NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 10:42

NRK - 11 sep 23 kl. 11:04

EU spår tysk resesjon og svakere vekst

EU kutter vekstanslaget i eurosonen med 0,3 prosentpoeng og forventer en vekst på 0,8 prosent i år. Samtidig ventes det at året ender med resesjon i Tyskland. Det er spesielt nedgangen i tysk økonomi som gjør at det ser dårligere ut for økonomien i eurolandene enn hva det gjorde tidligere. – De siste dataene bekrefter at den økonomiske aktiviteten i EU har avtatt i første halvdel av 2023 på bakgrunn av de enorme sjokkene som EU har gjennomgått, skriver EU-kommisjonen i forbindelse med de nye anslagene. Også inflasjonen i eurosonen ble nedjustert.
Les mer på NRK


Les mer om:
Tyskland, EU, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU spår, tysk, resesjonog , svakere, vekst
Klartale - 20 okt 23 kl. 08:52

Tysk kvinne ble funnet død i Norge - samboeren er mistenkt for drap

– Drapet skal ha skjedd rundt 3. til 4. oktober.

NRK - 25 aug 23 kl. 09:58

Tysk økonomi unngikk så vidt resesjon

Tysklands BNP var uendret fra første til andre kvartal, viser oppdaterte tall. Dermed unnslapp EUs største og viktigste økonomi så vidt resesjon. De endelige BNP-tallene viser det samme som de foreløpige tallene gjorde, melder Bloomberg fredag.

NRK - 25 maj 23 kl. 08:11

Tysk økonomi er i resesjon

Tysklands bruttonasjonalprodukt falt i første kvartal med 0,3 prosent, ifølge landets statistiske sentralbyrå. I fjerde kvartal i fjor var nedgangen på 0,5 prosent, og Europas største økonomi er dermed i resesjon. Resesjon inntrer når det er økonomisk nedgang i to kvartaler på rad..

NRK - 11 sep 23 kl. 11:04

EU spår tysk resesjon og svakere vekst i EU

EU kutter vekstanslaget i eurosonen med 0,3 prosentpoeng og forventer en vekst på 0,8 prosent i år. Samtidig ventes det at året ender med resesjon i Tyskland. (NTB).

Klartale - 21 sep 23 kl. 14:12

Resesjon

---ResesjonOrdet «resesjon» kommer fra engelsk og betyr «vike tilbake». Resesjon er at økonomien har dårlig vekst i minst et halvt år. Med dårlig vekst menes at den er negativ.

Klartale - 13 nov 23 kl. 15:30

Dette er «Maskorama»-hintene

Programmet der kjente personer skjuler seg bak masker og synger foran publikum har startet. Programmet heter «Maskorama».Vi som ser på skal finne ut hvilken person som skjuler seg bak masken.

NRK - 18 okt 23 kl. 15:47

Etterforsker drap på tysk kvinne i Østerdalen: Mann pågrepet i Tyskland

Innlandet politidistrikt etterforsker et drap på ei kvinne i 20-årene fra Tyskland. Det er etterforskning av en savnet-sak i Tyskland som viser at det er sannsynlig at det har skjedd en straffbar handling mens et tysk par som nylig var på ferie i Norge. – Ei kvinne har blitt meldt savnet, og i avhør har mannen opplyst til tysk politi at han har drept henne og etterlatt henne i Tynset kommune før han selv returnerte til Tyskland, opplyser politiadvokat Mali Svendsen i en pressemelding.

NRK - 19 okt 23 kl. 14:35

Utsatt obduksjon av tysk kvinne funnet død i Tynset

En tysk kvinne ble nylig funnet død i Tynset, og hennes tyske samboer er pågrepet av politiet. Obduksjonen i Oslo er utsatt i påvente av tysk ekspert. Det var onsdag denne uka at politiet opplyste om saken.

E24 - 17 maj 23 kl. 07:13

Japan ut av teknisk resesjon: Oppturen fortsetter på Tokyo-børsen

Hittil i år har Nikkei-indeksen i Tokyo steget mer enn 16 prosent. Onsdag fortsetter oppturen, etter at Japan har karret seg ut av teknisk resesjon. Ellers i Asia er utviklingen mer blandet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 10 minutter siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.

NRK - 15 minutter siden

Rapport om Riksrevisjonen legges fram torsdag

Utvalget som har sett på hvordan Riksrevisjonen jobber, skal overlevere sin innstilling til Stortinget torsdag. Utvalget ble satt ned av Stortinget i 2021. Det ble bedt om å evaluere Riksrevisjonens virksomhet og foreslå en ny lov.

NRK - 15 minutter siden

India: Straks fremme hos innesperrede

Redningsarbeidere har gravd seg fram til de 41 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en tunnel i India i 17 dager. Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne. De skal nå hentes ut i trygghet, sier en tjenesteperson til Reuters.

NRK - 45 minutter siden

Drapssiktet fremstilles for fengsling

Den 18 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept en 22 år gammel mann i Porsgrunn natt til mandag, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Kvinnen godtar å bli fengslet og kommer derfor ikke til å møte i retten. 18-åringen hadde et forhold til drapsofferet og de to flyttet før helgen inn i leiligheten der drapet skjedde.

NRK - 30 minutter siden

Signerte avtale i Oslo

Filippinske myndigheter og kommunistbevegelsen (NDFP) har inngått en avtale om å starte formelle fredsforhandlinger etter mer enn 50 år med konflikt. Avtalen ble signert i Oslo rådhus torsdag 23. november 2023, men partene offentliggjorde avtalen først tirsdag.

NRK - 30 minutter siden

Nordea: Tyder på uendret rente i desember

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

Påkjørselen på Solli plass: fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er drapssiktet etter påkjørselen ved Solli plass må møte i Oslo tingrett i ettermiddag. Der fremstilles han for varetektsfengsling. Politiet begjærer siktede fengslet i fire uker med restriksjoner.

NRK - 1 time siden

– Vi gjorde en alvorlig feilvurdering

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen beklaget igjen håndteringen av saken rundt dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» da hun redegjorde i Kringkastingsrådet i dag. – Vi gjorde en alvorlig feilvurdering, sier Fürst Haugen under sin redegjørelse. Hun sier at NRK jobber med en grundig gjennomgang av hva som har gått galt, og at arbeidet har høy prioritet.

NRK - 1 time siden

Påkjørselen på Solli plass: Siktede knytter seg til hendelsen, ifølge politiet

Mannen som er pågrepet etter påkjørselen på Solli plass har i et flere timer langt avhør hos politiet mandag, knyttet seg til hendelsen. Det skriver Oslo-politiet i en pressemelding tirsdag. Mannen nekter straffskyld etter siktelsen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com