NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:17

NRK - 22 maj 23 kl. 14:53

EU innfører nye sanksjoner mot Iran

EUs utenriksministere har gitt grønt lys til nye sanksjoner mot personer og foretak som anklages for alvorlige menneskerettsbrudd i Iran. Fem personer og to foretak rammes av sanksjonene, opplyser EUs ministerråd i en uttalelse mandag. Straffetiltakene innføres som følge av deres påståtte rolle i den voldelige håndteringen av folkelige demonstrasjoner mot prestestyret. Til sammen har EU innført tiltak rettet mot 216 enkeltpersoner og 37 foretak. Blant sanksjonene er fryste kontoer, innreiseforbud til EU og forbud mot å tilgjengeliggjøre økonomiske midler til personene på lista.
Les mer på NRK


Les mer om:
EUs, Iran, EU, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: EU innfører, nye, sanksjonermot , Iran
Klartale - 08 mar 23 kl. 06:00

Vil kjempe for kvinnene som ikke kan

Iranske kvinner protesterer mot regimet i landet sitt. 8. mars er det kvinnedagen.

NRK - 29 maj 23 kl. 17:29

Ukrainas parlament vedtok sanksjoner mot Iran

Det ukrainske parlamentet vedtok mandag flere omfattende sanksjoner mot Iran, skriver nyhetsbyrået AFP. Søndag ble det kjent at president Volodymyr Zelenskyj fremmet et lovforslag der landet vil innføre sanksjoner mot Iran i 50 år fremover. Bakgrunnen skal være det Ukraina mener er våpenleveranser fra Iran til Russland.

NRK - 20 feb 23 kl. 07:21

IAEA i samtaler med Iran etter meldinger om økt urananriking

Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) er i samtaler med Iran etter at det er kommet meldinger om at landet har økt anrikingen av uran. Bloomberg News meldte søndag at inspektører fra IAEA i forrige uke avdekket uran anriket til 84 prosent i Iran. Fra før var det kjent at Iran hadde anriket uran til 60 prosent.

NRK - 23 maj 23 kl. 15:56

Iran og Indonesia signerte handelsavtale under Raisi-besøk

Indonesia og Iran spikret en handelsavtale da president Joko Widodo fikk besøk av president Ebrahim Raisi i Jakarta. Iran jobber med å styrke sine internasjonale handelsforbindelser for å demme opp for de økonomiske konsekvensene av harde vestlige sanksjoner. Raisis første offisielle besøk til Indonesia, som har Sørøst-Asias største økonomi, skjer samme uke som EU innførte nye sanksjoner mot Revolusjonsgarden.

NRK - 06 sep 23 kl. 16:50

USA innfører sanksjoner mot militsleder i Sudan

USA innfører sanksjoner mot broren til lederen for RSF-militsen som ligger i krig med regjeringshæren i Sudan. Abdelrahim Hamdan Dagalo er broren til RSF-militsens leder Mohammed Hamdan Dagalo. Abdelrahim er selv en høytstående leder i militsen og anklages for «massakrer på sivile, etnisk motiverte drap og seksuelle overgrep» begått av soldater under hans kommando.

NRK - 20 feb 23 kl. 17:03

EU utvider sanksjonene mot Iran

EU innfører nye sanksjoner mot iranske tjenestepersoner og enheter som følge av deres rolle i de blodige protestene mot myndighetene i Iran. De nye sanksjonene ble innført mandag og omfatter 32 personer og to enheter. Blant dem som nå er sanksjonert, er Irans utdanningsminister og ministeren for kultur og islamsk veiledning.

NRK - 13 sep 23 kl. 21:01

USA truer Russland og Nord-Korea med flere sanksjoner

Det amerikanske utenriksdepartementet ser med bekymring på samarbeid mellom Russland og Nord-Korea og sier de ikke vil nøle med å innføre flere sanksjoner. – Når man ser det som later til å være økt samarbeid og trolig militær utveksling, er det ganske bekymringsfullt og potensielt i strid med flere FN-resolusjoner, sier UD-talsperson Matthew Miller. Biden-administrasjonen advarer de to landene mot å inngå noen nye våpenavtaler.

NRK - 21 jun 23 kl. 14:55

EU-landene enige om ny sanksjonspakke mot Russland

EU-landene er enige om en ny sanksjonspakke mot Russland for krigføringen i Ukraina, opplyser det svenske EU-presidentskapet. Pakken er den ellevte så langt. Enigheten kommer etter langvarige forhandlinger.

Klartale - 16 mar 23 kl. 06:00

Tabbene som ga oss den brutale terrorgruppa IS

USA invaderte Irak. Det skjedde 20. mars for 20 år siden.

NRK - 28 maj 23 kl. 18:12

Zelenskyj vil innføre sanksjoner mot Iran i 50 år

President Volodymyr Zelenskyj har fremmet et lovforslag der Ukraina innfører sanksjoner mot Iran i 50 år som følge av våpenleveranser til Russland..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 2 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 2 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 2 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..

NRK - 4 timer siden

Ringsaker: Mann død etter trafikkulykke i natt

Mannen i 20-åra som i natt ble flydd til Ullevål sykehus etter en trafikkulykke, er død. Det bekrefter politiet på Twitter/X. Pårørende er varslet og politiet etterforsker saken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com