NRK > Nyheter

Saturday, 13 April, 02:38

NRK - 25 mar 23 kl. 20:00

Earth Hour 2023

Verda rundt blir folk i dag oppmoda om å skru av lyset som ei symbolsk handling. Den årlege markeringa rettar fokus på klimaendringane og andre miljøproblem. I Noreg blir folk oppmoda om å sløkke lyset i éin time, mellom klokka 20.30 og 21.30.
Les mer på NRK


Les mer om:
Noreg, Verdens, WWF, Earth Hour, Hour

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Earth, Hour, 2023
Klartale - 25 mar 23 kl. 07:00

Har du én time å bruke på planeten vår?

Verden blir varmere. Naturen forandrer seg. Og tøffere vær kan sende mange på flukt.

NRK - 15 sep 23 kl. 17:07

Nordfjord trekker en rekke kjøttprodukter grunnet mistanke om E. coli

Fredag ettermiddag trekker kjøttprodusenten en rekke produkter fra markedet etter mistanke om E. coli. Det skriver produsenten selv i en pressemelding.

NRK - 28 nov 23 kl. 12:44

Eldorado kebabsalat tilbakekalles – mistanke om rå kyllingbiter

Unil tilbakekaller Eldorado kebabsalat. Det er mistanke om at enkelte av boksene kan inneholde rå kyllingbiter. Unil tilbakekaller Eldorado kebabsalat med holdbarhet mellom 05.

NRK - 14 dec 22 kl. 07:12

Lavere elavgift de første tre månedene i 2023

– Vintermånedene i Norge er kalde og mørke. Dette er den årstiden da de fleste av oss bruker mest strøm. Med de høye strømprisene vi har hatt det siste året mener regjeringen det er riktig å ha redusert elavgiften i perioden januar, februar og mars 2023, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding.

Klartale - 18 dec 23 kl. 16:00

Slik reiste vi i 2023

Korona-pandemien gjorde at vi reiste mindre. Mange har også slitt mer økonomisk den siste tiden. Samtidig er lysten vår til å reise sterk.

NRK - 31 jan 24 kl. 08:52

Equinor: – Aldri hatt så få alvorlige personskader som i 2023

Sikkerhetsresultatene for 2023 viser en overordnet positiv trend ved utgangen av året, skriver Equinor om egen drift. For fjerde kvartal 2023 var frekvensen for alvorlige hendelser per million arbeidstimer (SIF) 0,4. Antall alvorlige hendelser har aldri vært så lavt som i 2023.

NRK - 02 jan 23 kl. 19:38

Fred White, trommeslager i Earth, Wind & Fire, er død

Trommeslageren Fred White fra 70-tallsbandet Earth, Wind & Fire er død, 67 år gammel. Hans bror Verdine White bekrefter dødsfallet i et innlegg på Instagram. Familien vår er i sorg i dag, etter tapet av et fantastisk og talentfullt familiemedlem, skriver broren.

NRK - 27 apr 23 kl. 13:46

Rema 1000 kaller tilbake økologiske linfrø

Linfrø fra Kolonihagen er fjernet fra butikkene på grunn av en mulig helsefare for folk som er allergiske mot sennep. Produktene som trekkes tilbake, har batchnummer P-007819 og best før dato 11.10-2023, 12.

NRK - 02 jun 23 kl. 11:41

Innfører droneforbud under kongebesøk

Politiet i Nordland opplyser i ei pressemelding at det blir forbud mot droneflyging under kongeparets besøk på Helgeland. Luftrestriksjonene gjelder ved følgende områder: - Hemnesberget i Hemnes kommune – Mandag 5. Juni 2023 kl 09:00-12:00 – Hattfjelldal i Hattfjelldal kommune – Mandag 5.

NRK - 20 jul 23 kl. 16:41

Nesten alle ferger i Nordland blir gratis

Fra 16. august blir det gratis å reise med nesten alle fergene i Nordland. Det vil gjelde 20 av 23 fergesamband som eies av Nordland fylkeskommune, skriver de på sine nettsider.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Regissør Eleanor Coppola er død

Regissør Eleanor Coppola, kona til Gudfaren-regissør Francis Ford Coppola og mor til filmskaper Sofia Coppola, er død, 87 år gammel, opplyser familien. Hun døde fredag med familien rundt seg hjemme i Rutherford i California, opplyser familien i en uttalelse. Det er ikke oppgitt noen dødsårsak.

NRK - 45 minutter siden

Biden: – Ikke gjør det

USAs president Joe Biden sa fredag at det er sannsynlig at Iran vil angripe Israel før eller senere, melder nyhetsbyrået Reuters. – Jeg vil ikke gi ytterligere detaljer, men jeg antar at det vil skje før eller senere, sa presidenten fredag kveld. På spørsmål om hva budskapet er til Iran, svarte han: – Ikke gjør det!

NRK - 1 time siden

Harris: Trump vil ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover

Donald Trump ønsker å ta USA tilbake til 1800-tallets abortlover, hevder visepresident Kamala Harris. Hun talte fredag i vippestaten Arizona, der delstatens øverste domstol nylig ga grønt lys å gjeninnføre en abortlov fra 1864. (NTB) Loven innebærer at abort er forbudt i alle tilfeller, unntatt når mors liv er i fare.

NRK - 1 time siden

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å reise fra Iran

Tyskland og Østerrike ber innbyggere om å forlate Iran på grunn av den økte risikoen for en eskalering mellom Iran og Israel. – Sammen med våre partnere gjør vi alt vi kan for å hindre en eskalering av situasjonen i Midtøsten via diplomatiske kanaler, skriver utenriksdepartementet i Tyskland på X. Danmark har også advart om økt risiko for militær eskalering i Midtøsten, skriver DR..

NRK - 2 timer siden

Digitaliseringsministeren vil ikke forby TikTok

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) sier hun tar advarslene om TikTok på alvor, men vil ikke forby appen. – Jeg er skeptisk til å forby. Vår mening er at vi ikke kan trygge Norge ved å forby enkeltapper.

NRK - 2 timer siden

Trump sier han vil vitne i «hysjpengesaken»

Dommeren i den såkalte hysjpenge-saken mot Donald Trump avviste fredag nok et forsøk fra ekspresidenten på å utsette saken. Trumps advokater argumenterte blant annet med at utvalget av jurymedlemmer kan ha fått med seg den eksepsjonelt skadelige nyhetsdekningen av saken. Dommer Juan Merchan var ikke overbevist.

NRK - 2 timer siden

Stein Lier-Hansen: – Bra for meg at saken behandles av Økokrim

Fredag kveld ble tidligere administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, intervjuet på journalistkonferansen Skup. – Jeg er åpen for at jeg har gjort ting som jeg må stå til rette for. Derfor var jeg veldig opptatt av at Økokrim skulle ta saken, for da kommer den type prosess inn i en form som gjør at du har rettssikkerheten din på plass, selv om resultatet blir at du får en smell.

NRK - 3 timer siden

45 migranter fryktes omkommet i Middelhavet

45 migranter er savnet og fryktes omkommet etter at båten deres sank i Middelhavet onsdag, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM). Migrantene forsøkte å ta seg fra Tunisia til Europa da båten de var om bord i forliste, opplyser IOM. Det er ikke funnet overlevende etter forliset.

NRK - 3 timer siden

Idrettstrener fengslet for seksuelle overgrep mot tre unge utøvere

En mann fra Telemark ble fredag varetektsfengslet, siktet for overgrep mot tre ungdommer han har vært trener for. Idrettstreneren ble pågrepet onsdag denne uken. Han er siktet for tre tilfeller av misbruk av overmaktsforhold og to tilfeller av seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år, ifølge fengslingskjennelsen fra Telemark tingrett.

NRK - 4 timer siden

Georgieva fortsetter som IMF-sjef i fem nye år

Det internasjonale pengefondets sjef Kristalina Georgieva får beholde vervet i en ny femårsperiode. Det bekreftet IMFs styre fredag. Styret i Det internasjonale pengefondet (IMF) opplyser at beslutningen om å vise henne tillit i fem nye år, er enstemmig vedtatt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com