NRK > Nyheter

Monday, 05 December, 11:56

NRK - 06 okt 22 kl. 11:55

EU vedtar ny sanksjonspakke

EUs stats- og regjeringssjefer har formelt vedtatt en ny sanksjonspakke som reaksjon på Russlands annektering av områder i Sør- og Øst-Ukraina. Det bekrefter Det europeiske råd i en pressemelding torsdag. De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på russisk olje, forbud mot sjøtransport av russisk olje til tredjeland, samt forbud mot relaterte tjenester. Rådet vedtok også at fra og med torsdag vil restriksjonene, som blant annet inkluderer importforbud på varer, utvides til også å omfatte de russisk-okkuperte fylkene Zaporizjzja og Kherson. Forbudet har omfattet de russisk-okkuperte fylkene Donetsk- og Luhansk siden 23.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Russlands, Sør, ukraina, Det, Zaporizjzja, Kherson, Donetsk, Luhansk, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU vedtarny , sanksjonspakke
NRK - 30 maj 22 kl. 15:33

EU-topp tror ikke på oljeenighet

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen tror ikke medlemslandene vil komme til enighet om en sjette sanksjonspakke mot Russland på denne ukens toppmøte. EUs medlemsland er mandag og tirsdag samlet til toppmøte i Brussel. Der skal de blant annet forsøke å bli enige om en sjette sanksjonspakke mot Russland, som også omfatter et forbud mot import av russisk olje.

NRK - 02 jun 22 kl. 16:45

– EUs sjette sanksjonspakke er formelt vedtatt

EUs sjette sanksjonspakke mot Russland er formelt vedtatt etter at lederen for den russisk-ortodokse kirke ble fjernet fra sanksjonslisten. Det opplyser anonyme diplomater til nyhetsbyråene DPA, Reuters og AFP, etter at EU-ambassadører har forhandlet om pakkens sist detaljer. EU-landenes ledere kom til enighet om sanksjonspakken allerede mandag kveld.

NRK - 28 okt 22 kl. 11:41

Norge innfører EUs nye sanksjonspakke mot Russland

Norge innfører i dag EUs nye sanksjonspakke mot Russland, melder Utenriksdepartementet. Pakken er nå en del av norsk lov. Dette er blant sanksjonene: Ytterligere 30 personer og sju enheter blir listeført, inkludert flere aktører involvert i de såkalte folkeavstemningene i okkuperte ukrainske regioner.

NRK - 24 nov 22 kl. 11:10

EU forbereder nye sanksjoner mot Russland

EU jobber for fullt med en ny sanksjonspakke mot Russland, opplyser EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen. – Vi jobber hardt for å ramme Russland der de kjenner det, for ytterligere å begrense deres evne til å krige i Ukraina. Og jeg kan kunngjøre i dag at vi jobber for fullt med en niende sanksjonspakke, sa von der Leyen på et besøk i Finland torsdag skriver Reuters.

NRK - 26 sep 22 kl. 09:23

EU vedtar enklere lading av elbil – vil også gjelde Norge

Snart blir det slutt på at du må ha 10–15 apper for hurtiglade elbilen din. I oktober vedtar EU at du skal kunne bruke din ene favorittapp til alle hurtigladestasjoner i hele Norge og EU. Det skriver NAF i en pressemelding.

NRK - 30 maj 22 kl. 23:58

EU enig om å kutte i oljeimporten fra Russland

EU har blitt enige om et forbud mot russisk oljeeksport til EU. Forbudet dekker to tredeler av oljeimporten fra Russland, sier EU-president Charles Michel, ifølge NTB. – Dette tar bort en stor del av finansieringen av deres krigsmaskin, sier Michel på Twitter sent mandag kveld.

NRK - 31 maj 22 kl. 18:27

Zelenskyj ønsker russisk oljeboikott velkommen

President i Ukraina, Volodymyr Zelenskyj ønsker EUs sjette sanksjonspakke mot Russland, melder Reuters. EU har blitt enige om et forbud mot russisk oljeeksport til EU. Forbudet dekker to tredeler av oljeimporten fra Russland, sier EU-president Charles Michel, ifølge NTB.

NRK - 22 jun 22 kl. 05:16

Zelenskyj ber om nye EU-sanksjoner

EU bør innføre en sjuende sanksjonspakke mot Russland så fort som mulig, mener Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. – Russland må føle det voksende presset ved å gå til krig og som følge av landets aggressive antieuropeiske politikk, sier Zelenskyj i sin daglige videotale. Han tar derfor nok en gang til orde for flere EU-sanksjoner mot Russland og oppfordrer Brussel til å få på plass en sjuende pakke så fort det lar seg gjøre.

NRK - 15 jul 22 kl. 10:28

EU vil gå etter russisk gull i ny sanksjonspakke

EU vil at de nye sanksjonene skal treffe eksport av russisk gull, opplyser EU-kommissær Maros Sefcovic fredag. Gull er en viktig handelsvare for Russland og derfor vil EU at sanksjonene rammer gulleksporten, sier Sefcovic. – EU vil også finne måter å stenge omgåelsesveier fra de forrige sanksjonspakkene, legger han til.

NRK - 05 okt 22 kl. 10:55

EU-landene enige om ny sanksjonspakke mot Russland

EU-landene skal være enige om en ny pakke med sanksjoner mot Russland som følge av landets annektering av flere ukrainske regioner. (NTB).

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter voldshendelsen på Langenes i Søgne, blir fremstilt for varetektsfengsling på tirsdag. Det opplyser politiet i en pressemelding. – Det er startet innledende avhør av siktede som vi håper å få sluttført i løpet av dagen, sier politiadvokat i Agder politidistrikt, Morten Formo..

NRK - 5 minutter siden

Kreml: Olje-pristak vil ikke påvirke offensiv i Ukraina

Et pristak på russisk olje på 60 dollar fatet er avtalt mellom EU, G7-landene og Australia. Formålet er å begrense Russlands evne til å finansiere krigen i Ukraina, og avtalen trer i kraft i dag. Fra Kreml hevdes det at det nye pristaket ikke vil påvirke deres offensiv i Ukraina.

NRK - 15 minutter siden

Like mykje seinfølger etter omikronsmitte

Ny forsking viser at dei som har vore smita av omikronvarianten av koronaviruset like ofte melder om seinfølger som dei som har hatt deltaviruset. Forskarar frå blant anna FHI har følgt 1,3 millionar nordmenn i 126 dagar etter at dei testa seg for viruset, og studert kontakten med allmennlegen for typiske seinfølger som utmatting, hoste, muskel- og skjelettsmerter og hjartebank..

NRK - 30 minutter siden

BT: Ap i Bergen vurderer budsjettsamarbeid med Høyre

Byrådspartiene Ap og Venstre har hatt samtaler med Høyre og KrF og Senterpartiet om et mulig budsjettsamarbeid. Forhandlingsleder Geir Steinar Dale (Ap) beskriver samtalene overfor BT som sonderinger for å se om det kan være mulig å samarbeide om bybudsjettet. I forrige uke forhandlet byrådet sammen med SV, MDG og Rødt, men disse forhandlingene brøt sammen..

NRK - 1 time siden

Over 2500 døde seler skylt i land ved Kaspihavet

Tallet på døde seler som har blitt funnet sør i Russland ved kysten av Kaspihavet har steget til over 2500, melder Reuters. Det er foreløpig ikke kjent hva som er årsaken til massedøden. Antall sel av denne arten har falt med rundt 90 prosent i løpet av det siste århundret.

NRK - 45 minutter siden

Ny avtale skal sikre sivilt styre i Sudan

I Sudan har politiske partier kommet til enighet om en rammeavtale som sørger for en to-årig sivil-ledet overgang mot valg, melder Reuters. Sudan har vært preget av store protester etter at militære kuppmakere tok makten i landet i oktober 2021..

NRK - 45 minutter siden

Møbelkjede må betale 275.000 kroner i gebyr

Møbel- og interiørkjeda Home and Cottage har fått ei bot på 275.000 kroner for brot på regelverket som skal hindre ulovleg handel med tømmer og treprodukt. Det skjer etter fleire tilsyn og brot på regelverket, skriv Miljødirektoratet i ei pressemelding.

NRK - 45 minutter siden

Noreg gir 325 millionar til matsikkerheit i Somalia

Den norske regjeringa har bestemt å gje 25 millionar til akutt mathjelp til tørkeramma område av Somalia. Afrikas Horn er råka av den mest omfattande tørka på 40 år. Mange stader har både dyr og avlingar døydd, og mange har flykta frå heimane sine for å finne mat.

NRK - 1 time siden

Kraftig fall i bustadprisane

Bustadprisane søkk med 2,2 prosent i november 2022. Det viser tal frå Eiendom Norge. Korrigert for sesongvariasjonar søkk prisane med 0,9 prosent.

NRK - 1 time siden

Letter på testregler i Shanghai

Kravet om koronatest for å komme inn på de fleste offentlige områder i den kinesiske storbyen Shanghai vil bli fjernet fra 6. desember. Det sier lokale myndigheter, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com