NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:09

NRK - 14 maj 23 kl. 09:17

EUs utenrikssjef motsetter seg bistandsnekt til palestinske myndigheter

Josep Borrell er sterkt imot å stanse den økonomiske hjelpen til de palestinske selvstyremyndighetene som reaksjon på antisemittiske innhold i skolebøker. Da EU-budsjettet vedtok sitt budsjett denne uken, var det lagt inn et krav om at «problematisk og hatefullt innhold» i palestinske skolebøker og læremidler må fjernes før bistanden på 300 millioner euro per år kunne betales ut. Beløpet tilsvarer nesten 3,5 milliarder kroner med dagens kurs. – De palestinske myndighetene er i en svært presset situasjon og risikerer konkurs dersom bistanden fra EU hindres. Som utenrikssjef vil jeg ikke tillatte dette, sier Borrell til nyhetsbyrået AFP i forbindelse med et uformelt utenriksministermøte i Stockholm..
Les mer på NRK


Les mer om:
Borrell, EU, AFP, Stockholm, EUs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EUs, utenrikssjef, motsetter, seg, bistandsnekt, til, palestinske, myndigheter
NRK - 10 maj 23 kl. 16:07

EUs utenrikssjef med Ukraina-korreks til Stoltenberg

Det er ikke opp til generalsekretær Jens Stoltenberg å avgjøre om Ukraina hører hjemme i Nato, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. – Ukraina har en rettmessig plass i den euroatlantiske familien. Ukraina hører rettmessig til i Nato, og over tid vil vår støtte hjelpe til å gjøre det mulig, sa Stoltenberg da han i forrige måned besøkte president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv.

NRK - 06 jun 23 kl. 14:43

EU fordømmer ødeleggelse av demning

Russland har tatt sin aggresjon til et nytt nivå, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell etter ødeleggelsen av Kakhovka-demningen sør i Ukraina. – Russlands angrep på sivil infrastruktur har nådd et nytt nivå med ødeleggelsen av demningen ved vannkraftverket Kakhovka, sier Borrell i en felles uttalelse med EUs kommissær for krisehåndtering Janez Lenarcic. – EU fordømmer dette angrepet på det sterkeste.

NRK - 05 jul 23 kl. 13:05

Kina avlyser møter med EUs utenrikssjef

EUs utenrikssjef Josep Borrell skulle reist til Kina neste uke for møter med den kinesiske utenriksministeren Qin Gang. Nå har Kina avlyst møtene. Det er foreløpig uvisst hva avlysningen skyldes.

NRK - 26 jun 23 kl. 09:21

EUs utenrikssjef bekymret over ustabilitet i atombevæpnede Russland

Det er ikke bra med ustabilitet i atombevæpnede Russland, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. Han møtte pressen mandag før et møte med utenriksministre i unionen. Der understreket han at Wagner-gruppen er et «monster» som Vladimir Putin selv har skapt.

NRK - 07 jun 23 kl. 21:15

EU vil bedre forholdet til Latin-Amerika

EU varsler gjenoppbygging av forholdet til Latin-Amerika i et forsøk på å gjøre seg mindre avhengig av Kina og samtidig øke innflytelsen i regionen. – Noen ganger har dette partnerskapet blitt tatt for gitt eller til og med forsømt, sa EUs utenrikssjef Josep Borrell onsdag da EU presenterte sin plan for å styrke forholdet til Latin-Amerika. EUs bånd til regionen har vært preget av en feilslått fullføring av en omfattende handelsavtale med Mercosur-gruppen, som består av Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay, etter to tiår med forhandlinger.

NRK - 23 jan 23 kl. 18:40

EUs utenrikssjef: Tyskland blokkerer ikke eksport av Leopard 2-stridsvogner

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier at Tyskland ikke blokkerer eksport av Leopard 2-stridsvogner, ifølge nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 15 mar 23 kl. 19:24

EUs utenrikssjef uønsket i Israel

EUs utenrikssjef Josep Borrell er ikke velkommen til å besøke Israel, uttaler israelske tjenestemenn. Bakgrunnen er hans kritiske uttalelser knyttet til israelsk politikk på Vestbredden, uttaler de. Det var i forrige uke at Borrell i et meningsinnlegg hos Project Syndicate kom med uttalelser som israelske tjenestemenn mener likestiller israelske ofre for palestinske angrep med militante palestinere som blir drept i israelske militæraksjoner.

NRK - 23 apr 23 kl. 20:58

EU evakuerer delegasjon fra Sudan – ambassadør blir værende

EU evakuerer sin delegasjon fra Khartoum, men ambassadøren blir værende i Sudan, opplyser EUs utenrikssjef Josep Borrell. EU-ambassadør Aidan O'Hara ble overfalt i sitt eget hjem i Khartoum for en uke siden, men ble ikke alvorlig skadd. Borrell sier at O'Hara vil fortsette sitt arbeid fra Sudan, men gir ingen ytterligere opplysninger.

NRK - 22 aug 23 kl. 11:16

EUs utenrikssjef vil ha fredskonferanse for Ukraina

EUs utenrikssjef Josep Borrell jobber med å få på plass et møte på ministernivå i FN for å diskutere en fredsløsning i Ukraina. Møtet vil sannsynligvis finne sted i slutten av september, sa Borrell på en pressekonferanse i den spanske byen Santander mandag, ifølge nettstedet Politico. Ifølge en EU-talsmann er det snakk om å oppgradere et møte på sidelinjen til FNs hovedforsamling fra politisk direktør-nivå til ministernivå.

NRK - 18 apr 23 kl. 07:16

EU-ambassadøren overfalt i Sudan

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier EUs ambassadør til Sudan, Aidan O'Hara, ble overfalt i sitt eget hjem mandag kveld. – For et par timer siden ble EUs ambassadør i Sudan overfalt i sitt eget hjem, skriver Borrell på Twitter. – Dette er et grovt brudd på Wien-konvensjonen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 5 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com