E24 > Økonomi

Saturday, 23 September, 19:19

E24 - 10 maj 23 kl. 14:19

EUs nye migrasjon- og asylpakt

Stortinget sluttet opp om pakten før de visste hvordan den ville bli..
Les mer på E24


Les mer om:
EUs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EUs, nye, migrasjonog , asylpakt
NRK - 29 jun 23 kl. 07:07

EU går videre med planene om strengere grensekontroller

Forliset i Middelhavet, der over 500 personer kan ha mistet livet, endrer ikke EUs migrasjonspolitikk. Unionen går videre med planene om strengere grensevern. EU-ledere vil denne uka fortsette arbeidet med planer om å styrke blokkens grenser og outsource migrantutfordringene til de landene folk forlater eller krysser for å komme til Europa.

NRK - 16 jul 23 kl. 19:52

EU og Tunisia inngår avtale – vil begrense migrasjon

Tunisia og EU inngikk søndag det de kaller en strategisk avtale om å bekjempe migrasjon og menneskesmugling. Den tunisiske presidenten Kais Saied, president for EU-kommisjonen Ursula von der Leyen, samt statsministre i Nederland og Italia, Mark Rutte og Giorgia Meloni var tilstede under signeringen. Avtalen tar sikte på å stoppe menneskesmuglere, styrke grensekontroll og bedre registrering og retur av migranter, med sikte på å styrke arbeidet for å få slutt på irregulær migrasjon, tvitret Rutte etter at avtalen var på plass..

NRK - 07 jun 23 kl. 21:15

EU vil bedre forholdet til Latin-Amerika

EU varsler gjenoppbygging av forholdet til Latin-Amerika i et forsøk på å gjøre seg mindre avhengig av Kina og samtidig øke innflytelsen i regionen. – Noen ganger har dette partnerskapet blitt tatt for gitt eller til og med forsømt, sa EUs utenrikssjef Josep Borrell onsdag da EU presenterte sin plan for å styrke forholdet til Latin-Amerika. EUs bånd til regionen har vært preget av en feilslått fullføring av en omfattende handelsavtale med Mercosur-gruppen, som består av Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay, etter to tiår med forhandlinger.

NRK - 15 maj 23 kl. 16:35

FNs migrantbyrå får sin første kvinnelige sjef

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) har for første gang utnevnt en kvinne som generalsekretær. Det er USAs president Joe Bidens tidligere seniorrådgiver for migrasjon Amy Pope som har fått den prestisjefulle jobben, opplyser IOM i en pressemelding mandag ettermiddag. Hun overtar jobben fra António Vitorino 1.

NRK - 17 jul 23 kl. 23:10

200 migranter reddet i Sahara

Nesten 200 migranter er reddet av libyske grensevakter i ørkenen mellom Tunisia og Libya etter at de angivelig ble dumpet der av tunisiske militære. FNs organisasjon for migrasjon (IOM) sier de har tatt hånd om 191 mennesker. De og de libyske grensevaktene har sørget for mat og midlertidig ly for dem, ifølge libyske myndigheter.

NRK - 16 feb 23 kl. 21:49

Et flertall i EU tror Ukraina vinner krigen

Et klart flertall av EUs innbyggere er overbevist om at Ukraina vil gå seirende ut av krigen mot Russland, viser en fersk meningsmåling. 61 prosent av de spurte tror Ukraina vinner krigen, viser målingen som er utført av Bertelsmann-stiftelsen i Tyskland. Tyskerne er noe mer skeptiske, men også der tror 55 prosent at Ukraina vil gå seirende ut.

NRK - 28 mar 23 kl. 15:43

Frp om EUs nei til fossilbiler: – Galskap å forby bensinbiler

Fossilbiler skal forbys i EU etter 2035, besluttet EU-landene tirsdag. Nå forventer Frp at regjeringen avklarer at vedtaket ikke får konsekvenser for Norge. – Det er galskap å forby bensinbiler i en situasjon der strømprisen allerede er helt ute av kontroll.

NRK - 01 mar 23 kl. 17:17

EU vil innføre digitale førerkort

EU-kommisjonen vil innføre digitale førerkort for å gjøre det lettere for EU-landene å gjenkjenne og erstatte hverandres ID-kort. Forslaget om digitale førerkort kommer som del av EUs planer om å oppdatere eksisterende trafikkregler i blokken. EUs klimakommissær Frans Timmermans sier nye trafikkregler også bør lære fremtidige sjåfører hvordan de bedre kan dele veien med syklister og andre.

NRK - 13 maj 23 kl. 08:45

Ungarn truer med å blokkere EUs nye sanksjonspakke mot Russland

Ungarn vil ikke godkjenne EUs nye sanksjonspakke mot Russland så lenge den ungarske banken OTP står på Ukrainas liste over Russlands støttespillere. Det sa landets utenriksminister Peter Szijjarto på et møte med EUs utenriksministre i Stockholm. OTP er Ungarns største bank.

NRK - 13 jan 23 kl. 15:26

Svensk satellittsenter åpnet av kong Carl Gustaf og von der Leyen

Fredag ble det nye satellittsenteret Esrange i Kiruna i Sverige åpnet av kong Carl Gustaf og EU-kommisjonenes leder Ursula von der Leyen. Også statsminister Ulf Kristersson var til stede. Esrange blir det første anlegget for oppskyting av satellitter i Europa.

Fler nyheter fra E24

E24 - 1 time siden

Kraftig prishopp på olivenolje

I Spania er det olivenolje-tyver på ferde. Her hjemme ligger den populære oljen på toppen av prisstatistikken til SSB..

E24 - 4 timer siden

117 kan miste jobben etter entreprenørkonkurs: – Trist dag

Etter 18 års drift melder KF Entreprenør oppbud. – Uvisst om vi klarer å sikre løsninger som innebærer videre arbeid for de ansatte, sier bostyrer..

E24 - 4 timer siden

Nye milliardsprekker i oljebransjen: – Vanvittig kostnadsøkning

Equinors oljeprosjekt Johan Castberg sprekker med 13 milliarder kroner, mens Vår Energis Balder X sprekker med fire milliarder. – Viser at Equinor ikke har hatt kontroll på kostnadene, sier Lars Haltbrekken (SV)..

E24 - 6 timer siden

Fagarbeidere har ikke råd til å bo i Oslo: – Vi er på vei inn i en ond spiral, sier NHO

En familie med to lavtlønte foreldre har bare råd til 0,2 prosent av egnede boliger i Oslo. – Vi er på vei inn i en ond spiral, sier NHO..

E24 - 8 timer siden

Flytopp Per Braathen om «grønnere reiser»: – Folk er ikke villig til å betale for det

Flyinvestor Per G. Braathen vil gjøre det skamfullt ikke å velge mer miljøvennlige reiser. Han er overrasket over at det er fritidsreisende som drar lasset..

E24 - 9 timer siden

Nostalgisk trend: Yngre går tilbake til filmen.

Den analoge filmen var ikke død. Fotobutikkene klarer ikke å skaffe nok filmruller. Bransjen er tatt på sengen av trenden..

E24 - 11 timer siden

Hollywood-streiken: Tre dager med forhandlinger uten enighet

Heller ikke fredag ble partene i manusforfatter-streiken i Hollywood enige om en avtale. Streiken har nå vart i 144 dager..

E24 - 11 timer siden

TV-stjerne gransket kryptobransjen: – Jeg kunne bare ikke stoppe

SAN FRANCISCO (E24): Skuespiller Ben McKenzie (45) fryktet for karrieren da han begynte å granske kryptobransjen. Når en av historiens største svindelsaker nå kommer for retten, kan han tenke «hva var det jeg sa?»..

E24 - 12 timer siden

Plastertesten

Erna Solberg har ikke lyst til å gi seg. Men kan hun overleve politisk?.

E24 - 20 timer siden

Strømmetjeneste tar reklamegrep – øynes milliardhopp

Det drar seg til i kampen om strømme-inntektene..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com