NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 00:29

NRK - 09 nov 21 kl. 12:36

EU vil suspendere hviterussere

EU vil suspendere visum for embetsfolk fra Hviterussland. EU beskylder Hviterussland for å oppmundre migranter fra Midtøsten, Afghanistan og Afrika til å krysse grensen over til EU som hevn for sanksjoner mot Minst på grunn av menneskerettighetsbrudd. Tusenvis av migranter har slått leir ved grensen til Polen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Hviterussland, Midtøsten, Afrika, EU, Minst, Polen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU vil, suspendere, hviterussere
NRK - 04 aug 21 kl. 14:25

Hviterussere får ekstra beskyttelse

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har beordret ekstra beskyttelse til hviterussere i eksil i landet etter at en dissident ble funnet hengt i en park. – Alle hviterussere som kan bli et mål for kriminelle på grunn av sin offentlige politiske posisjon, må få spesiell og pålitelig beskyttelse, sier Zelenskyj onsdag..

NRK - 08 nov 21 kl. 12:56

– Mange migranter på vei mot Polen

Hundrevis av migranter og flyktninger er på vei mot den polske grensen, ledsaget av væpnede hviterussere, oppgir en talsmann for polske myndigheter. – Ny informasjon viser at gruppen kontrolleres nøye av væpnede hviterussere. Det er de som bestemmer hvilken retning gruppen går i, sier talsmannen Stanislaw Zaryn mandag.

Aftenposten - 08 nov 21 kl. 13:55

Hundrevis av migranter på den polske grensen – Polen hevder væpnede hviterussere står bak

Hundrevis av migranter og flyktninger er på vei mot den polske grensen, ledsaget av væpnede hviterussere, oppgir en….

NRK - 03 aug 21 kl. 13:49

Søreide om død aktivist: - Tragisk

– Nyheten om at den hviterussiske demokratiaktivisten Vital Sjisjov er funnet hengt i Kiev er tragisk. Det er urovekkende at Sjisjov skal ha følt seg overvåket etter at han forlot Hviterussland etter å ha deltatt i protester mot regimet, skriver utenriksminister Ine Eriksen Søreide til VG. Tidligere på tirsdag ble Sjisjov funnet hengt i en park i Kiev i Ukraina.

VG - 07 aug 21 kl. 19:27

Presset øker på OL-sjefene

TOKYO (VG) Bortføringsdramaet rundt en hviterussisk utøver forsterker en allerede betent sak. Hva skal til for å suspendere en autoritær aktør fra det olympiske fellesskapet?.

NRK - 09 aug 21 kl. 14:05

Drammen-imam suspendert

Det muslimske nettverket Minhaj-ul-Quran har suspendert imamen som har skrevet flere antisemittiske innlegg på Facebook, melder Vårt Land. Minhaj-ul-Quran tar avstand fra uttalelsene mot jøder som ble publisert på imamens private Facebook-profil tidligere i år, heter det i en pressemelding fra nettverket. – Dette er antisemittiske innlegg som trossamfunnet fordømmer og har nulltoleranse for, og står i strid med vårt arbeid gjennom flere tiår, heter det videre.

NRK - 11 aug 21 kl. 14:19

Stanser tvangsretur til Afghanistan

Tyskland og Nederland stanser inntil videre tvangsretur av avviste asylsøkere til Afghanistan. – Som følge av den måten sikkerhetssituasjonen nå utvikler seg på, har innenriksministeren besluttet å inntil videre suspendere deportasjonene til Afghanistan, sier en talsmann for det tyske innenriksdepartementet. Den nederlandske regjeringen har også besluttet å stanse tvangshjemsendelsene i seks måneder, opplyser statssekretær Ankie Broekers-Knol..

NRK - 11 sep 21 kl. 05:18

Stanser hjelpearbeid i Etiopia

Leger Uten Grenser sier at hjelpeorganisasjonen har stanset det meste av arbeidet i Etiopia etter at regjeringen vedtok å suspendere organisasjonen i tre måneder.egg vest og nord for Tigray-regionen. Alt internasjonalt personell har forlatt landet, mens et etiopisk team på om lag 1000 personer er i beredskap hjemme, opplyses det..

NRK - 06 nov 21 kl. 21:18

Domstol stanser Bidens vaksinekrav

En føderal ankedomstol i USA har midlertidig stanset Biden-administrasjonens vaksinekrav for ansatte i mellomstore og store bedrifter. I september vedtok Biden-administrasjonen at bedrifter med 100 eller flere ansatte må sørge for at alle ansatte blir vaksinert mot covid-19, eller at de ansatte testes for koronaviruset hver uke. Ordningen skulle etter planen iverksettes 4.

Klartale - 12 okt 21 kl. 09:47

Dette trenger du å vite om statsbudsjettet

Tirsdag legger regjeringen fram et nytt statsbudsjett. Det er sittende regjering som legger fram budsjettet. Altså Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt