innen tre år. Det avviser Ecowas.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ecowas, Nigers, Mohamed Bazoum, Bazoum, Abdourahamane Tiani, NTB, Niger

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ecowas, sier, nei, til, Niger-juntaens, forslag
NRK - 08 aug 23 kl. 15:12

Juntaen i Niger vil ikke møte Ecowas-representanter

Militærjuntaen som har tatt makten i Niger, sier den ikke kan ta imot representanter for den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas. I et offisielt brev nyhetsbyrået AFP har fått innsyn i, viser juntaen til sikkerhetshensyn når de sier de ikke kan ta imot utsendingene. – Sinne og opptøyer i kjølvannet av sanksjoner innført av Ecowas gjør at det ikke er mulig å oppnå den ønskelige sikkerheten og roen for å ønske delegasjonen velkommen, skriver Nigers utenriksdepartement til Ecowas-kontoret i hovedstaden Niamey.

NRK - 11 aug 23 kl. 00:56

USA og Frankrike støtter Ecowas-fremstøt i Niger

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas får full støtte fra Frankrike og USA i forsøket på å få gjeninnsatt Nigers president. – Ecowas, en organisasjon som samler vestafrikanske land, spiller en nøkkelrolle i å tydeliggjøre nødvendigheten av gjenopprettelse av lov og orden, og vi støtter fullt ut Ecowas' lederskap og arbeid rundt dette, sier USAs utenriksminister Antony Blinken. Uttalelsen kom ved midnatt natt til fredag norsk tid, kort tid etter at Frankrike hadde sendt ut en likelydende uttalelse.

NRK - 19 aug 23 kl. 20:43

AFP: Ecowas-delegasjon har møtt Nigers avsatte president

Delegasjonen fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas som lørdag ankom Niger, har møtt landets avsatte president. Det opplyser en kilde i samarbeidsorganisasjonen til nyhetsbyrået AFP. President Mohamed Bazoum ble avsatt 26.

NRK - 19 aug 23 kl. 17:41

Ny vestafrikansk delegasjon på plass i Niger

En delegasjon fra den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas ankom lørdag Niger for nye samtaler med landets kuppmakere. Et fly som fraktet delegasjonen, landet i hovedstaden Niamey rundt klokken 13, én dag etter at Ecowas-landenes forsvarssjefer sa at de var klare til å gripe inn i landet for å gjeninnsette president Mohamed Bazoum. 63-åringen ble avsatt 26.

NRK - 06 aug 23 kl. 19:15

Juntaen i Niger ser ut til å trosse advarsler om angrep

Kuppmakerne i Niger viser ingen tegn til å gi fra seg makten, til tross for at tidsfrisen fra Ecowas om militær inngripen løper ut søndag. Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas hevder å ha en plan for en mulig militær intervensjon i Niger dersom kupplederne ikke trekker seg. De har satt en frist som går ut nå søndag.

NRK - 11 aug 23 kl. 11:27

Ecowas forbereder å sende militærstyrker til Niger

Den vestafrikanske blokken Ecowas går videre med planene om en mulig militær intervensjon i Niger, selv om de ikke har gitt opp håpet om en fredelig løsning. Ecowas har holdt flere krisemøter om kuppet, og torsdag beordret de aktivering av en beredskapsstyrke til en mulig militærintervensjon mot juntaen. Det er ikke kjent hvor store Ecowas-styrkene vil være, om den faktisk vil starte en intervensjon og hvilke land som vil bidra.

NRK - 17 aug 23 kl. 12:49

Ecowas: Vil bruke alle tilgjengelige midler for å

Den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen, Ecowas, sier at de kommer til å bruke alle tilgjengelige midler for å gjenopprette orden i Niger. En talsmann for organisasjonen sier at de fremdeles er villige til å gi diplomatiet en sjanse, men dersom ikke noe annet fører fram, er Ecowas klare til å gå inn i landet med militære styrker..

NRK - 18 aug 23 kl. 20:21

ECOWAS: Klare for å gå inn med styrker om vi får ordre om det

Lederne for den Vest-afrikanske samarbeidsorganisasjonen ECOWAS holder toppmøte i Ghanas hovedstad Accra denne uka. En potensiell militær inngripen ses på som siste utvei dersom forhandlingene med kuppmakerne i Niger ikke fører fram. Organisasjonens kommissær for politiske saker og sikkerhet, Abdel-Fatau Musah, sier de fortsatt søker en diplomatisk løsning, men at de er klare for å gå inn i Niger med militære styrker dersom de får ordre om det.

Klartale - 16 aug 23 kl. 13:57

Slik styres Niger nå

Makten har blitt kuppet i Niger. President Mohamed Bazoum ble satt i husarrest sammen med sin kone og sønn. Dette skjedde 26.

NRK - 04 aug 23 kl. 19:16

Vestafrikanske land vurderer militær intervensjon i Niger

Abdel-Fatau Musah, kommissær for politiske spørsmål, fred og sikkerhet i De vestafrikanske staters økonomiske fellesskap (Ecowas), sa onsdag at en militær intervensjon i Niger er siste utvei. Men etter et møte i Abuja fredag, har Den vestafrikanske unionen endret tonen. Vestafrikanske forsvarssjefer har en plan hvis kuppledere ikke går av, sier kommissæren.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 45 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 45 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 45 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 45 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com