NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:38

NRK - 07 jun 23 kl. 21:15

EU vil bedre forholdet til Latin-Amerika

EU varsler gjenoppbygging av forholdet til Latin-Amerika i et forsøk på å gjøre seg mindre avhengig av Kina og samtidig øke innflytelsen i regionen. – Noen ganger har dette partnerskapet blitt tatt for gitt eller til og med forsømt, sa EUs utenrikssjef Josep Borrell onsdag da EU presenterte sin plan for å styrke forholdet til Latin-Amerika. EUs bånd til regionen har vært preget av en feilslått fullføring av en omfattende handelsavtale med Mercosur-gruppen, som består av Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay, etter to tiår med forhandlinger. I tillegg har det vært uoverensstemmelser med viktige regionale aktører som Brasil når det gjelder Russlands invasjon av Ukraina og konsekvensene av krigen. Men neste måned skal EU-ledere holde det første toppmøtet med sine motpart
Les mer på NRK


Les mer om:
Latin-Amerika, Kina, EUs, Josep Borrell, EU, Mercosur, Argentina, Paraguay, Brasil, Russlands, Ukraina, Karibia, Spania, Valdis Dombrovskis, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU vil, bedre, forholdet, til, Latin-Amerika
Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

Klartale - 15 dec 23 kl. 13:30

Fedre blir mindre fornøyd med forholdet etter første barn

Forskere har sett på hvor fornøyde fedre er med forholdet før og etter fødsel. De fant en sammenheng. Når barnet kommer, blir fedre mindre fornøyd med forholdet til mor.

Klartale - 24 apr 24 kl. 14:31

– Vi ser at gutter ofte er mindre forberedt på skolen

Likestilling er viktig for den norske regjeringen. Derfor satte de sammen et eget mannsutvalg. Utvalget ledes av Claus Moxnes JervellOnsdag kom rapporten, som heter «Likestillingens neste steg».

Klartale - 20 apr 24 kl. 06:15

Hvem er venner og fiender i Midtøsten?

Verden frykter storkrig i Midtøsten. Sist helg sendte Iran droner og missiler mot fienden Israel. Og Israel svarte dem natt til fredag.

NRK - 12 jul 23 kl. 16:43

Tyrkia og Hellas vil bedre forholdet

Lederne i Hellas og Tyrkia er enige om å bedre forholdet mellom de to land som lenge har kranglet om grenser og oljerettigheter i Egeerhavet og Middelhavet. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis møttes onsdag på sidelinjen under Nato-toppmøtet i Vilnius. I en felles kunngjøring etter møtet heter det at de to er enige om at det positive klimaet som har rådet de siste månedene, er til beste for begge land.

Klartale - 04 nov 23 kl. 06:00

– Vi mistet kontrollen

Boken forteller mye om hvordan forholdet mellom kronprinsen og kronprinsesse Mette-Marit. Det ble mye styr da de ble kjærester. Kronprinsessen var alenemor før de to ble sammen.

NRK - 11 jul 24 kl. 09:33

Kinesisk UD om spionsiktelse: – Fremsatt for å sverte forholdet

– Anklager om spionasje er ikke nytt. De er fremsatte for sverte forholdet mellom Norge og Kina, sier en talsperson for det kinesiske Utenriksdepartementet til NRK på den daglige pressekonferansen til departementet. Forrige uke siktet PST en nordmann for forsøk på etteretningsvirksomhet for Kina.

NRK - 15 dec 23 kl. 10:33

FHI: Fedre mindre fornøyd med parforholdet etter det første barnet

Et forskningsprosjekt viser at fedre blir markant mindre fornøyd med parforholdet etter at første barn er født. – Funnene viste en sammenheng mellom det å få barn og en nedgang i fedres tilfredshet i forholdet, uavhengig av om det er den første eller andre barnet, sier forsker Susan Garthus-Niegel ved avdeling for barn og familier ved Folkehelseinstituttet. Studien viser likevel at førstegangsfedre var mer fornøyde med forholdet i utgangspunktet, men at dette gikk bratt ned etter at de ble fedre.

NRK - 21 maj 23 kl. 12:42

Biden: Forholdet til Kina vil bedre seg snart

USAs president Joe Biden sa søndag at han forventer en opptining i forholdet til Kina. Forholdet til Kina har vært kjølig siden USA skjøt ned en kinesisk ballong som fløy over militære installasjoner i USA. Han sa også at G7-landene er enige om hvordan de skal forholde seg til Kina og behovet for å gjøre seg mindre avhengig av ett land i forsyningskjedene.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:14

Macron og Sunak enige om å restarte forholdet

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot britenes statsminister Rishi Sunak fredag. De to er enige om å starte på nytt med blanke ark etter flere år med gnisninger. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.

NRK - 5 timer siden

Schumer skal ha bedt Biden trekke seg

Toppdemokraten Chuck Schumer skal ha bedt president Joe Biden om å trekke seg i et møte lørdag, melder ABC News. Schumer skal ha sagt til Biden at det er bedre for landet og det demokratiske partiet om han trekker sitt kandidatur, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com