NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 06:48

NRK - 25 nov 22 kl. 07:49

EUs innenriksministre møtes etter Ocean Viking-bråk

EU-ministre som er ansvarlige for innvandring og migrasjon skal holde et hasteinnkalt møte i Brussel fredag. Bakgrunnen er striden mellom Frankrike og Italia om hvem som hadde ansvaret for å ta hånd om migranter som ble plukket opp av det norskflaggede redningsfartøyet Ocean Viking. Italia nektet skipet å legge til kai, til tross for at det hadde plukket opp en rekke migranter utenfor landets kyst. Det endte med at skipet la til kai i Frankrike. Flere av de reddede migrantene skal tas inn av Norge.
Les mer på NRK


Les mer om:
Brussel, Frankrike, Italia, Ocean Viking, Norge, Middelhavet, EU, FNs, IOM, NTB, EUs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EUs, innenriksministre, møtes, etter, Ocean, Viking-bråk
NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

NRK - 14 okt 22 kl. 20:39

EUs vaksinekjøp etterforskes

EUs felles påtalemyndighet har åpnet etterforskning av EU-kommisjonens anskaffelse av koronavaksiner verdt milliarder av euro. – Denne eksepsjonelle bekreftelsen kommer etter at det har vært ekstremt stor offentlig interesse, heter det i en knapp uttalelse fra EUs påtalemyndighetskontor EPPO fredag. – Ingen ytterligere detaljer vil bli offentliggjort på dette stadiet, tilføyer EPPO.

NRK - 17 okt 22 kl. 14:00

EUs utenriksministre stiller seg bak opptrening til Ukraina

EUs utenriksministre vil gi sin støtte til et stort treningsopplegg for rundt 15.000 ukrainske soldater, ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell. Å koordinere EUs militære for å gi opptrening til Ukraina vil være mer verdifullt enn at hvert enkelt land skal stå for opptrening alene, uttalte Borrell under utenriksministermøtet i EU mandag.

NRK - 18 jul 22 kl. 22:17

Borrell: – Sanksjonene mot Russland virker

EUs sanksjoner mot Russland virker, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell. EU utvidet mandag den militære støtten til Ukraina med 500 millioner euro. – Sanksjonene virker.

NRK - 04 jan 23 kl. 10:19

EU møtes om felles testkrav for reisende fra Kina

EU landene møtes onsdag for å prøve å bli enige om felles smittevernregler for reisende fra Kina. Flere land har begynt å koronateste reisende fra landet. I forrige uke fastslo EUs smittevernbyrå at obligatorisk koronatesting av reisende fra Kina er faglig ubegrunnet.

NRK - 11 okt 22 kl. 07:46

Østerrike vil stanse EUs «grønnmerking»

Regjeringene i Østerrike og Luxembourg starter en rettslig prosess for å stanse EUs planer om å gi naturgass og kjernekraft et grønt stempel. Striden dreier seg om EUs såkalte taksonomi, en omfattende ordning som skal styre investeringer i bærekraftig retning. Tidligere i år har både EU-kommisjonen og EU-parlamentet gått inn for at gass og kjernekraft – under visse forutsetninger – kan regnes som miljøvennlig energi.

NRK - 18 jul 22 kl. 21:54

EU innleder samtaler om medlemskap med Albania og Nord-Makedonia

EUs 27 medlemsland ble mandag enige om å innlede medlemssamtaler med Albania og Nord-Makedonia, etter at sistnevnte løste en tvist landet hadde med Bulgaria. – EUs medlemsland har akkurat blitt enige om å innlede medlemssamtaler med Albania og Nord-Makedonia, skriver Tsjekkias statsminister Petr Fiala, hvis land har EUs roterende presidentskap, på Twitter. – Vi har tatt nok et viktig skritt mot å bringe Vest-Balkan nærmere EU, legger han til.

NRK - 14 nov 22 kl. 11:44

Xi og Biden: – Viktig å møtes ansikt til ansikt

Både USAs president Jo Biden og Kinas president Xi Jinping vektla viktigheten av å møtes ansikt til ansikt og begge lands ledere sa det er områder hvor ikke bare deres egne innbyggere, men også resten av verden forventer at de skal jobbe for å finne løsninger. – Verden forventer at vi spiller en rolle i saker som klima og matsikkerhet, sa Biden. Xi underslo ikke at forholdet mellom USA og Kina er inne i en krevende fase.

NRK - 29 jul 22 kl. 05:57

EUs grensebyrå dekket over folkerettsbrudd, ifølge rapport

EUs grensebyrå Frontex dekket rutinemessig over at Hellas presset migranter tilbake og hindret dem i å komme i land, ifølge en lekket granskingsrapport. Rapporten fra EUs antikorrupsjonsmyndighet OLAF sier at Frontex var medskyldig i den greske innsatsen for å tvinge migranter og asylsøkere til å returnere til Tyrkia etter å ha krysset Egeerhavet, skriver tyske Der Spiegel. Nyhetsmagasinet har fått innsyn i Olafs 129 sider lange rapport om Frontex' opptreden under den nå avgåtte lederen Fabrice Leggeri.

NRK - 10 okt 22 kl. 20:59

EU utviser Nicaraguas ambassadør

Nicaragua valgte for to uker siden å kaste ut EUs ambassadør etter at landets ledelse fikk kritikk. Nå svarer EU med samme mynt. – Dette er et gjensidig svar på den nicaraguanske regjeringens avgjørelse om å erklære lederen av EUs delegasjon til Nicaragua uønsket.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

En person til sykehus etter boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. Tre personer som bor i huset kom seg ut av huset. – En person blir kjørt til sykehus for behandling/sjekk og to andre blir sendt til legevakt for sjekk, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 45 minutter siden

Flere stengte fjelloverganger i Vest

Vegtrafikksentralen Vest melder om flere stengte veier søndag morgen, på grunn av uvær i fjellet. Fv50 Aurland-Hol: Stengt Fv53 Tyin-Årdal: Stengt E134 Haukeli: Kolonne Rv7 Hardangervidda blir stengt til mandag, ny vurdering kl. 12.

NRK - 1 time siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 1 time siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 1 time siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.

NRK - 1 time siden

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 1 time siden

Truet med pistol i Moss

Rundt klokken tre natt til søndag ble en politipatrulje i Moss kontaktet av en mann og kvinne som fortalte at de hadde blitt truet av en ukjent mann med pistol. Beskrivelser av mannen fra de fornærmede, og innsats fra politiet, ble en mann i 20-årene pågrepet i nærheten etter kort tid, melder politiet i Øst på Twitter..

NRK - 1 time siden

Mann skallet til to politibetjenter i Drammen

En mann i 20-årene forsøkte å skalle til to polititjenestepersoner, da politiet tok kontakt med ham på et spisested i Drammen sentrum. Mannen ble pågrepet og siktet for vold mot offentlige tjenestepersoner, tvitrer Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 2 timer siden

Mann med innreiseforbud til Norge stakk av fra politiet

En mann fra Litauen som var pågrepet av politiet for å ha brutt innreiseforbud til Norge, stakk av fra politipatruljen ved Ullensaker. Etter en kort flukt inn i skogen, ble mannen innhentet av politiets hundeekvipasje. Mannen blir satt i arresten, melder politiet i Øst..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com