NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 11:30

NRK - 08 okt. 20 kl. 12:56

EU inngår ny vaksineavtale

EU-kommisjonen har inngått en rammeavtale om kjøp av en mulig, fremtidig koronavaksine. Avtalen med Janssen Pharmaceutica er den tredje i sitt slag. Så snart en vaksine er klar, kan EUs medlemsland bestille vaksiner til 200 millioner mennesker.
Les mer på NRK


Les mer om:
Janssen Pharmaceutica, EUs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU inngårny , vaksineavtale
NRK - 16 nov. 20 kl. 23:17

EU med ny vaksineavtale

EU har inngått avtale om å kjøpe flere hundre millioner vaksinedoser fra tyske Curevac, og nærmer seg enighet med Moderna. Mandag meldte EU-kommisjonens at EU får kjøpe 405 millioner doser av Curevacs vaksine. Godt nytt for Norge, sier FHI..

NRK - 24 feb. 21 kl. 14:46

Ny vaksineavtale med Moderna

Regjeringen har inngått en avtale med vaksineprodusenten Moderna, som kan sikre Norge tilgang på 2,46 millioner flere vaksinedoser. Norge vil få rundt 650.000 vaksinedoser i mars, hvis alt går etter planen.

VG - 05 mars 21 kl. 12:30

Støre krever svar – vil vite detaljene i Norges vaksineavtale

Jonas Gahr Støre ber Bent Høie svare på om vi gjennom vaksineavtalen med EU, har forpliktet oss til ikke å inngå andre vaksineavtaler..

NRK - 12 mars 21 kl. 13:42

Påstand om hemmelige vaksineavtaler

Østerrikes statsminister Sebastian Kurz hevder at enkelte EU-land har inngått hemmelige kontrakter om leveranser av koronavaksiner med legemiddelselskapene. Ifølge Kurz er kontraktene inngått av land som ønsker å få levert flere vaksinedoser enn det de har rett til i henhold til EUs fordelingsnøkkel. EU-landene er blitt enige om at vaksinene skal fordeles ut fra innbyggertall, men at når man ser på fordelingen, så er det klart at leveransene ikke følger kvotesystemet.

VG - 16 nov. 20 kl. 16:44

EU har signert kontrakt med tysk vaksinekandidat

En ny vaksineavtale kan sikre vaksiner til Norge, for EU har nå forhåndsbestilt 405 millioner doser av vaksinen Curevac..

NRK - 23 nov. 20 kl. 00:58

Merkel urolig for vaksinefordeling

Tysklands statsminister Angela Merkel er bekymret for at en vaksineavtale for de fattigste landene ikke er på plass ennå. Merkel peker på at rike land allerede har kjøpt opp de fleste av vaksinedosene som snart skal ut i produksjon..

VG - 15 des. 20 kl. 08:29

Norges vaksineavtale: – Minst 500.000 Pfizer-doser i første kvartal

Norge har til nå spikret ferdig to avtaler om kjøp av vaksiner via Sverige. For Pfizer-vaksinen, som er nærmest godkjenning, innebærer avtalen at Norge får minst 500.000 doser i første kvartal..

E24 - 15 des. 20 kl. 08:41

Norges vaksineavtale: – Minst 500.000 Pfizer-doser i første kvartal

Norge har til nå spikret ferdig to avtaler om kjøp av vaksiner via Sverige. For Pfizer-vaksinen, som er nærmest godkjenning, innebærer avtalen at Norge får minst 500.000 doser i første kvartal..

Dagbladet - 15 des. 20 kl. 08:58

Minst en halv million vaksinedoser til Norge

Norges vaksineavtale sikrer minst 500 000 doser av Pfizer-vaksinen i første kvartal av 2021..

Dagbladet - 15 des. 20 kl. 15:30

Vaksinedoser til Norge: - Ikke så mye

Norges vaksineavtale sikrer minst 500 000 doser av Pfizer-vaksinen i første kvartal av 2021. - Ikke så mye, mener immunolog..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Ny smitterekord i Japan

Dagens smittetall i Japan registrerer over 10.000 tilfeller, skriver Reuters. Ifølge den japanske TV-kanalen Nippon TV er det ny rekord..

NRK - 2 timer siden

94.000 uvaksinerte voksne i Oslo

Alle i Oslo skal nå ha fått et tilbud om koronavaksine. Likevel er én av fem unge voksne i Oslo ikke vaksinert, skriver Aftenposten. I alt 15 prosent av den voksne befolkningen har ikke mottatt noen doser med vaksine, skriver avisen.

NRK - 1 time siden

Mustafa Hasan vant i retten

Mustafa Hasan vant mot Utlendingsnemda i retten. Nå får han saken sin prøvd på nytt, skriver VG. I 2019 vedtok UNE at Hasan skulle bortvises fra landet, fordi moren ikke hadde vært ærlig på hvor familien kom fra.

NRK - 1 time siden

Raketter traff nær USA-ambassade

To raketter skal ha truffet i nærheten av den USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Raketter avfyrt nær USA-ambassade

To raketter skal være avfyrt i nærheten av USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 2 timer siden

94.000 voksne uvaksinerte i Oslo

Alle i Oslo skal nå ha fått et tilbud om koronavaksine. Likevel er én av fem unge voksne i Oslo ikke vaksinert, skriver Aftenposten. Særlig unge voksne har vaksineringsgrad..

NRK - 2 timer siden

Journalsnoking ender i Høyesterett

En helsefagarbeider ble sagt opp fra Helse vest etter å ha sett i en pasientjournal uten grunn. Nå skal Høyesterett avgjøre om dette er gyldig oppsigelsesgrunn. Oppsigelsen ble kjent ugyldig i tingretten, mens Gulating lagmannsrett i april kom til motsatt resultat, skriver Rett24..

NRK - 2 timer siden

Ever Given har vendt hjem

Skipet som blokkerte Suez-kanalen har vendt hjem. Konteinerskipet Ever Given, som har vært holdt tilbake i Suezkanalen siden grunnstøtingen i mars, er nå tilbake til sin hjemhavn i Rotterdam i Nederland..

NRK - 2 timer siden

Person fastklemt i bil i Steinkjer

En lastebil har veltet og en person er fastklemt på Namsosvegen ved Dyrstad i Steinkjer. Nødetatene jobber med å sike skadestedet og få sjåføren ut av kjøretøyet..

NRK - 2 timer siden

Fylkesvei 775 stengt etter ulykke

En trafikkulykke mellom en trailer og en bil har ført til at fylkesvei 775 er stengt. To er sendt til sykehus som følge av ulykken, som involverte fire personer. Skadeomfanget og hendelsesforløpet er foreløpig ukjent.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt