NRK > Nyheter

Saturday, 25 September, 10:58

NRK - 24 mar 21 kl. 13:27

EU vil bremse vaksineeksporten

EU-kommisjonen vil begrense eksport av egenproduserte vaksiner og dermed sikre seg flere doser til eget bruk. Endringen ble kunngjort etter et møte i EU-kommisjonen onsdag. Årsaken er det EU oppfatter som en urettferdig fordeling av vaksinedoser mellom unionen og Storbritannia. EU mener at mens de selv har tillatt eksport av vaksiner til Storbritannia, har de ikke mottatt noe i retur. Storbritannia har en langt større vaksinedekning enn EU..
Les mer på NRK


Les mer om:
EU, Storbritannia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU vil, bremse, vaksineeksporten
NRK - 24 mar 21 kl. 17:13

Vaksineeksporten vil fortsette

Utenriksministeren har fått bekreftelse fra EU om at vaksineeksporten til Norge vil fortsette, skriver NTB. EU-kommisjonen har fjernet Norge fra listen over land som er unntatt for EUs eksportkontroll for vaksiner..

VG - 24 mar 21 kl. 13:57

EU strammer inn vaksineeksporten

EU har vedtatt å begrense vaksineeksporten til Storbritannia og andre land, for å lette forsyningsmangel i unionen..

NRK - 24 mar 21 kl. 19:19

Lover samarbeid om vaksineløsning

EU og Storbritannia jobber med en «vinn-vinn» vaksineløsning, heter det i en felles uttalelse som flere nyhetsbyråer melder om. Uttalelsen kommer etter at EU-kommisjonen tidligere på dagen strammet inn vaksineeksporten..

NRK - 11 feb 21 kl. 05:43

Vil ikke bremse folkevekst i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen vil ikke ha som mål å bremse folkeveksten i Oslo. – Min oppgave er å håndtere veksten og gjøre den til et gode, ikke stoppe den, sier han til Aftenposten. Oslo kan allerede ha passert 700.

NRK - 28 mar 21 kl. 21:44

Strengere tiltak i Tyskland

Det kan bli aktuelt med strengere koronatiltak for å bremse koronasmitten i Tyskland. Forbundskansler Angela Merkel sier søndag kveld at hun ikke er overbevist om at dagens tiltak er nok for å bremse den tredje smittebølgen i landet. Merkel sier at ikke alle delstatene tar smitten alvorlig nok, og at de ikke har mye tid å reagere på.

NRK - 26 jul 21 kl. 19:46

– Sterk hete skyldes klimaendringer

Rask global oppvarming har ført til at varmerekorder er blitt knust i Canada og Sibir, ifølge en ny studie. Funnene i studien, som er publisert i Nature Climate Change, tyder på at menneskeheten vil oppleve flere dødelige hetebølger de neste tiårene. – Fordi vi er i en periode der oppvarmingen går veldig raskt, må vi forberede oss på flere hetehendelser som vil slå tidligere rekorder med store marginer, sier hovedforfatter av studien, Erich Fischer ved ETH-universitetet i Zürich.

NRK - 24 apr 21 kl. 10:31

Venstre vil skrote taxfreeordninga

Venstres landsmøte har vedteke at dei vil avvikle taxfreesal på flyplassane. Partiet vil heller kompensere Avinor og private flyplassar for inntektstapet gjennom å gje dei tilskot over statsbudsjettet. Partiet har også vedteke å bremse auken i klimafiendtleg flytransport ved å seie nei til fleire rullebaner på Gardermoen og Flesland..

NRK - 21 jan 21 kl. 20:52

Nederland innfører portforbud

Nederland vil innføre portforbud fra lørdag, for å bremse koronasmitten. Portforbudet vil gjelde fra klokken 21 på kvelden til klokken 4.30 på morgenen.

NRK - 07 maj 21 kl. 13:57

Indisk variant truer gjenåpning

Helsedirektoratet og FHI skriver i en rapport til Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) at den indiske varianten av koronaviruset truer gjenåpningsplanen. «Den eksponensielle veksten kan indikere at den indiske varianten er mer smittsom enn den britiske, og den indiske varianten har nå overtatt i India.» «I Storbritannia dobler antall tilfeller med indisk variant seg ukentlig.

NRK - 15 jun 21 kl. 19:11

Frankrike vil koronavaksinere barn

Frankrike vil vaksinere alle barn over 12 år i håp om å oppnå flokkimmunitet og å bremse spredningen av koronamutasjoner i landet. Målet er å oppnå at 80 prosent av befolkningen blir vaksinert, noe eksperter mener er nødvendig for å stoppe spredningen av viruset. Vaksineringen er ikke obligatorisk og trenger foreldrenes godkjenning..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Bombe mot Taliban-kolonne

Minst en person ble drept og sju såret i en eksplosjon som rammet en kolonne av Taliban-kjøretøy i Jalalabad øst i Afghanistan lørdag, skriver NTB. Øyenvitner sier en bombe i veikanten gikk av, og et sykehus i Nangarhar-provinsen skal ha fått inn de sårede. Blant dem var både Taliban-krigere og sivile.

NRK - 15 minutter siden

Kan ta årevis å bygge hele nye SUS

I verste fall står hele det nye sykehuset i Stavanger ferdig først i 2040, skriver Stavanger Aftenblad. Det er en utfordring å finansiere hele sykehuset. Første byggetrinn er godt i gang, og skal etter planen stå ferdig høsten 2024.

NRK - 15 minutter siden

Lysbakken: En god begynnelse

– Vi har hatt et lite treff på Hurdalssjøen de siste dagene. Det har vært trivelig. Det har også vært en tillitsfull samtale tre partier imellom, sa partileder Audun Lysbakken til SVs landsstyremøte lørdag.

NRK - 1 time siden

Lysbakken talte til landsstyret

Partileder Audun Lysbakken innledet på SVs landsstyremøte lørdag formiddag klokken 10.00..

NRK - 30 minutter siden

Lysbakken: – Vi har nådd målet

I sin tale til SVs landsstyremøte sier Audun Lysbakken at partiet har nådd det målet som er viktigst, nemlig et flertall som er avhengig av SV. – Vi kommer til å være en maktfaktor. Vårt løfte til folk, til alle som stemte for forandring, vi skal bruke den makten til å levere forandring som Norge trenger.

NRK - 45 minutter siden

80 kinesiske asylsøkere i Norge

I løpet av de siste ukene har det kommet 80 kinesiske asylsøkere til det nasjonale mottakssenteret i Råde. De oppgir at de er uigurer, som ifølge menneskerettighetsgrupper forfølges i Kina. Asylsøkerne har reist til Norge fra Tyrkia, der de sier de ikke føler seg trygge..

NRK - 1 time siden

Bolsonaros sønn koronasmittet

Sønnen til Brasils president Jair Bolsonaro er smittet av koronaviruset. 37 år gamle Eduardo Bolsonaro, som er medlem av nasjonalforsamlingen, mener det er et argument mot vaksinepass, siden han har fått første dose. President Bolsonaro, som selv har hatt covid-19, var sterkt kritisk til smittevernreglene som gjaldt i FN i New York.

NRK - 1 time siden

Lysbakken taler til landsstyret

Partileder Audun Lysbakken innleder på SVs landsstyremøte. Talen kan du se direkte her fra klokken 10.00..

NRK - 1 time siden

Avhører siktet etter knivstikking

Den siktede personen etter knivstikken på kjøpesenteret Amfi Elverum i går kveld vil avhøres i formiddag. Politiet mener at den siktede utførte handlingen alene. Tilstanden til den skadde personen er stabil..

NRK - 1 time siden

Texas-migrantleir tom

Migrantleiren under broen i Del Rio i Texas er nå tom, ifølge lokale myndigheter. 15.000 mennesker, de fleste fra kriserammede Haiti, hadde samlet seg for å for å komme inn i USA.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt